• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hej dziewczyny!

Ja już po pracy, u nas śnieżek z deszczem pada:baffled:
Uziemili mnie w domu bo miedzy 12-18 ma przyjść monter internet nam założyć...a czekamy na niego od listopada.
Ci to mają rozpęd w tym KPNie...:wściekła/y::-D
Karola dobrze słyszałaś - ale my oboje pracujemy legalnie więc NO PROBLEM!:-D
Anetko a co to jest inburgering?:sorry2:

reklama
u nas tez pada:baffled: ale jak Wiki sie obudzi to pojdziemy na spacerek...

do mnie przyszła @ i z bólu nie moge wytrzymać:crazy:

podziwiam was wszystkie planujace kolejne dzieci:tak: ja po pierwszej ciąży mam dosyć- może kiedyś mi to przejdzie...;-)

niunia przejdzie Ci, przejdzie:-)
Karola, Agnes książka wysłana:tak:
Aniuinburgering - "prawo integracyjny", w ramach którego organizowane są programy integracyjne łączące w sobie naukę języka oraz wiedzę teoretyczna i praktyczna dotycząca Holandii (w skrócie mówiąc kurs organizowany przez Gemeente)
wczesna_mamo ja również uważam, że Sencilla to sympatyczna kobitka i nic złego nie miała na myśli:no:
U mnie też deszcz pada:wściekła/y:
Odwiedziła mnie dziś kumpela i sobie poplotkowałyśmy troszkę, a Oli przespał całą wizytę przyszywanej ciotki :-D tzn śpi już 3 godzinki:szok::-)

anetka czy oli lubi tą ciocię??? hahahaha
oczywiscie zartuje. mała śpi, a ja zrob iłam już obiad- krupnik, pychotka mniam mniam mniam:-)
i pije kawkę.

u nas śnieg z deszczem sypie:crazy: nie mam osłonki na deszcz przy wozku, przy spacerówce letniej mam folię, ale znowu nie mam śpiworka,a kocami nie bede jej okrywac:baffled: moze wyskoczymy tak na 15 minut:confused:

Hej dziewczyny,
u nas na przemian śnieg z deszczem, więc ze spaceru też nici :-(
A szkoda bo poszłabym rozprostować kości - przyzwyczaiłam się już do codziennych spacerów.

Lecę szyć, a właściwie skracać spodnie, póki Claudia jeszcze śpi.

witam,
my juz przyjechalismy z Manuelem ze szkoly i zjedlismy obiadek... :tak: pogoda tez nie jest za ciekawa...
Anetko, moj e-mail: m.bronsema@hotmail.com ... widze, ze nie tylko ja jestem zainteresowana ksiazka... :-D
Karola, moja siostra z rodzinka mieszkaja w Nurri (prowincja Cagliary)... ;-) tam tez moj szwagier sie urodzil i ma wiekszosc swojej rodzinki (porozrzucanej po calej Sardegnii)... nie wiem czy juz tam kiedys bylas, ale polecam piekne okolice... :tak::-)
wiesz, moja kolezanka jest w trakcie staran, zeby zostac gastouder... i jej beda placic 4euro za godzine... :tak:
Gosia, a Ty bedziesz miala synka, tak? a na kiedy masz termin, jesli moge zapytac?
wczesna mamo, osobiscie uwazam, ze to jakies nieporozumienie wyniklo... :baffled: Sencilla to naprawde uczuciowa i sympatyczna dziewczyna... ;-)

Witajcie popoludniem. NO, dzieki dziewczyny, ze mnie wsparlyscie ;-) Uwazam, ze to jedno nieporozumienie, przykro mi, ze tak wyszlo, bo naprawde moglam czyjes uczucia urazic. Szkoda tylko, ze wczesna mama nie napisala najpierw do mnie na priv, aby to wyjasnic, a zabrala sie za wyzywanie mnie od niemyslacych na forum. Coz, widocznie miala taka potrzebe, rozumiem. I tyle na ten temat.
Ja wlasnie wrocilam od kolezanki, ma dwoch synkow w wieku Marysi, wybiegala sie z nimi, az milo bylo patrzec. A najsmieszniejsze bylo, jak chlopcy ogladali bajke dla dziewczynek, a Marysia jezdzila wokol nich autkiem :-D
Magdaleno, nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale chodzisz z Manuelem do szkoly muz? Ja wlasnie chcialam Marysie zapisac, bo sa zajecia dla takich maluchow, juz nawet wypelnilam rejestracje. A w jakiej cenie u WAs takie zajecia? Tutaj 5 lekcji po 45 min. kosztuje 45 euro..
A dzis po raz pierwszy z R. wybieramy sie na probe choru. Tak sie ciesze! Strasznie mi tu brakuje zycia muzycznego. Do dziewuch przychodzi opiekunka na wieczor, troche sie jakos tak boje, bo jeszce tu opiekunki w domu nie mielismy, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. :tak:
Dziewczyny, ale WAs wzielo na te coreczki! A moze ktoras ma przepis na chlopaczka? :confused::-)

reklama
Aha, czyli mniej wiecej ta sama cena.
Czy mozesz mi powiedziec cos wiecej? Co dokladnie robicie? Podoba sie Manuelowi? Ja bardzo bym chciala z Marysia chodzic na cos takiego, bo poki nie mamy pianina, to mi pozostaje jedynie pląsanie z nią do piosenek ;-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry