Iskierka71
Fanka BB :)
Nana, nie gniewaj się na mnie, ale faktycznie do kitu taka praca.... I powiem coś jeszcze, chociaż niektóre z Was mogą się na mnie obruszyć - jeśli to praca przez polskie biuro pracy lub jest tam polski koordynator to niestety, ale lepiej nie będzie i będą oszukiwać ile tylko dadzą radę. jak np za to ze jestes w pracy 5h a placą za 3 bo tyle sprzatasz...
Pisalas mi kiedyś o ogłoszeniu na niedzieli, że ktoś z mojej wioski proponuje pracę - no to to jest wlasnie tego typu praca. Sprzątanie biur z dojazdem. Znajoma tam pracowala. Miala np 1 biuro do posprzatania w miescie oddalonym o 30km, jechala 1h w jedna stronę, biuro sprzatala w 1 h i tylko za tę 1h miala zaplacone. I takich biur miala powiedzmy 3-4, ale zadne w jednym miejscu. Do kazdego musiala specjalnie jechać nawet 50km. A za paliwo ryczałt i tyle.
To moze i jest dobre, jak sie nie ma dzieci i dostanie sie sluzbowy samochod.
Ja sprzątalam po prywatnych domach i mialam 10€ za godzinę na rękę i dostawalam za tyle godzin ile sprzatalam, a czasem pracodawcy czestowali kawą, proponowali krótką pauzę, pogawędkę...
Pisalas mi kiedyś o ogłoszeniu na niedzieli, że ktoś z mojej wioski proponuje pracę - no to to jest wlasnie tego typu praca. Sprzątanie biur z dojazdem. Znajoma tam pracowala. Miala np 1 biuro do posprzatania w miescie oddalonym o 30km, jechala 1h w jedna stronę, biuro sprzatala w 1 h i tylko za tę 1h miala zaplacone. I takich biur miala powiedzmy 3-4, ale zadne w jednym miejscu. Do kazdego musiala specjalnie jechać nawet 50km. A za paliwo ryczałt i tyle.
To moze i jest dobre, jak sie nie ma dzieci i dostanie sie sluzbowy samochod.
Ja sprzątalam po prywatnych domach i mialam 10€ za godzinę na rękę i dostawalam za tyle godzin ile sprzatalam, a czasem pracodawcy czestowali kawą, proponowali krótką pauzę, pogawędkę...

przeciez to jest smiech na sali! takie 'agencje' (jak to oni sami siebie nazywaja hihi) to powinni zlikwidowac...
kurcze ja tez musze pracy szukac i mnie straszy jak slysze jakie szopki wyprawiaja