reklama
Moja Buba opanowała już sztukę obracania się wokół własnej osi na play macie:-) Niewiele jej brakuje do poruszania się do przoduPoprawka przed sekunda jakimś cudem znalazła się na dywanie-pełźnie skubana....
Dokładnie tak samo. Macie śliczny blog i... mamy tą samą mate. Młody jeszcze opanował sztuke urywania zabawek z maty

Kubusia denerwuje mata Drążki go ograniczają:-) Przeniosłam go na koc Przypomniał sobie wreszcie jak się turlać i robi to namiętni w obie strony. A dzisiaj zaliczył obrót na brzychu o 360 stopni Tylko patrzeć jak zcznie chol... pełzać;-) I dupcie podnosi do góry
:-)

EmilkaT
styczeń 2009...
moja to sie niesamowicie uwsteczniła....ma jakies dziwaczne dłonie i z trudem trzyma zabawki, duzo mniej gada i wogóle mam wrażenie że się zrobiłą w umięjetnościach z miesiąc młodsza....oczywiście się tym zmartwiłam ale znajomy lekarz pediatra mi powiedział, że pewnie skok rozwojowy będzie i dzidzie często przed albo w trakcie się uwsteczniają i nagle mają jakieś nowe umiejętności...także nieco sie uspokoiłam...no i ta jej marudność też by byłą tym skokiem tłumaczona:-)
mamjakty
styczniówka 2009
Reni - moja córcia też w ogóle się nie przewraca na boki
nawet nie próbuje, a duża jest, waga urodzeniowa prawie 4,5 kg
więc waga raczej nie ma nic do rzeczy ;-) wydaje mi się, że to od dziecka zależy, niektóre się przewracają a inne nie ;-)

Mamjakty masz racje ze od dziecka zalezy ale tez od jego masy i rozmiaru... moj Krzys przez to ze jest bardzo długi nie przewraca sie za czesto na brzuch czy plecki bo ma za duzo do ciagniecia za soba a nie jest jeszcze na tyle sprawny.. (opinia pani rehabiloitantki)
mamjakty
styczniówka 2009
a o tym nie pomyślałam Madziu ;-)
noo, moja to ma sporo ciała do przeturlania ;-)
wczoraj pierwszy raz stópka zawędrowała do buzi ;-)
noo, moja to ma sporo ciała do przeturlania ;-)
wczoraj pierwszy raz stópka zawędrowała do buzi ;-)
Ostatnia edycja:
reklama
all4seasons
Aktywna w BB
Ksawi też w dzień dziecka zaliczył pierwszy udany obrót na brzuszek. Był z siebie baaaaaardzo zadowolony
Chociaż raz już się w nocy w łóżeczku przeturlał, ale tego nie liczę, bo nawet tego faktu nie zauważył
No i pomału zabiera się do podciągania do siadu... Oczywiście absolutnie wszystko co znajdzie się w zasięgu buzi, musi do niej trafić.

No i pomału zabiera się do podciągania do siadu... Oczywiście absolutnie wszystko co znajdzie się w zasięgu buzi, musi do niej trafić.
Podziel się: