reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ile jedza wasze dzieci

reklama
Jak mój synek miał trzy miesiące to zjadał około 180 ( sam nie wiem gdzie mu się to mieściło). Moja znajoma , której córeczka skończyła 6 miesięcy od niedawna kupuje w dodomku.pl i twierdzi,ze dopiero po rachunku uświadamia sobie ile je je dziecko:)
No wlasnie ja tez nie wiem gdzie to sie miesci.mi lekarka powiedziala,ze to duzo za duzo.Synek ma teraz 3 miesiace-skonczone i jak bylam u pediatry to zapytalam czy to normalne,ze zaczal jesc 210ml i plakac jak sie skonczy to opierniczyla mnie ze max ilosc na 3 m to 150ml..... kazala wprowadzac pomalutku jabluszko , marcheweczke i kleik kukurydziany i oszukiwac woda albo herbatka,zeby mniej jadl...daje mu na noc kleik i spi od 21 do 7-8 rano.Z brzuszkiem nic sie nie dzieje takze polecam dla glodomorkow :)

oj zazdroszcze ze spi do rana. Mój synek tez ma 6 miesięcy w dzien zjada bardzo podobnie do twojego z tą różńica ze w nocy budzie się ok. 4 na mleko i wypija ok.130ml i potem 6 rano 120ml i spi jescze zemną do 9 , i potem wypija bardzo mało jakies 60ml.

Mój syn ma 4 miesiące i zmieniłam mu mleko na humana plus ( bardziej sycące) ale ilości nie zmniejszył nadal je ok. 200 nie raz 180ml. Lekarz mówił żeby kaszek mu jeszcze nie wprowadzać bo dopiero będzie gruby. Ja myśle ,że się myli. Z zupą kazał poczekać bo dostał jakiegoś uczulenia ,żeby zeszło . Jak tylko zejdzie zacznę coś wprowadzać. Proszę o jakieś sugestie dotyczące kaszki.

a bym zaczekała z kaszką bo na prawdę będzie gruby jak teraz je prawie 200. Lekarz ma rację. My mamy miesiąc więcej a żadnej kaszki nie dajemy.

ja też radzę wstrzymać się z tymi kaszkami jeszcze się ich naje , ja tam zaczęłam wprowadzać inne produkty po 6 miesiącu

Witam.

Moja córcia ma 6,5 miesiąca i waży 11-12 kg. Kaszki je, ale zwykle bez cukru. Je obiad z 2 dań i deserek lub owoc i pierś bez ograniczeń. Ogólnie sporo wcina.

reklama
W zasadzie o tym, czy dieta maluszka jest odpowiednia informuje wykładnik masy ciała. Jeżeli dziecko w ciągu tygodnia, w pierwszym półroczu życia przybiera na wadze do 150 do 200 g. to wszystko jest w porządku - co do wielkości posiłków. schemat żywienia zmienia się w każdym miesiącu - częstotliwość podawania pokarmów spada, natomiast objętość jednej porcji - wzrasta. Bardziej szczegółowo na temat diety maluszka napisano w artykule: Zdrowe nawyki maluszka

Do góry