Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Moim zdaniem rzeczy na krótki rękaw są w zimie zbędneale skoro już to wszystko kupiłaś, to troche nie rozumiem
Dla mnie za dużo pajaców, ja mialam po 3 na rozmiar. A bodziaki schodziły mi mocno, bo syn ulewał i czasami 5x dziennie go przebierałam.
Który to tc? Prenatalne ostatnie są najpóźniej w 32 tyg, to do 40 tc dziecko urośnie jeszcze, tak że tenNie sugerowałabym się. A potem i tak im ciężko zmierzyć, więc jeśli na prenatalnych (tylko nie wiem, o których mowa) było że 60 cm, to bym przesiala te informację
A w ogóle to ciekawe, że podają długość. Chyba ciężko zmierzyć...
Który to tc? Prenatalne ostatnie są najpóźniej w 32 tyg, to do 40 tc dziecko urośnie jeszcze, tak że tenNie sugerowałabym się. A potem i tak im ciężko zmierzyć, więc jeśli na prenatalnych (tylko nie wiem, o których mowa) było że 60 cm, to bym przesiala te informację
A w ogóle to ciekawe, że podają długość. Chyba ciężko zmierzyć...
No właśnie już nie będę chyba nic dokupywać, w sumie chyba lepiej, żeby miał za duże niż za małe![]()
Moim zdaniem warto być przygotowanym na różne scenariusze. Osobiście nie kupowałam takich na 50, a na 56 też mniej, bo też była prognoza, że dziecko bedzie spore.Teraz 30+6, prenatalne 3. Mierzyć nie mierzą, ale i mój prowadzący i Pani Doktor od prenatalnych mówili, że będzie długi, zresztą ja mam 177 cm, mąż 195 cm, więc raczej było do przewidzenia, że urodzi się duży.
Ja się urodziłam 56 cm, a mąż 60 cm.
Moim zdaniem warto być przygotowanym na różne scenariusze. Osobiście nie kupowałam takich na 50, a na 56 też mniej, bo też była prognoza, że dziecko bedzie spore.
W twoim przypadku za ok 10 tyg może się okazać, że wejdzie w rozm 62, jeśli będzie miało te 60 cm (oprócz tego uważam, że dziecko nie powinno mieć obcisłych ubrań).
Ale może być różnie, np. urodzi się wcześniej i dlatego warto mieć coś mniejszego.
Wszystkiego dobrego![]()
Nie wypowiem sie co do wymiarów... moim zdaniem może być różnie mierzone. Ja tam np nigdy nie byłam w stanie zmierzyć dobrze, ubrania mi coś mniej więcej mówiły.No nie wiem, mój syn miał wyraźnie krótszą kość udową. Od początku uważałam, że będzie miał więc krótkie nóżki. I faktycznie tak było. Może nie pół roku, ale z 3 miesiące najpierw wyrastały ręce, a nogi miał za długie.
Inna sprawa, że sugerowano mi iż mimo tej krótkiej kości udowej będzie miał z 3.5kg, miał 3kg, a potem spadł jeszcze do 2700g. Według położnej na porodówce 52cm, przeze mnie mierzony jak miał 2 tygodnie miał 48cm. Idealnie z HM leżały 44cm, dokupiłam 50cm i w kilka dni miałam w domu bo w 56 pływał. Baaardzo wolno zmienia rozmiary.
Obecnie ma 9 miesięcy, według dzisiejszego bilansu 8300g, 70cm - nosi z HM rozmiar 68
To zależy co kto lubi - ja nie lubię dzieci w za dużych ubraniach, mam poczucie że one utrudniają rozwój ruchowy. Ale to ja![]()
Teraz 30+6, prenatalne 3. Mierzyć nie mierzą, ale i mój prowadzący i Pani Doktor od prenatalnych mówili, że będzie długi, zresztą ja mam 177 cm, mąż 195 cm, więc raczej było do przewidzenia, że urodzi się duży.
Ja się urodziłam 56 cm, a mąż 60 cm.