reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię dla dzidzi

Mam na imię Agnieszka, ale nikt w rodzinie nie zdrabnia (czy zdrobnia, bo już nie wiem) mojego imienia;)

zdrabnia :)

Cieszcie się, że macie możliwość stworzenia zdrobnienia krótszego od Waszego imienia :) Mojego nikt nie zdrabnia, bo jest wtedy dłuższe, więc i wysiłek przy wymówieniu większy ;)

reklama
ja lubie bardzo imiona, ktorych mozna nie zdrabniac. za to nie lubie takich, ktorych sie nigdy nie uzywa w formie podstawowej - ja mam na imie Malgorzata, a nikt nigdy do mnie tak nie mowi. to co to za imie :////

tez jestem Magda i wszyscy do mnie mowia "Madziu", a Magda uzywa ktos jak jest na mnie zly:p Magdaleno slysze tylko w urzedach:-)

ja mam emilia i uwielbiam imie emilia a wiekszosc wola emilka bllllleeeeee albo gorzej emilko bbbrrrr tylko jeden dobry kumpel mowi zawsze emilia :) i wtedy mi sie bardzo too imie podoba :)

A ja jestem Anna i to imie w tej wersji jest bardzo rzadko. W pracy Pani Aniu (kiedys wrecz do obrzydzenia). Wspollokatorka Anulko do mnie mowila - jeszcze znosilam. Ale kilka osob mowilo Andziu hehe - masakra :-p Kiedys go nie lubilam, bo bardzo popularne jest, teraz juz sie przyzwyczailam i nawet polubilam ;-) Nie chce dziecku dac bardzo popularnego imienia, ale tez nie jakies wymyslne. Niestety te co mi sie podobaja okazuja sie dosc popularne ehhh :sorry2: A przynajmniej te ktore maz zaakceptowal jako mozliwe...

O jej, na Magdziu reaguję wysypką, fuuuuuj. Dlatego moje kiteczki będą miały na imię Daniela (w Warszawie w zeszłym roku zarejestrowano zaledwie 3 Daniele), najchętniej dałabym Danielle, ale do polskiego nazwiska nie pasuje...
A chłoptaś Grzegorz już nieco popularniej, ale strasznie mi się podoba nawet zdrobnienie Grześ:-)

mi się moje imię nie podoba. jeszcze jak się mówi Gosia to ok, ale jak słyszę Małgorzata to wrrrrrrrr.... mój A tak mówi jak chce mnie wkurzyć hehe
teraz myślimy nad imieniem dla synusia. córeczka miała być Oliwką, a że jednak będzie chłopiec to trzeba myśleć dalej :)

reklama
Do góry