reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imie dla dzidzia

joanna30

Fanka BB :)
czy zastanawialyscie sie nad imionami?
dziewczynce dam na imie zuzia,maja lub alicja :)
natomiast chlopcaykowi jas
ciekawa jestem waszych typow!

reklama
My też myśleliśmy o Zuzi ;) albo Martynce. Chłopak... hmmm, jeszcze nie wiem, może Jakub albo Patryk.
A Jasie teraz w modzie, trzy moje koleżanki niedawno urodziły małe Jaśki :) Fajnie brzmi!

ja już sobie imionka wymysliłam, ale pewnie do czasu porodu jeszcze wiel się zmieni.
dla dziewczynki: Marta, Weronika, Julia
dla chłopca: Kuba, Marcin, Filip

pozdrawiam serdecznie:)

Moje typy to...dla dziewczynki Sonia,Tamara,Kaja.......dla chłopca Kostek(Konstanty),Kajetan ,Igor....ale przede mna jescze 7 miesiecy ,wiec pewnie jeszcze wiele razy zmienie zdanie:)

A my wynalezlismy imiona ktore istnieja w naszych jezykach i maja w obu ladne brzmienie
dziewczynka- Emilka
chlopiec- Oliwer
Bo na przyklad moje imie Agata bo wegiersku to Agota...co nie brzmi niestety najlepiej....przynajmniej dla mnie ;)

Smieszne, ale ja tez dla dziewczynki myslalam o Zuzi albo Maji. To takie slodnie i madre imonka. Zreszta nie wiem jak to wytlumaczyc, ale jestem swiecie przekonana ze to bedzie chlopak. Oboje chcemy nazwac go Gucio (Gustaw) i na drugie Joahim. Dla dziewczynki bdzie Halinka, bo tez i sie podoba i obie nasze babcie tak mialy na imie. Mam fajna ksiazke o imonach i cechach charakteru z nimi zwiazanych. Normalnie nie wierze w takie konotacje, ale jak czytam o imionach ludzi ktorych znam to zgadza sie w 100% ! Tak wiec jak macie juz jakies imionka powybierane i chcialybyscie sobie sprawdzic, to dajcie znac i wam napisze to co jest w ksiazeczce. To tylko pare zdan, wiec nie ma problemu:)

Jakub-umysl analityczny, metodyczny. Energiczny, kulturalny z wielka oglada. Wnikliwy, zadny wiedzy i wladzy. Zdrobnienia Kubus, Jakubek, Kuba.
Martyna- subtelna, o nieprzecietnej intuicji. Podejmuje szybkie i trafe decyzje. Nie znosi najmiejszych nawet sugestii. Zdrobnienia: Martysia, Martynka

Znam jedna mala martynke i jest superpogodnym dzieckiem:)

reklama
Do góry