reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

hehe kota, ja przy Kamilu wybrałam imię.. też miało być robocze;p;p bo moj nie był przekonany, ale tak się przyzwyczailiśmy przez ciąże że juz nei mogło być inaczej:) a Kubuś sliczne imię, tylko u mnie wsrod przyjaciol juz zajete wiec odpada..

reklama
asko, no właśnie chyba u nas też ostatecznie zostanie Kuba :-) zobaczymy co czas przyniesie, ale im częściej mówię do brzuszka po imieniu, tym bardziej jestem przekonana, że to jest właśnie jego imię.

mąż wybrał imię dla chłopczyka Jakub i mówi do brzucha Kubusiu... w sumie na razie to nasze imię robocze na dzień dzisiejszy, ja nie jestem w 100% przekonana, ale nie mówię nie.

U mnie jest tak samo. Mój M. chciał bardzo żeby dziecko miało imię na M. Bo wtedy wszyscy mielibyśmy iniciały MM. :) A kiedyś po prostu padło Adam i tak zostało. Teraz mówimy do dzidzi Adaś i myślę, że ciężko będzie to zmienić, mimo iż była to jedynie jedna z propozycja.
Jeśli jakimś cudem okaże się ze to dziewczynka, to chyba M. nie odpuści. Zawsze marzył o Karolinie.

Co prawda jeszcze nie mamy oficjalnej informacji na temat tego czy jest siusiak czy nie ma ;) ale ja od początku upieram się, że to będzie syn i mówię do brzucha Franek. :)
Nie byliśmy z mężem od razu zgodni co do imienia, ale teraz już tak się ten Franek przyjął, że jest zupełnie oczywisty.

A jak będzie dziewczynka? Może Ninka? :)

my jeszcze kompletnie nie wiemy co będzie, choć mój M. rękę i nie tylko :-D uciąć sobie daje, że chłopak będzie i na złość mi mówi do niego Walduś!!
wie, że kojarzy mi się to z Kiepskimi i w życiu bym dziecka tak nie skrzywdziła dając mu takie imię no ale podroczyć się lubi.. :-)

Ja przez ostatnie 3 tygodnie myslałam ze nosze dziewczynke w brzuszku i imie było juz wybrane: ZUZIA
no ale ze w srode okazało sie ze jednak chłopczyk to jeszcze nie na bank ale raczej bedzie SZYMON

My z mężem już wybraliśmy imię dla maluszka, jeśli będzie dziewczynka to Lenka na 100%, a dla chłopaka mamy kilka imion ale nie umiemy się zdecydować (Bartosz, Filip, Igor, Franciszek, Mikołaj, Paweł, Piotr) kolejność przypadkowa:-) jak macie jakieś ciekawe propozycje imion dla chłopca to napiszcie:-)

reklama
Do góry