reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
U mnie dla chlopaka znowu zero koncepcji (moze Makary, Nikodem). No nic mi sie nie podoba. A cora bedzie chyba jednak Nika (maz) lub Nikola (ja). Jakos ladnie brzmi z imieniem mojej corci Pola i Nikola. Na to maz odpowiada Polusia i Nikusia. I tu wojna:p Siostra probowala namowic mnie na Sare i Maksa ale kojarza mi sie z psami:)

Piszecie o Malgosi. Lubie Gosie ale jak moj wujek na swoja zone wola Gocha to mam dreszcze:/ Ktoras tu pisala o Jadzi. Moja przyjaciolka jak skonczyla 18 lat to od razu zmienila to imie na Jagoda. Tak tez wszystkim sie przedstawiala ale nauczyciele zawsze wyczytywali Jadwiga czego ta nie mogla wytrzymac:)

Ostatnia edycja:
kasiekz, też mam koleżankę Jadwigę i nawet w szkole kazała na siebie mówić Jagoda, bo tak nienawidziła tego imienia :-D

A u mnie wczoraj rano olśnienie!
Mam pomysł na dziewczynkę! :-D
Gdzieś w piątek rzucił mi się w oczy artykuł o małej Marcysi i normalnie błysk - Marcelina! :-D
Wcześniej analizowałam to imię i nie bardzo, a teraz jakoś tak mi nagle spasowało :-D
Cysia i Tosia (jakby co, bo wolę jednak, żeby został Gucio i Tosia ;-))

Kasiek z gocha to tak jak z agniecha moim zdaniem. Nie lubie takiego przeksztalcania imion bo to zadnw zdrobnienie dla mnie. Za to Gosia, Malgosia, Gosienka podobaja mi sie bardzo

OK u mnie dla babki klepniete na 100% Nika lub Nikola (decyzja po porodzie) i nie zmieniamy. Chlopa wczoraj nie wybralismy:p

Nulini slicznie. Bardzo ladnie Marcelinka Marcela Marcysia Cysia...kiedys w Zlotopolskich grala. Slicznie:)

Agulqu Agniecha masz racje tragedia. To jak do mnie kiedys ktos powieszial Kacha-no noz sie w kieszeni otwiera:p

kasiekz, a dziołcha mojego brata to właśnie dla nas wszystkich Kacha :-D I brat i moi rodzice i my tak do niej mówimy, kurcze, muszę ją zapytać, czy jej to nie przeszkadza, bo nigdy nic nie mówiła :-D

alecta bardzo ładne :tak: i podobne do naszego Dominika, jakoś mi się ze sobą kojarzą :tak: chociaż Nikodem to chyba ma coś wspólnego z Mikołajem.

reklama
Do góry