reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla maluszków

Jeśli chodzi o imiona TOP u mnie w otoczeniu:

dziewczynka: Lenka, Ola, Maja
chłopiec: Kuba, Wiktor, a ostatnio ciągle słyszę Nikodem.

A w zeszłym roku słyszałam, że grupy przedszkolne musieli przetasować, bo w jednej było 7 Zuzi na 11 dziewczynek.

reklama
Nasza pierworodna ma Maja na.imię, jak wybieralismy nie miałam pojęcia że jest takie niby popularne. Ale nie jest tak źle, w całym przedszkolu są tylko dwie Majki wiec.uważam że mogło być gorzej a imię to kochałam od dziecka i zawsze płakałam że ja tak nie mam :)

Tymon tez miało być rzadkie i co coraz więcej Tymków się słyszy, także ja teraz sugeruję się tylko tym co mi się podoba. No i ważne żeby mi się z nikim nie kojarzyło źle to imię.

Dla dziewczynki mąż z moją córką uparli się że ma być Zosia. Mi się podoba ale jakby co jeszcze nas Irenką lub Olgą chcę powalczyć :)
Dla chłopca moje wymarzone od.zawsze to Kosma, ale mój mąż nigdy się nie zgodzi.. Nie mam takiego imienia męskiego które by mi się w 100% podobało. Na chwilę obecną najpewniejszy typ to Staś ale kto wie ile razy to się jeszcze zmieni ;)

Greta tak jakoś dla mnie chłodno brzmi.

Gosha- masz rację teraz nie ma co się sugerować tym czy popularne czy nie, tylko po prostu czy nam się podoba no i oczywiście żeby nie było też ośmieszające.

Gosha faktycznie jak się rodził mój Tymonek to było to jeszcze mało popularne imię, a etraz chyba robi się jakaś moda na to imię (może w jakimś serialu gra przystojny Tymon :-D:-D)

Greta fajne imię, ale jak pisze jeżyk takie troche chłodne mi się wydaje. Ja córe (na którą szans nie ma :-D) nazwałabym Alutka i w nosie mam czy popularne czy nie, czy będzie 20 w klasie czy jedna po prostu bardzo mi się podoba to imię i miałaby swoją kraine czarów :)

Na chłopaka Malinka mnie zaraziła Gutkiem i póki co na tapecie jest to imię, już nawet w rodzinie zaakceptowali (wiedzą że nie ma co ze mną dyskutować w tych kwestiach, bo i tak robie swoje), chociaż ostatnio jakoś tak zaczynam mieć wątpliwości ... pożyjemy zobaczymy :-D

Doggi, u mnie Stanisław był brany pod uwagę, podoba mi się to imię, ale ponieważ mój Dziadzio się tak nazywa, to jakoś tak byłoby mi głupio, że może tacie mojemu byłoby przykro, że nie dałam imienia po jego tacie, a Jerzy już mi się tak nie podoba ;-) :-D Takie moje schizy :-D

U nas w otoczeniu same Leny, Maje i Julki, coraz więcej Nikolek, a chłopcy głównie Kubuś, Kacper...
Jak komuś znajomemu się dziecko rodzi, to nawet o imię nie musimy pytać, bo na 90% jedno z powyższych...

Hehe, niepowiem, że Gustaw mój, bo nieobecna też jakby co chce Gucia, więc bić się nie będę ;-)

Ale batalia pewnie i tak mnie dziś czeka, wpadną dziadkowie wieczorem i się zacznie przekonywanie, obym tylko nie wybuchła i nie dała się wyprowadzić z równowagi...

reklama
Do góry