reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Hana Montana - tylko to mi się kojarzy :)
U nas miała być Hania (od 3 lat tak mówiliśmy), ale okazało się, że to imię stało się zbyt popularne (teraz u siostry mojego Męża w przedszolu w jednej grupie są 4 Hanie i 5 Lenek), więc zmieniliśmy.

Agnieszka - bardzo ładnie :) i można króciutko zdrobnić :)

Natan - kojarzy mi się z księdzem Natankiem (fuuuj!) ;) Nataniel jeszcze jakoś brzmi :) Mi się podoba z chłopięcych Leon, Jonasz, Tobiasz. Dla dziewczynki padł jeszcze pomysł na Zoja, co oznacza życie. Ze względu na to jak nasze Maleństwo na początku musiało o nie walczyć. Ale... głupio brzmi z naszym nazwiskiem. Nikt nie wiedziałby które to imię a które nazwisko gdy dziecko małe i ciężko poznać płeć (przy Antku często pytają, a przy moim Mężu, który ma dziwne imię to już bez przerwy zamieniają imię z nazwiskiem). Po co dziecku utrudniać życie :)

Mi się też te imiona takie pod "amerykańskie" nie podobają.

Agulqa- moja przyjaciółka ma Natana i jest to bardzo Fajny i baaaaardzo żywiołowy chłopczyk.

Nieobecna- a widzidsz my nie znamy żadnej Hanki, ani w przedszkolu ani w szkole nigdzie. Ale Lenek Amelek i Nikoli to masa.

Ostatnia edycja:
Ja mam problem bo dla mnie od zawsze najpiękniejszym imieniem była Nina i drugie dziecko już takiego ładnego nie będzie miało :-D :-D

Jednak dla chłopca wróciłam do Nikodema ;-) Wiktor mi się odwidzial haha ktoś powiedział ze będą mówić Witek i mi zbrzydlo :p

Ja Nina pierwszy raz usłyszałam w wieku 9-10 lat jak pierwszy raz w tekkena grałam :-D :-D i od razu zostało postanowione ze moja córka będzie tak miała na imię, się śmiejemy ze druga powinna być Anna bo w grze tak było ;-)

Femme Nikodem ładnie, lepiej niż Wiktor :)))

Oj tragedia z tymi imionami. Mam nadzieje, że będzie dziewczynka bo nic mi się nie widzi z męskich imion...

reklama
U nas jest dużo Amelek ale tak w wieku powyżej 5 lat. Teraz Hanny, Leny, Maje.. ;)
uffff, jak dobrze, że my już nie musimy myśleć nad imieniem :D

Do góry