reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Imiona dla naszych maluszków

Mi sie osobiscie nie podobaja te wszystkie Dzastiny, Dzesiki i Anastazje... jakbym zyla w Polsce to na pewno bym wybrala polskie imie :) a tak to probuje pogodzic takimi w miare uniwersalnymi ;)

reklama
Tatay typy to Gabriel i Emilia, a ja mam 100 pomysłów Janusz po moim dziadku, Monika po prababci i jeszcze inne :-)

Ostatnia edycja:
Aylin Jagoda fajnie, mi sie podoba, Dagmara tez fajne.
Ja jak tak sobie myslalam zawsze nad imieniem to tez jak mi sie kojazylo z kims kogo nie lubie to tez odpadalo:-D

Zauwazylam ze w ostatnich latach w Polsce wrocily do lask takie starodawne imiona, bo przez pewien czas byla moda na imiona z telenoweli i takie tam.

Tutaj jest tak ze pirwsze dziecko to po dziadkach nie jestem pewna czy drugie jak innej plci to tez? Ale powiedzmy ze mama ma na imie Dimitra i ma trojke dzieci to ich pierwsze dzieci jesli to dziewczynki to tez Dimitry i tak polowa rodziny ma na imie Dimitra, mi to wogole nie odpowiada ale moj nieugiety.

Kuklaki jaka bezsensowna zasada :/

Mi sie niektore starodawne a raczej ponadczasowe imiona tez podobaja ale teraz jest na nie taki boom ze szok! No i Maje, Leny, Julie...masakra. bardzo ladne imiona ale co druga ma takie...

Ja już bardzo dawno zarezerwowałam dla córki imię Julka mój narzeczony bez problemu zgodził się. :-D
Jeżeli chłopiec.. nie mamy jeszcze uzgodnionego, ciągle nowe pomysły;):-)

Doliores wypraszam sobie :-) :-D hahaha ja myślę o Zuzi a dla chłopca Kacper, wstępne pomysly:-) w sumie też mam popularne imię i jakoś z tym nie jest mi źle :-)

reklama
Ja to mam problem z imieniem dla chlopca, bo zadne mi sie tak na 100% nie podoba. Poki co przechodza Jakub, Maksymilian i Robert. A dla dziewczynki jest pelno slicznych imion :) poki co moje typy to Ania, Wandzia (ale maz sie nie zgadza buuu) i Dominika.

Do góry