reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

reklama
Szukam inspiracji .... po głowie chodzi mi Zosia , Basia .... ale jeszcze nie rozmawiałam na forum rodzinnym ( mąż i córka bo syn za mały ) więc dylemat jest

Ja lubie imiona takie niepospolite dlatego tak ciagne by syna nazwac Iwo. Jakas dziwna jestem ale zawsze robie na opak inaczej niz inni. Jak 7 lat temu wymyslilam ze corka bedzie miala na imie Nadia to rodzina wielkie oczy dziadki foch zevtyle ladnych imion polskich a ja jakies ruskie czy jakies wymyslam. Nawet maz na poczatku nie byl przekonany. No ale jak ja sie upre....teraz imie jest juz popularne i na dworze sa male Nadie ale u corki w przedszkolu w ciagu 4 lat chodzenia nie bylo zadnej. Na podworku tez nie. Wsrod znajomych tez. No i teraz w szkole na 5 klas tez jest jedyna.
Maz chce teraz Antosia po dziadku...imie ladne b mi sie podoba ale Antosiow to u nas dostatek chocby wsrod znajomych
Takze u nas temat imienia to na razie temat tabu bo tylko sie klocimy i nic ustalic nie mozemy

Kitki rozumiem Cię doskonale :) ja tez bardzo lubię niepospolite imiona, takie które nie nosi co 5 dziecko :) Nie wiem czemu tak co parę lat następuje moda na dane imiona i rodzice, wszyscy - dosłownie wszyscy, nadają tylko te co są na fali, kompletnie ignorując inne. Gdy pracowalam w PL w przedszkolu 6 lat temu to byl wielki boom na Julki, Oliwki, Maje, Oliwierow, Szymkow i Kubusiow. W ostateczności w grupie 20 osobowej miałam tylko dzieci o ww imionach i zaledwie jedną Martusie i Mateuszka. Nie powiem, to są ładne imiona, podobnie jak inne Zuzie, Nikole (nie wiem czy tak się odmienia ;) ), ale czemu zgadzać się by nasze dziecko bylo jednym z wielu? Każdego wybór, ja jednak w pewnych kwestiach cenię sobie oryginalność :)
My szukaliśmy imienia, które będzie nam się podobać ale tez przyjmie się w tutejszym miejscu bo do PL nie wracamy. Nie chcę dziecka zanglikanizowac na siłę, ale wiadomo, ze będzie mu łatwiej nosząc imię, z którego wymowieniem nie mają problemu koledzy czy nauczyciele w szkole.

I u nas problem z imieniem. Tez nie chce pospolitego ale też nie dziwnego. Na tapecie Iwo, Kaj, Noel no i męża Oliwer. Był Milan i Mieszko. Ale żadne mi do końca nie odpowiada. I narazie jest....po prostu synek.

U nas jest pierwsza corcia Łucja Helena
Synek Wojtuś Leon i teraz bedzie Maksymilian Ksawery :D

Wspolczuje wam dziewczyny ale to nic strasznego wkoncu dojdziecie do kompromisu ;))

klaczek Milan piękne imię, było jedną z moich kilku opcji, ale mąż zawetowal.

bluelovi naprawdę śliczne imiona wybraliście dla wszystkich dzieci :) Łucja nadałam sobie na bierzmowaniu na trzecie imię bo tak bardzo mi się podoba :)

My nasza Julie nazwaliśmy Julia w okresie kiedy bylo to bardzo popularne imię. Pomimo tego w przedszkolu na trzy grupy jest tylko nasza Julka, w okolicy tez nie ma żadnej.
W tej i pierwszej ciąży bardzo szybko chciałam wybrac imię, nie wiem dlaczego ale jak tylko znalam Plec to byl dla mnie priorytet.

U nas chyba zostanie Otylia tak mój wybrał a ja jakoś nie sprzeciwiał się... Mi na myśl przyszła Aurelia też mu się podoba. Mamy synka Oliwera i mam wnerwa bo tatuś nazwał sobie synka a wszyscy i tak przekrecaja jak chcą i non stop poprawiam :p

reklama
Aurelia ladne imie. I Lucja tez. Oba rozwazalismy przy dziewczynce

Martita - to dobrze trafiliscie. U mojej corki w przedszkolu w grupie byly 4 Julie a teraz w klasie na 16 dzieci sa 3 Julki 2 Zosie. 2 Marysie. Nadia. Kaja. Klara. Pola. Wiktoria i 4 chlopcow :)

Do góry