reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

Juditka ja wlasciwie mysle glownie o paszporcie dla malej,nie wiem czy dostanie tutejszy (jest takie prawdopodobienstwo),jesli tak to super. Ale Remikowi musielismy robic polski i tam tez musielismy go meldowac. Juz z glupim peselem byl problem wiec obawialam sie co by bylo gdyby literowka obcojezyczna. Lecz skoro Nataszka nie miala problemu z synkiem Olivierem to my tez chyba nie bedziemy mialy. Tak jak mowisz, Natasha nawet tak pisane bedzie latwo odczytywane w pl. No to postanowione :D

reklama
Mój mąż się chyba łamie, bo gdzie nie pójdziemy, to wszyscy pytają co u Kubusia :p zdziwiony, że już wszyscy wiedzą, hahaha, mówię, mu, że już się wszyscy z Kubusiem związali i musi być Kubuś, bo ja sobie nie wyobrażam teraz innego, z resztą ja też myślę i mówię o nim Kubuś :p

Fajnie że już większość z nas wie co tam w naszych brzuszkach siedzi i że możemy się do nich zwracać już po imieniu :-) to daje takie poczucie jeszcze większej więzi. U nas też już się wszyscy do Tymusia przyzwyczaili chociaż nie wszyscy byli na początku zachwyceni. Ale ja ostatnio weszłam na stronę z imionami i czytałam sobie wszystkie po kolej i żadne mi już nie pasowało. Po prostu tak już musi być.
Swoją drogą podrzucam pomysł naszym moderatorkom co by w tabeli z sierpniówkami dodały kolejną informację - wybrane imię. Zobaczymy czy nam się będą jakieś powtarzać.

k8libby, „moje” imię dla Bąbla przeszło w podobny sposób :-). Znajomym się spodobało i sami tak zaczęli mówić, pożyczając "ubranka dla Tymonka", "fotelik dla Tymusia"… To chyba dobry sposób.
marcia331 – ja też myślałam o tym, żeby do płci w liście sierpnióweczek dopisać wybrane imiona, te które już są pewne. Dobrze, że „zadziałałaś”.
kakakarolina, czyli wysyłaś na PW? :-)

reklama
marcia331, widzę że nasze Maleństwa to faktycznie będą dwa Tymusie, ale jeden z nich to będzie Tymoteusz a drugi Tymon :-).

Do góry