reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych sierpniowych Maluszków :)

Płci jeszcze nie znamy, ale mam przeczucie na syna, choć w pierwszej ciąży też miałam takie przeczucie a urodziła się córka ;)
Jeśli będzie syn, to prawdopodobnie Albert Szymon a dla córki wahamy się między Jadwigą, Janiną i Barbarą ;)

reklama
My zaczniemy intensywniej myśleć jak płeć poznamy, faworytami są dla chłopca Adaś a dla dziewczynki Emilka :-) Drugie imiona pewnie dzieciaczek dostanie ku pamięci tylko jeszcze nie wiadomo której babci czy dziadka :-)

A mi mówili, jak mieszkałam w UK, że nie ma czegoś takiego jak podwójne obywatelstwo. dziecko urodzone w UK może mieć obywatelstwo ichniejsze, ale nie tak od razu! trzeba ileś tam w UK mieszkać, rodzice muszą mieć rezydenta albo świadków, którzy potweirdzą, że ileś tam mieszkają
W Holandii dziecko ma podwójne obywatelsto, ale do 18-nastych urodzin. potem musi zdecydować się na jedno - no przynajmniej parę lat temu tak było, ale generalnie nie ma czegoś takiego jak podwójne obywatelstwo , przynajmniej tu gdzie ja bywałam ;-)

No niestety już w Holandii znieśli prawo do podwójnego obywatelstwa, trzeba zrzec się swojego :/ obowiązuje prawo krwi więc mój synek chcąc nie chcąc jest Polakiem. Zdecydowaliśmy że sam kiedyś wybierze jakiego kraju obywatelem chce być.

Ostatnio chodzi za mną imie Aron, no ale że będzie dziewczynka to się nie przyda. Nawet nie biorę pod uwagę że się pomylili ;)

U mnie dalej problem ,,,,,intensywnie myslimy i nic .jak mi sie podoba to mojemu nie ,albo odwrotnie :-(
Ja bardzo bym chciala żeby to imie bylo wyjatkowe i zeby co 5 dziewczynka tak sie nie nazywala ,a to bardzo trudne ....mam nadzieje ze natchnienie przyjdzie i jak 3.04 potwierdzi sie na usg ze to córka to brzusio dostanie swoje imie :-)

reklama
ku ucieszy przez weekend myśleliśmy nad imieniem.. mięliśmy typy: Wojtuś, Staś, Antoś i ewentualnie Kuba i ogłaszam oficjalnie, że nasz drugi syn będzie miał na imię ANTOŚ :-):-)

Do góry