reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych sierpniowych Maluszków :)

Natkusia gratuluje wyboru. A Antkow ostatnio sporo sie rodzi. My tez bedziemy miec zagwostke. Wybierac bedziemy, jak poznamy plec. W 1 ciazy zdecydowalismy sie dopiero 2 tyg.przed porodem. Problem mamy taki, ze podobaja nam sie calkiem inne imiona. Mi sie podoba na chlopca- Patryk- ale gryzie sie z nazwiskiem, Maks lub Kuba- ale sasiadki maja psy o tych imionach grrr. Jeszcze Bartek- ale znajomi maja synka i Wojtek- to mojemu nie bardzo. Dla dziewczynki moją faworytką jest Nina- mezowi nie pasuje, dalej Alicja, Agata, Diana.

reklama
ATANA widziałam.. mają ludzie wyobraźnie jak dają tak dziecku na imię :tak:

MEXI w naszych okolicach jest bardzo mało popularno imię Antoś dlatego taki też nasz wybór :-) Michaś też u nas jest mało popularnym imieniem a w rankingu ogólnopolskim w tamtym roku na 6 miejscu.

a u nas ciągła zmiana decyzji :-D teraz na tapecie jest WOJTUŚ tak jak chciałam od początku i chyba G. pomału się przekonuje do tego imienia :cool2::-D

Wituś też ładnie :tak: wszystkie imiona są piękne! No prawie ;-)

No i wychodzi, że u nas będzie Kornelia :-D ale jakby miał wyrosnąć siusiak to albo Kubuś, Adaś lub Kornel :-)

Ja już bym chciała myśleć nad imieniem, ale płci nie znamy jeszcze...
propozycje męża Staś lub Agatka
ja... czarna otchłań... co dzień inne imię mi się podoba....
mąż wybrał dla pierwszego synka imię Adaś... ja chcę dla drugiego dziecka wybrać!

dziś mi się Emil podoba a dla dziewczynki totalna ciemność

U mnie cały czas na tapecie Emilka, D co prawda stwierdził, że też by chciał mieć coś w tej materii do powiedzenia ale konkretnych propozycji jeszcze nie miał, obiecałam, że jak je już będzie miał to łaskawie rozważę :-) Ale prędzej przekonam jego, bo się już do tej Emilki przyzwyczaiłam :-D

U nas natrazie wyszedł chłopak więc mąż wybiera imię- tak sie na pocz. umówiliśmy:baffled: narazie jest Aleksander, nie wiem czy się zmieni, zalezy czy mąż ulegnie bo mi się inne podobają:-p

reklama
A my dopóki nie znaliśmy płci - obstawaliśmy imię dla chłopca (jednogłośnie) : MIKOŁAJ. Co do dziewczynki każde z nas miało swój typ :-)
Ale teraz, gdy już wiemy, że dziewuszka, przekonałam chłopaków do NIKOLI (taki żeński Mikołaj:tak:)

Do góry