reklama

ImIoNa Girls&Boys

ajako - satan nowie ze zlosci hihi ogolnie to kuzyna dziecko coreczka nie umiala powiedziec nataniel tylko sataniel jej wyszlo i tak sobie do niego czasem gadamy ;] Bo czasem jest diabelkiem ;]

aaa no chyba, ze tak, bo juz myslalam, ale biedne dziecko takie ładne imie ma, a nazywaja go na codzien po szatansku :-D a Nataniel to mnie osobiscie sie bardziej z aniolem (nie wiem czemu, ale tak milo jakos sie na sercu robi i miekko) niz diablem kojarzy.

my mamy dosc dlugie nazwisko, ja do tego mam dlugie imie (joanna) i dwa dosc dlugie czlony nazwiska, dlatego Julce na przyszlosc chcialam zaoszczedzic dlugiego pisania i przedstawiania sie (zwlaszcza przez telefon w pracy, aleee to wkurzajace:-D) gdyby zdecydowala sie kiedys na nazwisko swoje i po mezu. Stad krotkie imie dla niej, dla drugiej potencjalnej corki tez musi takie byc! ot taka moja polityka w tym temacie:-D
bardzo podoba mi sie i chcialam dla niej juz- Zofia, ale moja mama ma tak na imie i straszny z niej huragan w domu, dlatego maz sie nie zgodzil. Z tym, ze moja mama to prawdziwy baran (znak zodiaku of course) i charakterek niczego sobie:-D

reklama
Mnie też się Leon bardzo podoba. I do tego jest międzynarodowym imieniem, co już w ogóle plasuje go wysoko. Ale w moim przypadku raczej dla ewentualnego drugiego syna
wink2.gif
.

ale nigdy nie zrozumiem rodziców którzy dają dzieciom: Kosmo itp.
Kosmo? Nigdy nie słyszałam takiego. Może chodziło Ci o imię Kosma? To imię greckiego pochodzenia, w Polsce nadawane od bardzo dawna, chociaż rzadko. Mnie się niezmiernie podoba. Lubię takie oryginalne imiona, a już męskie zakończone na "a" to w ogóle:tak:.

Kosmo? Nigdy nie słyszałam takiego. Może chodziło Ci o imię Kosma? To imię greckiego pochodzenia, w Polsce nadawane od bardzo dawna, chociaż rzadko. Mnie się niezmiernie podoba. Lubię takie oryginalne imiona, a już męskie zakończone na "a" to w ogóle:tak:.

nie - Kosmo, męża kolega z pracy ma syna o takim imieniu.

ja tez mam dlugie nazwisko po mezu i zakrecone doslownie ;] i jak mam siebie badz syna zapsiac to jest proze podac imie mowie a w sluchawce "jak?" nawisko - i tu literowac musze ;p

Ja z racji tego, że coraz bardziej czuję, że będzie chłopka poszperałam w imionach i mam kilka typów: Jeremi (faworyt), Ziemowit, Krzesimir, Jaromir, Dobromił i Bogumił (nie konsultowane jeszcze z M ;-)). Co do córki to podoba mi się Bogna, Stachna...
zobaczymy co się wykluje ;-)

U mnie Borysek stwierdził że jak będzie chłopczyk to damy mu Józio a jak dziewczynka to Złotowłosa :-D
Ale podoba mu się też Jagódka ( i mnie też coraz bardziej )

oeignalne ;] moj faworyt z twoich to Jeremiasz ;]

No nie mniej chyba niz Dobrochna ;-) a Jeremiasz na bank nie przejdzie u M (skojarzenie bodajże z Klanu gdzie ta babcia mówi Jeremiaszku :-p), Jeremi juz chyba bardziej mu podpasuje, zdrobniać tez można fajnie (Remuś, Mimi, Misio itd ;-))

U mnie Borysek stwierdził że jak będzie chłopczyk to damy mu Józio a jak dziewczynka to Złotowłosa :-D
Ale podoba mu się też Jagódka ( i mnie też coraz bardziej )

Borys i Jagoda - fajnie brzmi :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry