reklama

Imiona naszych groszków :)

reklama
Airfix - Liwia ładnie, jest strasznie dużo dla dziewczynek ładnych imion, może ją ci pomogę z propozycjami dla dziewczynki a ty mi pomóż coś dla chłopca ogarnąć [emoji23][emoji23] hahhaha, ;) . Ale.Majek faktycznie jest multum - w Polsce znam 4 z rodziny a w irl jeszcze niedawno spotkałam kilka mam z dziećmi i tam z 6 dziewczynek 3 x Maja,

Turluturlu- super imię Rozalia, Rozalka mała :), napewno sobie poradzi z wymowa itp

Rozmaryn- to się uparli na imię na "J" - może jeszcze coś znajdziesz żeby był kompromis :) ,

Jeny ja na dziewczynkę mam listę a na chlopca nic mi nie pasuje to jest straszne !

Zastanawiamy się nad Julianem - bo by był " Dzulian" w irl. Sama nie wiem , terqz moda na takie starsze Antos Franek , Jan a ja chcę nowocześniejsze działające za granicą i nic się nie podoba :/

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka a chcialabys polskie, irlandzkie czy uniwersalne ?:)
Przejrzalam top 100 imion w irlandii to jest kilka ktore mi sie podobaja... a z takich polsko- irlandzkich to znalazlam Alan, Edward , Alexander, Benjamin , Robert i Daniel....

Ja dla synka wybralam Alexander Jan ( bardzo lubie starsze imona jak Jan, Franek, Antos) ale kierowalam sie tez miejscem zamieszkania :)

Co do rankingow to z tym roznie bywa. Imie moze byc generalnie popularne w skali kraju ale w konkretnym miescie mniej. Antek jest jedyny w przedszkolu i u zadnych blizszych i dalszych znajomych nie ma Antka (chociaz w rankingach jest top of the top) a np Tymkow mam 3, w przedszkolu 3 Mikolaji, 2 Alanow, 3 Helenki, 2 Laury, 4 Oliwki itp. A np zadnej Marysi :) moze byc tak ze pojda do podstawowki i bedzie ich po 2-3 w klasie ale co poradzimy na to ze jakies imie jest nam bliskie a inne nie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry