LadyCaro
Fanka BB :)
Sprawdzam regularnie i nie mam niedoborów.Sprawdzalas sobie ostatnio poziom Wit D? Podobno istnieje korelacja między niedoborami, a skłonnością do polipów i mięśniaków.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sprawdzam regularnie i nie mam niedoborów.Sprawdzalas sobie ostatnio poziom Wit D? Podobno istnieje korelacja między niedoborami, a skłonnością do polipów i mięśniaków.
Aa okej.Przykro mi.
Osobiście nie słyszałam o takim przypadku. To jest inny dostęp, bo punkcja jest bez wejścia do macicy, a biopsja z wejściem. W pierwszej kolejności chyba trzeba byłoby zrobić samą punkcję jajników, a później biopsję, bo tak na chłopski rozum wydaje mi się, że po naruszeniu ciągłości, macica może zacząć jakąś tam czynność skurczową i zaburzać obraz. Zapytaj swojego lekarza na następnej wizycie o taką opcję. Jednak jeśli miałabym doradzać i o ile dobrze pamiętam, nie miałaś nigdy histeroskopii, więc bardziej celowałabym w histeroskopię z biopsją, żeby jednocześnie ocenić wizualnie, czy nie ma tam jakichś przeszkód i przy okazji pobrać materiał do badań. Ogólnie rzecz biorąc wydaje mi się, że 4 transfery bez takiej diagnostyki to bardzo dużo.
Właśnie się dziwie trochę że on mowił tylko o biopsji skoro tak jak piszecie histeroskopia z bjopsja dokładniejsza.Ja chciałam tak zrobić i rok temu się nie dało (z uwagi na to że biopsja płatna, w czasie zabiegu finansowanego przez MZ). Ale może już to się zmieniło-dopytaji tak jak pisze nieznośne - rób histeroskopie z biopsja, a nie samą biopsję…przykro mi że się nie udało
![]()
Może proponuje ci samą biopsję bo np on nie wykonuje histero lub nie do końca się zna. Wiem że w naszej klinice dr. W robi. Albo sama możesz poza kliniką się zapisać gdzieś prywatnie do kogoś polecanego. Po tyłu nieudanych próbach jednak ważne żeby zrobił to ktoś kto potrafi dobrze ocenić.Właśnie się dziwie trochę że on mowił tylko o biopsji skoro tak jak piszecie histeroskopia z bjopsja dokładniejsza.
Będę na wizycie to pogadam z nim na ten temat bo ewidentnie trzeba działać w tym kierunku.
Oj jeszcze trochę nas tutaj jest walczących dalej w tej bitwieDziewczyny czy ktoś tu jeszcze został na polu bitwy? Podchodzimy do 2 transferu z początkiem lipca, ktoś tez się na wtedy szykuje?
@LadyCaro co u Ciebie, kiedy podchodzisz?![]()
Mam nowego mięśniaka w macicy
Ale chyba mięśniak nie jest przeciwwskazaniem do transferu? Hmm nie wiem. Ja od początku mam mięśniaka i nie było mowy żeby coś z nim robić. Lekarze (różni) wcale nie zwracali na niego uwagi. Ale może istotne jest jego położenieMam nowego mięśniaka w macicy
Oj jeszcze trochę nas tutaj jest walczących dalej w tej bitwie![]()
Podziele sie historia naszą, my mielismy allo w grudniu 31%, cross 21%. Też dostałam.od P doxycycline i encorton 5mg.Trzymam kciuki za Transferujące niebawem :*
Ja poszłam jednak w immuno. Allo piękne 34%, cross match niestety 33%. Dostałam antybiotyk (ten sam co daje się na wyleczenie stanu zapalnego endo - dioxycykline czy jakoś tak) na 2 tygodnie i od razu transferPaśnik powiedział "klasyczna cytotoksycznośc" takze I am toxic
ale jade dalej. Twierdzi że to była prawdopodobna przyczyna porażki. Wytłumaczył to tak, że skoro nie bylo poronien i biochemow to moj allo mogl wynosic 0 a przy takim cross matchu szala przechyliła się na niekorzyść. Także z przygniatającym poczuciem winy ze nie zadbałam o temat przy 1 transferze, łapię troszke optymizmu na ten drugi..