reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Kropeczek się wgryza ,ja bezpośrednio po transferze czułam się zupełnie normalnie ....3 dnia czułam trochę podbrzusze a od wczoraj 4dpt mega biła mnie krzyże .
5 lat temu miałam podobne bóle - właśnie 3dpt potem już było ok ale pracowałam na nocne zmiany wiec i większość dnia spędzałam w łóżku a w nocy pracowałam. Potem okropne bóle podbrzusza i piersi w 8dpt skłoniły mnie do zrobienia testu i tam były 2 kreski. Teraz nie mam pojęcia jak to sie potoczy

reklama
5 lat temu miałam podobne bóle - właśnie 3dpt potem już było ok ale pracowałam na nocne zmiany wiec i większość dnia spędzałam w łóżku a w nocy pracowałam. Potem okropne bóle podbrzusza i piersi w 8dpt skłoniły mnie do zrobienia testu i tam były 2 kreski. Teraz nie mam pojęcia jak to sie potoczy
Wcześniej nie robiłaś testu ?

Załączniki

• IMG_1831.jpeg
    IMG_1831.jpeg
    80,9 KB · Wyświetleń: 136
@Flavinka i @ic5289 spokojnie, jak to się w ogóle liczy, miałyście transfer we wtorek więc dzisiaj jest 5 dpt czy 6? Dla mnie na logikę 5, 1 dzień po transferze to jest środa. To jest bardzo wcześnie, dajcie czas jeszcze jutro i we wtorek. Insta embriolog pisała kiedyś że beta startuje w 7 dniu po transferze stąd kliniki wymagaja najwcześniej od 9 dnia betahcg.
Niekoniecznie 7 dni po, bo mi i wielu dziewczynom wychodzą kreski 5 dpt.
Ale tak, kliniki chcą 9-10 dnia. Przed refundacją nawet i 14 dnia z racji że wiele cudów się wydarza, wiele bet stratuje później więc trzymamy kciuki🩷

W najbliższym tygodniu zaczynam stymulację pierwszy raz w życiu. Jestem cała w emocjach, że w końcu zaczynamy! Macie jakieś rady co robić, albo czego nie w trakcie „znoszenia jajek”? 🤔😃
Nie wiem czy w ogóle mam na tym etapie jakiś wpływ na ich ilość lub jakość?
Na pewno w trakcie stymulacji trzeba spożywać większe ilości białka, dobrze się nawadniać, unikać gorących kąpieli i to dotyczy obojga. Na tym etapie już raczej za wiele wpłynąć nie możesz na jakość🥚.

Dziewczyny a jak to jest z gonapeptylem bardzo jest bolesny? Czy też jakoś kombinowalyscie z innymi igłami?

Jak patrzę na te wsze kreseczki to najchętniej już bym zaczynała swoją stymulację, a tu jeszcze 2 tyg do pierwszego zastrzyku. Gratuluję Wam i trzymam kciuki za wszystkie kreseczki 💙🩷

Ostatnia edycja:
reklama
Niekoniecznie 7 dni po, bo mi i wielu dziewczynom wychodzą kreski 5 dpt.
Ale tak, kliniki chcą 9-10 dnia. Przed refundacją nawet i 14 dnia z racji że wiele cudów się wydarza, wiele bet stratuje później więc trzymamy kciuki🩷
Kiedy robiłaś pierwszą betę i jak wysoka była ?

Do góry