reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Nie jest super bo glukoza nie powinna tak drastycznie spaść . Jak ktoś już pisał wynik może świadczyć o hipoglikemii reaktywnej - do omówienia z lekarzem ;)
Tak, na pewno do omowienia z lekarzem, ale nie spadła drastycznie, w sensie, że praktycznie wróciła do poziomu, jaki był na czczo, to jest wporzadku 🙂 ja 5 lat temu miałam cukrzycę ciążową i jestem w kontroli u diabetologów. Wydaje mi się, że wynik poniżej 60/50 byłby niepokojący, choć ja kiedyś mialam spadek po godzinie na 55, a innym razem po godzinie miałam wzrost na 190. Tzn u mnie jest problem, tu wydaje mi się, że nie ma, ale specjalista nie jestem @LadyCaro na pewno będzie to omawiać z lekarzem 😊

Generalnie dobrze, dokucza mi jedynie po dłuższym siedzeniu dół brzucha -ciągnięcie chwilami coś zakłuje. Cały czas mam obawę żebym ponownie nie zaliczyła CP, bo nie wiem jak bym zniosła drugi raz laparo. Ta beta fajnie że jest i rośnie ale podobnie jak ty do momentu, aż dowiem się, że jest zarodek zlokalizowany w dobrym miejscu z ❤️ to raczej obawa cały czas będzie spora i stres. Generalnie mam dobre przeczucia ale głowa wariuje, więc założenie mam, że do momentu potwierdzenia w USG będę raczej się oszczędzać.
ile masz dpt? I kiedy beta dla kliniki? Jakies „objawy” jeszcze?:) ja mam.. lekko pełne piersi, ale to przez proga chyba.

Hej, dziewczyny które brały prolutex do transferu w naturalnym cyklu, jaki jeszcze progesteron brałyście? I jakie wyniki progesteronu miałyście? Będę podchodzić z marszu do następnego, tylko zastanawiam się czy zamiast besisns nie brać prolutexu (kiedyś wyszła mi pokrzywka po tym...ale może teraz byłoby inaczej) ale on ladnie podnosił...zastanawiam się...dziś już 7dc więc muszę w ogóle dac znać lekarzowi że podchodzę teraz.

Hej, dziewczyny które brały prolutex do transferu w naturalnym cyklu, jaki jeszcze progesteron brałyście? I jakie wyniki progesteronu miałyście? Będę podchodzić z marszu do następnego, tylko zastanawiam się czy zamiast besisns nie brać prolutexu (kiedyś wyszła mi pokrzywka po tym...ale może teraz byłoby inaczej) ale on ladnie podnosił...zastanawiam się...dziś już 7dc więc muszę w ogóle dac znać lekarzowi że podchodzę teraz.
Ja miałam bardzo wahający się progesteron jak już udało się dobić do 22 to zaraz spadało na 12, a oprócz prolutexu 1x dziennie miałam, duphaston 3x dziennie i cyclogest 2x dziennie. Jak próg był 12-15 to miałam dołożony drugi zastrzyk prolutexu dziennie.

Ja miałam bardzo wahający się progesteron jak już udało się dobić do 22 to zaraz spadało na 12, a oprócz prolutexu 1x dziennie miałam, duphaston 3x dziennie i cyclogest 2x dziennie. Jak próg był 12-15 to miałam dołożony drugi zastrzyk prolutexu dziennie.
Ja teraz przy ostatnim w dniu transferu miałam ładny bo ok 31 ng...po 2x besisns 100, 3 x duph, 3x utrogestan 200.
Ale w dniu oznaczania bety już 12 ng/ml..
Ostatnio 17. Nie wiem dlaczego on tak później spada..

Ja teraz przy ostatnim w dniu transferu miałam ładny bo ok 31 ng...po 2x besisns 100, 3 x duph, 3x utrogestan 200.
Ale w dniu oznaczania bety już 12 ng/ml..
Ostatnio 17. Nie wiem dlaczego on tak później spada..
To ja właśnie też przy oznaczaniu bety miałam takie niskie wartości, raz 12 raz 15 i też nie wiem dlaczego mimo takiego obstawienia lekami był tak niski ten próg.

ile masz dpt? I kiedy beta dla kliniki? Jakies „objawy” jeszcze?:) ja mam.. lekko pełne piersi, ale to przez proga chyba.
Dziś mam równy tydzień od transferu :) betę w klinice idę robić w poniedziałek :) poza tym kłuciem i ciągnięciem w brzuchu raczej nic się nie dzieje takiego. Rano mnie trochę muli ale to typowo po encortonie- od początku jego zażywania tak mam zanim jeszcze podeszłam do transferu. Tak to totalnie normalnie się czuję. Obstawiam, że przy becie powyżej 3 tys może coś konkretniejszego wjechać z objawów. Teraz to raczej wszystko skutki leków :)

reklama
Do góry