Czesc. Ja wlasnie jestem w trakcie in vitro w Pradze (tu mieszkam, nie mam zadnej refundacji z racji wieku, ponad 40 lat i braku wskazan do in vitro poza wlasnie wiekiem). Poki co nie wiem, czy klinike moge polecic. Przeszlam stymulacje i odbior kom.jajowych. Obecnie dwa zarodki zamrozone i probki poslane do badan genetycznych. Transfer planowany na styczen. Za leki do stymulacji - 15 000czk, za sama procedure odbior jajeczek i zaplodnienie 36000czk. Przy transferze dojda wydatki na mrozenie zarodkow, inne stosowane badania itp. Lekarz twierdzi, ze calkowity koszt zamknie sie w 90000czk. Poki co zaplacilam 51000czk. Pielegniarki mile, lekarze no coz -jeden lepszy, drugi gorszy,zalezy na kogo trafisz (np. gdy bedzie odbior kom. jajowych decyduje lekarz i punkcje bedzie robil lekarz, ktory akurat tego dnia jest do tego wyznaczony).
Klinika nowoczesna. Choc troche zrazilo mnie, ze mimo ze doktor obeznany w swej pracy, diagnostyki przedinplantacyjnej mi sam nie zaproponowal. Gdy sama sie o nia zapyatalam, wyjasnil mi sprawe wyczerpujaco.W razie pytan, pisz smialo. Powodzenia!