Malwina1368
Początkująca w BB
Czyli nie zagraża to dziecku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli nie zagraża to dziecku@Malwina1368 Ujemne w klasie IgM oznacza, że obecnie nie chorujesz, a dodatnie w klasie IgG oznacza, że już chowałaś.
Czyli nie zagraża to dziecku
Bo CMV można przechorować ponownie, dlatego warto zbadać raz na trymestr.A czemu kolejny raz to badasz?![]()
No a powinnaś, chyba, że dostaniesz powtórkę w 3 trymestrze do zrobienia.Ja akurat mam ujemne IgG i IgM na CMV i na toxo.
Nie miałam nigdy zaleconych powtórek tych badań.
Ja też mam igm i igg negatywne, a lekarz mi mówił że najlepiej bym robiła raz w miesiącu, bo tym się łatwo zarazić.No a powinnaś, chyba, że dostaniesz powtórkę w 3 trymestrze do zrobienia.
No a powinnaś, chyba, że dostaniesz powtórkę w 3 trymestrze do zrobienia.
Mój lekarz prowadzący nie zlecał CMV, nie ma tego w aktualnych zalecaniach, bo zakładają, że 90% ludzi przeszło. Zrobilam sobie sama i się potem cieszylam, bo mi probowali wmówić w szpitalu, że zarazilam synaA całkiem możliwe...
Chociaż w moim przypadku o styczność to trochę trudno, ale dobrze, że mówisz, zatem sobie zrobię profilaktycznie i zaglądnę co tam ciekawego tym razem.![]()
Lekarz mi zlecił powtórzyć badanieA czemu kolejny raz to badasz?![]()