Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przechodzisz toxo, cytomegalia ok bo masz przeciwciała, ale juz ja przeszłaś, dzwon do gina, bo bedzoesz musiała brać leki na toxoDzień dobry
Jestem przerażona, bo jestem w 8 tygodniu ciąży. Otrzymałam wyniki z Cmv i Toxoplazmozy. Co to oznacza?
No w sumie racja. Czyli pewnie max w połowie ciąży doszło do zakażenia.Ale ja na którymś etapie ciąży też musiałam mieć to igm dodatnie tylko później już przeszło w igg. Na pewno na początku ciąży było i igm i igg ok bo miałam badania robione.
Pewnie tak coś około połowy ciąży. Ciężko mi powiedzieć nawet kiedy bo objawów żadnych nie miałamNo w sumie racja. Czyli pewnie max w połowie ciąży doszło do zakażenia.
Witam. Ponawiam temat.
Awidnosc w trakcie ciąży tak jak wyzej wyszła ok. Lekarz ginekolog potwierdziła że wszystko jest dobrze.
W listopadzie urodziłam syna, ma obecnie 3 miesiące. Wykonałam u niego badania na cmv oraz toxoplazmoze. Poniżej załączam zdjęcie wyniku. Czy to oznacza ze dziecko ma cytomegalie wrodzona czy nabyta czy może posiada przeciwciała ode mnie i jest wszystko ok? Zobacz załącznik 1085535(słyszałam że przeciwprzeciwciała od matki utrzymują się u dziecka do 8mca życia). Czy ktoś potrafi zinterpretować te wyniki?
Badania które zamieściłam były robione tydzień temu więc gdy syn miał niecałe 3 mce.
W szpitalu po porodzie cały czas twierdzono że za wysoki poziom crp u dziecka odpowiada zakazenie jakaś bakteria podczas porodu. Po prostu dziecko przechodząc przez drogi różne zarazilo się "czymś" Ode mnie.
Natomiast lekarz rodzinny oraz neurolog twierdzili że dziecko miało wylew krwi do mózgu podczas porodu i stąd te torbielki.
Niemniej jednak neurolog zleciła badania krwi na cytomegalie i próby watrobowe oraz okuliste.