reklama

Intymnie po ciąży

heh, jak wczoraj zrobiłam sobie kąpiel w pianie, kadzidełka, swieczki, to myślałam ze będę miała towarzystwo, a mój tylko umył mi plecy i wyszedł. To pewnie przez te moje naleśniki = cyce jak u murzynki, plus presja ze Mała sie rozpłacze - i co wtedy?

reklama
Ja byłam dzisiaj u gina - z USG wszystko OKI, pow. że muszę szaleć z mężem żeby mi się zrosty nie porobiły po CC - nie powiem jak mnie badal to bolało jak nie wiem . Powiedział że tak może być i że mamy szaleć. No i rozmawiałam z nim na temat antykoncepcji i stanęło na tym że tabletki dla karmiących trzeba brać o konkretnej porze nie wolno się spóźnić, spiralka odpada, więc stanęło na zastrzyku - tak więc ja już po zastrzyku do mięśniowym i mam z głowy na 12 tygodni. :) Jaka wygoda:) i nie trzeba pamiętać o łykaniu:).

Ja byłam dzisiaj u gina - z USG wszystko OKI, pow. że muszę szaleć z mężem żeby mi się zrosty nie porobiły po CC - nie powiem jak mnie badal to bolało jak nie wiem . Powiedział że tak może być i że mamy szaleć. No i rozmawiałam z nim na temat antykoncepcji i stanęło na tym że tabletki dla karmiących trzeba brać o konkretnej porze nie wolno się spóźnić, spiralka odpada, więc stanęło na zastrzyku - tak więc ja już po zastrzyku do mięśniowym i mam z głowy na 12 tygodni. :) Jaka wygoda:) i nie trzeba pamiętać o łykaniu:).
tez bralam kiedys ten zastrzyk i super wygoda na 3 miesiace:) teraz chyba tez sie zdecyduje chociaz nie karmie juz piersia:)

mnie po cc też jeszcze zbliżenia bolą, z tego co już wyniuchałam to normalne u "cesarek" ale dlaczego, nie mam pojęcia. Mam nadzieję ze z czasem bedzie coraz lepiej..

To mnie teraz zszokowałaś, ja myślałam że po CC nic nie boli i nie ma problemów podczas zbliżenia. My jeszcze nie próbowaliśmy. Myślałam że raczej większe problemy są po porodzie SN.

Mnie nic nie bolało, a jestem po cc. Tzn dyskomfort w pochwie był, ale szrama nic a nic jej nie odczuwałam.
Tylko dalej o orgazmach mogę zapomnieć pojęcia nie mam dlaczego.
I jeszcze ten NuvaRing, pierwszy tydzień stosowania był spoko, a w drugim zaczęłam plamić jakbym miała skąpą miesiączkę.
Podobno organizm potrzebuje koło 3mcy na przyzwyczajenie do hormonów.

ewelina, Aniołek, napiszcie coś więcej o tym zastrzyku (Depo Provera, tak?) ile to kosztuje i jaj po nim się czułyście/czujecie? sporo negatów na jego temat słyszałam... rozumiem że karmiąc piersią można go brać, tak?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry