reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jak Dagna dobrze pamiętam to chyba po 12 dniach.
Pole przykro mi:zawstydzona/y: Czy Twój ginekolog stwierdził po to grubości endometrium, skłaniam się do zdan dziewczyn, jak nie ma weryfikacji w postaci bety to jest tylko takie mówienie sobie. Wiem że któraś z kilink preferuje 3 weryfikacje ale to po ivf, w 3 6 i 10 dni beta. Krwotoki się zdarzają, ja po ivf też miałam mega mocną @ i nie uslyszałam od mojego porfesorka że to mikroporonienie:zawstydzona/y: Ciekawa jestem na jakiej to podstawie ta diagnoza.

reklama
Przeczytałam teraz Twój noy post Pole, wypytaj na wizycie wszytsko dokładnie, może potrzebjesz dodatkowych leków:baffled:
Przypomniała mi sie jak po pierwszej IUI zaczęła mi się rozkręcać @ to zaraz pojechaliśmy do Provity na następną stymulację, a dr mi kazał iść na betę bo miałam podobno "ciążowe"endometrium.... Nie pamiętam jaką wtedy miałam @
ale beta wyszła poniżej 2

Dagna-a jakie leki dostawałams przu uiu-bo od tego zalezy kiedy beta:)
ja brałam clo,potem ovitrellę na pęknięcie i potem duphaston,betę mogłam zrobic niby po 14 dniach-sikaniec zafałszowany był u mnie po ovitrelle do 10dnia po uiu.

Pole-jutro napisz co to za badanie ci robili-bo jakja poroniłam to zrobili mi betę...mimo ze jzu wczesniej na usg widziałam serduszko.

Oskaa: Mój ginekolog przyjmuje w Akademickim Szpitalu, więc tam miałam wykonywane IUI :) myślałam ze nawet w szpitalu będę musiała płacić ale okazało sie ze nie, a Ty tez jesteś z Wrocławia? Robisz prywatnie w invimedzie?
GizaS: więc muszę jeszcze poczekać:/

Pole, nie zazdroszę takiego potopu. Przykro mi, że miesiączka przyszła :-( Też mnie zastanawia na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że to poronienie. @ dostałaś mniej więcej o czasie. Komóreczka nawet po zagnieżdzeniu byłaby zbyt mała żeby spowodować taką powódź. Tylko wynik bety może dać odpowiedź czy była ciąża biochemiczna. Dowiedz się dokładnie wszystkiego, żeby wiedzieć na co zwrócić uwagę w przyszłości. Takie mega krwawienie może być wywołane zachwianiami hormonalnymi - w końcu trochę się hormonami naszprycowałaś przed IUI.

BlueSkye: ja brałam luteine na wywołanie krwawien,a na pęknięcie brałam clo, (bo luteina nic sama z siebie mi nie dawala) teraz po IUI dalej mam brać luteine do 28 dnia cyklu i jak sie uda mam zadzwonić a jak nie, to dalej brać clo i wszystko od nowa

Dagna na Borowskiej?? Ja myślałam, że u nas nie ma iui na NFZ. A do dr którego chodzisz? Tak ja jestem z Wrocławia. Ja miałam wszystkie iui prywatnie a teraz przyszedł czas na ivf.

Oskaa: Tak ten szpital na Borowskiej, ja chodzę do dr z kliniki Medfemina, który jest lekarzem na Borowskiej więc wziął mnie do siebie i zrobili mi to tam.

reklama
Nie wytrzymalam i zadzwoniłam, pani na recepcji chyba była aniołem, bo juz zamykali. Ale kartę mi sprawdziła. To była beta i mam wpisana ciążę biochemiczna...a jeszcze wczoraj sie o nią pytałam. K...mać!

Do góry