reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dagna a do tej kliniki chodzisz prywatnie? Jak tak, to ile Cię wyniosło całe przygotwanie do iui, łącznie z wizytami? I czy byłaś w szpitalu tylko ten 1 dzień kiedy iui czy musiałaś sie położyć na kilka dni?

reklama
Do Medfeminy chodzę prywatnie, za monitorowanie płace 50zl, zazwyczaj jak wybiore clo to mam sie pojawić w 11 dniu a pozniej 13-14 i gdy coś sie dzieje to ewentualnie raz jeszcze ale zazwyczaj są to 2 razy, więc 100 zł, clo nie pamietam teraz ile kosztuje 26zl albo 36? No i luteine która mam bo kiedyś dostałam wiecej opakowań:) bardzo mi sie podoba ta klinika- wszędzie czysto, sprzęt maja taki profesjonalny, wszystko jest, lekarz mój jest taki ze nawet jak mam na monitorowanie 15-20 min bo tak jest podzielone czasowo, to poświęca nam czasami nawet ponad 30 minut rozmawiając ze mną i moim P.( bo zawsze jest ze mną) wiec udało mi sie, a jak cenowo wyglada prywatnie Iui?

Pole.... jestem wściekła, że nie dostałaś żadnego progesteronu. Wydawało mi się, że przy IUI to już standard, że dostaje się luteinę lub duphaston. Ale nie ma co teraz gdybać. I nie wiadomo czy przy lekach byłoby inaczej. Ważne jest to, że zaczeło się coś dziać - muszisz wszystko omówć z lekarzem. Popatrz na Pełna.... była ciąża biochemiczna a teraz naturalna. Trzymaj się kochana!

pole - może dupek albo luteina coś by zmieniła, ale tez nie ma co gdybać, bo jak ma się nie udać to się nie uda, ja brałam po iui dupka a biochemiczna i tak była... ale jest znak że może się udać, czyli może w tym cyklu kochana :*
a kiedy ty wybywasz z Polski? Laska ja bym się nie zdziwiła jakby emek w tej Australii cię zapłodnił, wiesz zmiana klimatu i te sprawy :-)

Dagna dzieki za info. Nie wiem czy mi się przyda, bo u nas iui już raczej nie ma sensu, ale zawsze warto wiedzieć :tak: A klinika naprawdę fajna.

No tak nie ma co gdybac:( Poprzednim razem dupka dostałam, ale ta inseminacja była taka ekspresowa. Przed Wszystkimi Swiętymi, ostatnia pacjentka kliniki, lekarka w biegu.
No nic dla mnie to cień cienia nadziei, ze moze iui sie udać.
Pojade do swojej lekarki i zobaczę co powie. Kazała zrobić histerografie to trzeba było jej słuchać...

reklama
Wybywam dokładnie za miesiąc. I do tego czasu mam zamiar zrobić to badanie. Bo bez niego iui nie zaryzykuje juz.
A mysle, ze jeżeli to problem z endometrium to mi nawet by in vitro nie zrobili, bo przecież dzieciaczek tak samo zjedzie w podpaskę:(

Do góry