reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Napisalam maly bo mowimy o nim dzidziuch hehe :-)
Zawsze wolalam corke, ale od poczatku ciazy mialam przeczucie ze to bedzie synek, teraz to juz sama nie wiem, obojetnie co to i tak wielka radosc :-)

A objawy powoli mijaja,juz tydzien nie wymiotowalam, a mdlosci sa mniejsze, wczoraj o 24 zjadlam sloik kiszonych ogorkow :-)

reklama
Agusiaks, dzięki za stworzenie tej listy. Dzięki niej widać, że usilne staranka przynoszą jednak skutek. No i jestem pewna, że lista stale będzie się zapełniać. Daje to nadzieje dla każdej z nas, że zostanie mamusią!

Sun, fajnie że się odezwałaś. Powodzonka na badaniach i melduj jak tam bobasek. Ja tez nie czuję jeszcze żadnych ruchów maleństw.

Pełna, super, że po badaniach wszystko dobrze. No i że nieprzyjemne objawy ciażowe odpuściły. Teraz zaczniesz tryskać energią.

Gnagna, Ty się niczym na zapas nie stresuj. A za te złe przeczucia to Ci klapsa wysyłam :angry: W górach odpoczniesz, nacieszysz wzrok pięknymi widokami. Tylko nie szalej na stokach za bardzo!

eevlee powiem Ci, że mimo szczęścia z powodu dzidziusia bardzo mi szkoda tegorocznych nart :zawstydzona/y: no wiem, wiem, że to głupie. nie, w życiu bym się nie zdecydowała na narty zamiast ciąży itp., ale ja zwyczajnie bardzo lubię jeździć i lekko alkoholizować się na stoku :-D mąż robi sobie w tym roku wyjątkowo męski wyjazd w Alpy ;-) a za 4 lata moje dziecko będzie pewnie jeździć lepiej niż ja ;-)

ja dzidziusia zaczęłam czuć chyba w 18 tc, ale lekarz uznał, że to bardzo wcześnie jak na pierwszą ciążę, więc macie czas. Teraz jest już na tyle duże, że czuję jak wypina tyłek i wypych mi przy tym brzuch, ostatnio udało nam się z mamą całą kość nogi wymacać. Powiem Wam, że taka jestem głupiutka, że bałam się dziecka przez brzuch dotykać, żeby nie zrobić mu krzywdy np. wybić oka :eek: mama mnie wyśmiała.

pełna
Ty się kobito ciesz, bo cudowny czas przed Tobą. Jak sobie przypomnę, że 10 tygodni temu godzinami na piechotę po Paris śmigałam. Dziś ledwo robię kilkaset metrów i wysiadam. Po półgodzinnych zakupach już kuleję :-D

gnagna pytasz czy u mnie lekarz mowil cos kiedy moge zaczac rodzic, no wiec jak bylam na wizycie 2 tygodnie temu to nic a nic nie wskazywalo aby cokolwiek moglo sie zaczac. Zobaczymy w ten czwartek czy cos sie zmienilo. Ale mnie wlasnie zaczelo meczyc nawet zwykle siedzenie, wierce sie i krece a w nocy to juz wogole masakra, do toalety co chwile i nie wygodnie, nawet od meza z lozka ucieklam bo mi go szkoda ze sie biedaczek nic nie wyspi przez moje wygibasy. Oby zlecialo bo juz sie czuje jakos tak grubo, ociezale i zaczynam sie martwic ze jakby cos bylo nie tak to skad mam sie tego domyslec eh sama nie wiem co sobie wkrecam.
agusiaks dzieki za zrobienie listy, wreszcie ktos pozbieral to wszystko w jedno miejsce.

ala ja budzę się przez skurcze łydek. ostatnio chciałam na tej zdrętwiałej nodze stanąć, bo myślała, że mi odbije z bólu i wywaliłam się, a raczej usiadłam z impetem okrakiem na ramie łóżka... to była dopiero masakra, aż się bałam, że mi wody odejdą :szok:

gnagna Ty naprawde musisz na siebie bardziej uwazac a moze Ty lubisz tak jakby sporty extremalne i to by wyjasnialo Twoje ostatnie wybryki;-)
mi wszyscy mowia ze mam piekny okragly jak pileczka brzuch i ze wyglada to na dziewczynke ale zachcianki ktore mialam we wczesnej ciazy to bylo wlasnie kwasne i slone czyli na chlopca a wiec zobaczymy co sie okaze prawda w moim przypadku

ala to niesamowite, że jeszcze nie wiesz :-) jeśli u mnie się pomylili, to synek musiałby pierwsze 6 miesięcy chodzić w sukienkach i dziewczęcych bodziakach :-)

gnagna gdybym bardzo chciala wiedziec to musialabym pojsc prywatnie na USG a szkoda mi pieniazkow wiec poprostu czekam na moja wielka mala niespodzianke ;-)

reklama
Do góry