reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Wreszcie chłodniej....:-D dzisiaj mam grila i parę osób, będziemy marznęli heheh:)
Asita kciukaski:tak:
Agawa pracowitego weekendu zyczę;-):tak::rofl2:
Coś się opuściłam w wchodzeniu tutaj:( jakoś ostnio braki czasowe mam. Jak się wejdzie po paru dniach to trudno się tu połapać, lepiej śledzić nabierząco:)

reklama
Burza nas jednak ominęła, rano podobno spadło parę kropli deszczu ale jak wstałam o 8:45 to już po nich nie było śladu :-) Przyjemnie chłodniej się zrobiło więc jutro impreza powinna być udana. Jedyny plus negatywnej bety to fakt, że będę mogła wypić moje ukochane winko ;-):-D Tak jak pisze Pole nawet za chłodno się zrobiło, sukienkę lnianą dzisiaj założyłam i trochę ciągnęło po kościach jak łaziłam po ryneczku ;-) Ludziom to dogodzić - jak za ciepło źle, zimno też nie dobrze :-D;-):-D

Pole ja bym poszła do innego gina, będziesz spokojniejsza. A w razie czego jak Twój wróci to pójdziesz raz jeszcze.

Smerfeta to super wieści, trzymam kciuki aż do 19-tego :tak:

Fajnie, że jest na co czekać, mam nadzieję, że na same wysokie bety i podwójne kreseczki - Nati, Asita, Smerfeta no i za jakiś czas Agaawa :tak::tak::tak:

A moja tempka nie spada, dziwne a dzisiaj w nocy a najpóźniej jutro rano powinna przyjść @ :confused:

Czołem laseczki:) ale mam ciężki tydzień w pracy...a jedyny plus jest tego że nie myślę o wyniki iui:)

Kasik udanej imprezki życzę:-)

Smerfeta trzymam mocno kciuki, to testujemy we trzy jedna po drugiej!!!! No wkońcu którejś musi się udać!!!! Jakoś na siebie nie liczę, ale za Was kochane trzymam kciuki:tak:

Ladybea życzę Ci samych dobrych wiadomości!!!!!!:-)

Agawa Tobie też kochana życzę żeby się udało i tak jak mówisz bez spinki i nastawiania się,że MUSi się udać....lajcik a wszystko się dobrze ułoży:tak:

Pole ja też bym poszła do lekarza...dla świętego spokoju, wybierz najlepszego i zdaj relację co się w brzusiu dzieje!!!!:tak:

MagdaM AMH to jedno z najważniejszych badań dla nas "staraczek" ;-) To badanie Anty Mulerian Hormon (rezerwy jajnikowej), na jego podstawie wiemy jak długo mamy jeszcze czasu na staranki. Norma to >1,4. Jak masz wynik wyższy to znaczy, że masz czas na spokojne staranki a jak niższy to musisz się streszczać ;-):-) Robi się je obojętnie w jakim dniu cyklu, obojętnie czy na czczo czy nie. Jest to zwykłe pobranie krwi. Na wynik czeka się około 10 dni i nie wszystkie laboratoria je wykonują, oczywiście te w klinikach leczenia niepłodności tak bo to dla nich podstawa. Kosztuje w zależności od kliniki od 120 do 150 zł. Przeważnie kobiecie po 35 roku życia znacznie obniża się rezerwa aż do menopauzy, kiedy jest już 0. Oczywiście granica ta jest różna u różnych kobiet i nie ma reguły. Jak słyszymy na forum często dziewczyny przed 30 już mają obniżone AMH. Szkoda, że nie wiedziałam tego wcześniej bo zamroziłabym sobie komóreczki albo szybciej zdecydowałabym się na dziecko :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
po dzisiejszej wizycie, melduje ładnie dziewczynki .................
a wiec............
rozpiska jest......szybciutko zaczynamy, już 18 sierpnia mam wziąć ostatnią tabanty(czyli nie wezme całego opakowania) nie dostałam już żadnego wyciszacza,wiec już sama nie wiem jakim protokołem jade, nie zapytałam w ferworze pytań,po prostu wyleciało z głowy.....
19sierpnia jade na usg i po leki :)
23 sierpnia zaczynam kłucie, a 26 już jade na wiyte i badanie estradiolu,następnie 28 kolejna wizyta kontrolna, 30 wizyta kontrolna +estradiol iprogesteron no i teoretycznie jak wszystko pójdzie z planem 2 września wizyta idecyzja że wieczorem zastrzyk z choregonu(2 amp.) kolejne 32 dni unidoź2x1 i tego drugiego dnia z antybiotykiem punkcja czyli 4 września(ale wiecie żeplany mogą ulec zmianie) na rozpisce mam napisane że w piątek 6 wrześniatransfer ale to chyba pomyłka bo przecież musza do 5 doby rozwijać siękomóreczki, no ale zauważyłam to dopiero jak wyszliśmy z gabinetu bo było nadrugiej stronie kartki, dzień przed transferem w 3 dobie ( i tu właśnie niewiadomo na pewno) luteina dowcipna 3x2 tb a od dnia transferu 3x4 tab, boshejak ja to wszystko upchne
i mam zaznaczone że w dniu transferu estrofem3x2mg..............zobaczymy co z tego wyjdzie………cdn
dzisiaj zrobiliśmy tez wirusologie całą-oboje, bo nie będę już staregozabierała bo jak dziecko nie lubi szpitali i igieł, przeboje z nim miałamna pobraniu krwi, uśmiałam się i ciągle mówił nie dotykaj mojej rączki boboli:p hahahaha ..dostaliśmy dzisiaj fakturke na 4,5 tyś za leki(rozmawiała zdoktrkiem o lekach i mówi że mają cena zbliżone do aptek z wawki z novm czy invimedui nie ma co szukać tańszych, a że ja nowicjuszka to postanowiłam, nie szukać,
powiem wam że teraz jest o tyle fajnie w nvimedzie z tą rządówka, że jak lekiwyjdą więcej niż 4,5 tyś tego ryczałtu co zapłaciłam to nic nie dopłacam, a jakmnie to oddają różnice:) więc jak ktoś potrzebuje duuużej dawki stymulantów tosię opłaca :)
część stymulacji z wizytami co 2 dni przesiedzę w gdańsku u rodzinki bo bym sięchyba zamęczyła z dojazdami chociaz przygotowałam się na to i kupiłam jużksiążkę do pociągu :) wizyty będę miała na 11:30 wiec spoko:) wiec dziewuszki z3miasta będzie można się spotkać.
pytałam o nadmiar komórek, bo my nie będziemy chcieli zamrażać i w invimedziejest możliwość oddania do adopcji i nawet jakaś rekompensata za to będzie, noale na razie zobaczymy co wychoduje :)
...............się rozpisałam ale chciałam przekazać wam wszystko czego siędowiedziałam:) ze smerfetą mijałyśmy się w gdyni:) ona wyjeżdżała a ja wjeżdżałam :)

mam nadzieję że raport przyjęty i mogę się odmeldować :-D
pole lepiej idz do learza, na pewno znajdziesz jakiegoś któremu będziesz mogła zaufac...
agawa podziwiam cię że po tym co przeszłaś tak spokojnie do wsyztskiego podchodzisz i działasz znowu :)
kasik36/37 weź zaczaruj swoją szanowną @ żeby się pośpieszyła lub może beta się jednak myliła i to było to(chociaż wiem że już nie wierzysz)
przepraszam że tak dużo o sobie no ale raport wymagał snapisania zczegółów
dobranoc dziewuszki
buziaczki smacznie śpijcie, musze się wyspać bo przede mną trudny dzień jutro wybieram się na puchar polski i puchar świata w nordic walking z moimi podopiecznymi, a ja na dodatek kontuzjowana z własnej głupoty:angry:

Do góry