reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Czołem:), dwa dni mnie było a tu się wyprawia:)
Pole gratuluję, najważniejsze, że Twój M odżył i wyniki się polepszyły:tak: Może to jest sposób na "leczenie" chęc walki, dziecko i wybudowanie domku dla Was:-), a na końcu posadzicie w trójkę dużo drzewek w ogrodzie!!!!!! Tego Wam z całego serca życzę:-)!!!

Kasik u mnie też taki numer by nie przeszedł...;-). Miłego wypoczynku życzę, baw się, pij (bo niedługo nie będziesz mogła), a mają tam dobre wina;-), kąp się w słoneczku i wróc gotowa do dalszej walki!!!!!

Enni a może jednak się uda, kciukasy:tak:

Pyscek według życzenia, kciuki zaciśnięte:tak:

reklama
Dziewczyny w temacie IuI jestem zielona procz tego jak wyglada zabieg...

Chcialam sie dowiedziec jakie badania musialyscie zrobic przed?

Moj emek musi powtorzyc badania nasienia TSH i Prolaktyne. A ja o swoich dowiem sie na pierwszej wizycie.

Jeszcze nie zdeydowalismy do samego konca czy w tym roku podejdziemy czy w 2014 bo troche finanse nas ograniczaja. Do konca roku ja bynajmniej chcialam odpoczac psychicznie i przygotowac sie do walki,a emek chcialby jak najszybciej miec pierwsza probe za soba..

Pole gratuluje odwagi, jesli to uszczesliwia emka to oby tak dalej.

POLE PONIEWAŻ KOBIETOM W CIĄŻY SIĘ NIE ODMAWIA, SPECJALNIE FOR YOU

big_DSC00358-1037137.JPG

Magda przede wszystkim musisz znaleźć klinikę która robi ivf ministerialne (...)

dziękuję za podpowiedź. naczytałam się już sporo. bardzo niepokoi mnie brak wytycznych i procedur w wielu kwestiach samego procesu kwalifikacyjnego. my nie mamy wogóle historii choroby, przebiegu leczenia. małżeństwem jesteśmy od niecałych 2 lat. wiem, że są dziewczyny które już są w ciąży po IVF rządowym, ale czytając artykuły, opinie pacjentów i lekarzy, mam wrażenie, ze te pary które załapały się na samym początku programu mają największą szansę.

MagdaM33 – planowałam podejście do IUI, bo u nas brak plemników w ruchu „a”, ale lekarz nam kazał brać lekarstwa na pobudzenie żołnierzyków. Badania przez IUI są ważne chyba tylko z pół roku, więc nie ma co ich za wcześnie robić. To było HIV duo, WZW i u mnie wszelkie chlamydie, cytomegalie, różyczki, toksoplazmozy.
Ja uważam IUI za wartościową metodę wspomagającą i nie zarzucam myśli o skorzystaniu z niej.:tak:

my mamy zalecone badania. musimy zrobić oboje HIV-przeciwciała, Hbs-antygen i przeciwciała, HCV przeciwciała, WR. i ja dodatkowo FSH, LH, Estradiol.

i o Estradiol mam pytanie napisane jest 1-3 dc. to znaczy trzy razy? czy w którymś z tych dni?

Kasik mam nadzieję, ze uda Ci się dobrze bawić;-)

Dziekuje dziewczyny:happy:
Z jednej strony mysle, ze upadlismy na głowę, a z drugiej strony...co my mamy do stracenia...
Tu i teraz jest nasze, a co bedzie jutro...kto to wie...

Ladybea Dziekuje za odznaczenie, no teraz to ja muszę zapracować na to:-p

Kasik37 no Ci powiem, ze cyrk na kkółkach :rofl2: Jezeli jednak dalas radę znalezc pozytywy w tej sytuacji to na pewno wakacje nie bedą stracone:happy:

reklama
Do góry