reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
witam!!Pyscku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:biggrin2:dobrze
!!!!
Magda,u nas jest podobnie po wizycie u dr.Polaka,w sensie,że "mamy czas" 3 mc.starać się naturalnie,a jak nam sie nie uda to w grudniu mamy sie zgłosić,wtedy będziemy rozważać iui....Ja i mój mąż,nie mamy brać żadnych leków....ja przestałąm brać wszystko co brałąm do tej pory,mój mąż też (on brał Urosept)...tak nam dr.kazał,a zwłaszcza mi......Ja mam zrobić badania-FSH,LH,TSH,PRL,ESTRADIOL.A mąz badanie nasienia i z tymi wynikami mamy się zgłosić w grudniu do niego,no chyba ,że uda nam sie naturalsik.......Jakos tak już nastawiam się na to iui...sama nie wiem czemu?!!
Pyscku,a powiedz prosze ile to wszystko kosztuje????w sensie leki,stymulacja i sama iui>????????jaki to jest koszt mniej więcej??

reklama
Hejka!!!
Pole super z tą chatką! budujcie budujcie, przylecimy z dziewczynami na grilla ;-)
Kasik a w życiu bym nie zdążyła mimo że mam blisko lotnisko ;-) jestem anty-mistrzem pakowania :laugh2: A z dowodem to wiedziałam, że no way bo mój brat z tego powodu posługuje się paszportem.

Czerwona Oliwko współczuje, wiem co czujesz... też nie żałuje moich iui i nawet chciałam koniecznie tą ostatnią ale wiem, że czas leci, ileż już mieliśmy idealnych sytuacji na ciążę i d.uuuu.pa blada. A u nas przecież niby wszystko OK no ale dorodny jajnik stracił jajowód więc co tu się łudzić... zapraszam na forum o ivf rządowym :tak: (a może już tam byłaś ale ja jeszcze dziś nie dotarłam :laugh2:)

Pyscek, kciuki za Twoje pęcholki

Dziewczyny dla mnie iui miała takie koszty: Gonal F - 330 zł, iui - 600 zł, ok 2 podglądanka przed iui - 240 zł, badanie LH + estradiol - 60 zł = 1230 zł a i jeszcze dupek w kwocie ok 30 zł, no i potem beta - znowu ok 30 zł.... czyli dużo:-:)-( Przez to wszystko stoimy w miejscu, oszczędności nie przybyło - auto się sypie, łóżko się sypie, potrzebne zmiany w kuchni.... ehhh

a ja jutro mam w planach wydębić od gina skierowanie na usg piersi w lux med abym w końcu za coś nie musiała płacić.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki ja prawdopodobnie w piątek będę miała drugą inseminacje i mam nadzieję,że tym razem się uda :happy: bo to ostatnie nasze podejście (niestety brak finansów na kolejne podejście:-()

Kasica82 ja tak jak Pyscek leczę się w Gamecie w Kielcach i tam samo IUI kosztuje 600 zł plus leki na stymulacje i wizyty-to około 1000 zł więc jedno podejście do IUI to ok 1600 zł.Ja już wydałam na swoje leczenie ok 6000 zł:wściekła/y: to jest straszne,że jak masz problemy z zaciążeniem a chcesz mieć dziecko to musisz mieć sporo kasy na leczenie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:

Pyscek trzymam kciuki za twoje pęcherzyki, ja też mam dwa,w każdym jajniku po jednym 11-12 mm,dostałam jeszcze jeden zastrzyk fostiminu i w środę kolejny podgląd

Ostatnia edycja:
Czerwona Oliwko ja z Blue piszemy prywatnie, dlatego tak bardzo przeżywam Jej porażki i dlatego jestem na bieżąco.
Ale teraz mam cholerna nadzieje, ze juz koniec Jej problemów, ze wreszcie uśmiechnie sie do Niej szczęście!
Slyszysz Blue?????? Ma byc dobrze i koniec!

No Smerfeto to ja zarządzam grilla z dzieciami :rofl2:
I niech mi sie każda wyrobi do tego czasu.

Mnie ten gwiazdorski baby boom wnerwia tym, ze one ciągną z tego taka kasę...normalna kobieta zastanawia sie najpierw skad ma miec pieniadze na leczenie a potem na jaki wózek moze sobie pozwolić, a tu porody za 16 tys, lozeczka za 7 tys i ubranka od projektantów mody. Toż to nawet Royal Baby ma mniej spektakularne dzieciństwo....

Pole pozdrów Blue no chyba że czasem czyta co tutaj smerfujemy no to...Powodzenia Blue, trzymam kciuki:tak:
Bziunia też kiedyś tak sobie policzyłam te wizyty, leki (2 iui)no i na połowe ivf by już było
Kasica82 no to teraz na luz i działaj, może ta iui nie będzie w ogóle potrzebna?:-p:tak:;-)
Kasik36 Jak pogoda u Ciebie? pewnie słoneczko świeci i jest cieplusio?:)

czerwona oliwka – przykro mi z powodu IUI i trzymam kciuki za invitro. Mam nadzieję, że szybko dostaniecie się do programu.

enni – mnie też wkurzają te aktorki, bo nie promują macierzyństwa, tylko siebie planują. Bo tu niby takie mamy, a ciągle pięknie zrobione i milion opiekunek do dzieciaków. Tylko kasę na tym zarabiają.

bziunia – trzymam kciuki za insemkę. :tak:

Kobietki właśnie dodzwoniłam się do Poznania!!! jupi!!!! 16.10. jadę na rozmowę rejestrującą :-D:-):tak: Od 2 tygodni nie mogłam się tam dodzwonić, dlatego chciałam do salve, ale jestem happy:):)
KwiatuszkuTy na polnej przystępujesz do ivf, powiedz mi jak wygląda takie spotkanie rejestrujące?

reklama
Czarna Oliwka, Magda

Oliwka wlasnei poruszylas cos bardzo waznego, finanse... Mnie moj ginek zapytal czy stac nas na lekarza ktorego on nam poleci bo jest drogi. I fakt komplet badan przed pierwszym Iui na oko wynosi duuuzo kasy do tego wizyty sam zabieg i koszty dojazdu sa koszmarne.

Dlatego tez decyzje juz podjelismy i wstrzymujemy sie z Iui do stycznia. W styczniu podejmiemy decyzje ile jestemyw stanie odlozyc i dzialamy. A do tego musze sie wyciszyc bo mi psychika siadla na amen. Ciagly placz,zal...to nie jest dobre...

I mamy zamiar podejsc do max 2 IuI i potem inv a w styczniu minie rok udokumentowanego leczenia...

Ginek nie dal nam gwarancji ze napewno po IuI sie uda,chyba nikt nie moze dac takiej gwarancji...

Wiec cale to przezywanie jest przedemna a juz sie boje...

Ł ma powtorzyc badanie nasienia + FSH + PRL

A ja caly komplet hormonow...

Boze skad brac jak stale cos sie dzieje...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry