reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzięki Patuska, wszystko przeczytałam... kto by pomyślał... Choć z drugiej strony jest wiele rzeczy do zbadania i na pewno kiedyś lekarze znajdą o wiele więcej przyczyn niepłodności, z którą my dzisiaj się zmagamy i błądzimy bo nikt nie wie na 100% o co chodzi...

reklama
Ogolnie zaczynamy z mezem podejrzewac u niego zylaki powrozka nasiennego.

Od jakiegos czasu Ł skarzy sie na cmienie w okolicy lewego jadra niby nie czesto ale malo komfortowe uczucie,np po seksie z kilkudniowa wstrzemiezliwoscia albo po dluzszym wzwodzie... i tak sobie zaczelismy googlowac slabe parametry nasienia bol w jadrze i trafilimy na te zylaki,az w koncu Ł zaczal sie badac manulanie i niby mowi ze cos tam czuje...

i kurde teraz jak o tym mysle to teraz rozumiem na co to tsh i prl lekarzowi moze sam chce nas tym oswiecic...

Nie chce bawic sie w dr Hausa ale skoro i tak satarnka zawieszamy do czasu podjecia decyzji o IuI to moze ysle tego mojego emka do urologa z wynikami nasienia z jego dolegliwosciami moze to cos rozjasni...A moze faktycznie tot o i operacja wszystko by poprawila,czytalam ze wyniki po zabiegu sie w 80% poprawiaja...

Hmmmm tyle tego jest ze juz nei wiem czego tu sie zlapac...ale w sumie jego dolegliwosci z slabszymi parmetrami by sie jakos wiazaly. A ze ta dolegliwosc wychodzi najczesciej w trakcie diagnostyki przy nieudanych probach zajscia w ciaze to moze od poczatku idziemy w zla strone?

No coz emek przyjedzie na weekend wtedy pomyslimy i njblizszy termin u urologa zaklepiemy i zobaczymy co z tego wyjdzie,zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoze?

Ogolnie zaczynamy z mezem podejrzewac u niego zylaki powrozka nasiennego.

napewno powinniście umówić się do urologa (ale to wiecie sami) jak zrobi usg jąder to wszystko bedzie jasne.
mój M. miał takie usg i tam coś jakby właśnie jest (on ogólnie cierpi na chorobę hemoroidalną) ale jak byliśmy u dr Polaka i on pooglądał usg i męża i powiedział: niech Was ręka broni coś z tym kombinować, to bardzo delikatna sprawa. w trakcie zabiegu może dojść do przecięcia nasieniowodu i dopiero będzie bieda.
oczywiście decyzja o jakimkolwiek zabiegu zależy od konkretnej sytuacji

Magda tak wiem ze to jednak neisie za soba ryzyko. Emek przyjezdza na weekend wtedy przegadamy wszystko...Umowie go do urologa i niech go narazie zdiagnozuje

Cześć Dziewczyny
A wiec byłam u dr i tak: mam jeden pecherzyk 9mm w 9dc mam sie pojawić na usg w czwartek i zobaczyć co sie z tym dzieje. Ogólnie jestem zdrowa, wszystko ładnie wyglada, czekam jeszcze na cytologię. Niestety nie udało mi sie nie zarazić od P wiec dzisiaj mało mogę mowić+katar zatokowy:|

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI,
TORBIEL SIĘ WCHŁONĘŁA, ALE DR POWIEDZIAŁ ŻE M MA BARDZO SŁABE NASIENIE DO IUI. JAKIŚ DÓŁ MNIE ZŁAPAŁ, WOLAŁABYM, ŻEBY TO ZE MNĄ COŚ BYŁO NIE TAK. KONIEC KOŃCÓW ZDECYDOWALIŚMY, ŻE POBIERZE MATERIAŁ STIUNINGUJE I ZOBACZY PARAMETRY. JAK BĘDĄ OKI TO ZROBIMY IUI A JAK NIE TO NIE BĘDZIE NAS NACIĄGAŁ. WŁAŚNIE ZDAŁAM SOBIE SPRAWĘ, ŻE MOŻE NIGDY NIE BĘDĘ MAMĄ :-:)no:

reklama
Do góry