reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dobry wieczor:happy2:

Merlin przykro mi z powodu teściowej. Troche jakby kobiecie było obojętne czy bedzie miała wnuki czy nie...
Tacy ludzie to rodzaj ciasnoty umyslowej, nie to ze są głupi. Raczej jest to zamknięcie na inne poglądy i sprawy.
Bo jak mozna byc zacietrzewionym na sprawy wspomaganego rozrodu, a mimo uszu puszczać pedofilię wsród księży, biskupa Michalika, ktory chciałby wrócić do palenia na stosach czy choćby tego niemieckiego biskupa, któremu nie starczyło mieszkanie w wielkości 147 m i wybudował zmieniając plany takie na 2000 m itd
Niestety mam bardzo bliska rodzine w moherze:(
Bardzo daleko posunieta...jeżdżą na te wszystkie obrony tv Trwam, spedy Smolenskie itp
W domu jedzą kaszę, bo wszystka kasa na Tadzia Rydzyka idzie:(
Do tego syna odlaczyla od netu, bo 40 latek moze miec bezbozne mysli, skrapia go woda swiecona ze sloika jak tylko wchodzi do domu, bo na zewnątrz ZŁO w niego mogło wejsc....
A kobieta z wyższym wykształceniem i swego czasu obyta w świecie.

Wiec chyba nie powinnam sie dziwić, ze położnik do ktorego trafiłam i ma na scianie certyfikat z naprotechnologii jak zobaczył moja kartę ciazy z Novum to mi dał w ramach przygotowania do porodu...ulotkę z rekolekcjami w Toruniu...teraz nie wiem tylko czy na następnej wizycie muszę miec pieczątkę od tego zakonu w karcie ciazy...

Smutne to wszystko, bo i bez takich atrakcji mamy drogę ciernistą i wyboistą:(((((

reklama
niestety klinika pracuje w pierwsza sobote miesiaca :-( ja bym nie przezywala tak tego cyklu gdyby nie fakt ze mam jeden jajowod niedrozny i w kazdym cyklu nie moge przystapic do iui :-( sprobuje zadzwonic do kliniki moze beda miec jakis zabieg to wtedy maja otwarte, ale w poniedzialek pracuja do 16 wiec nie wiem czy iui zrobiliby pozniej :-(

Dzien dobry , nie było mnie tu trochę ponieważ miałam nazwał pracy :(

Przykro mi dziewczyny , ze w Polsce ivf to taki temat tabu :( Z mojej rodziny wiedza tylko rodzice i nie maja nic przeciwko ,bardzo nam kibicują. U rodziny tzta tez wiedza rodzice i rodzeństwo ,rownież nam dopingują. Moze dlatego , ze byli wychowani w Uk. Nie wiem czy powiemy mojej dalszej rodzinie tu moze byc pod górkę :(((

Wczoraj mieliśmy znajomych na kolacji, piłam piwo bezalkoholowe a dzisiaj sie czuje jak na kacu hehe :)

Asita tak jak Ci już pisałam IUI mogą wykonać obojętnie o jakiej porze, może to być ostatni kwadrans urzędowania kliniki, ważne tylko do której labo pracuje, żeby zdążyli stuningować nasienie. Zadzwoń raniutko w poniedziałek i się dowiedz. M może pojechać tam w ciągu dnia, zrobić swoje a Ty dojechałabyś na sam zabieg. W Twoim przypadku (drożny tylko jeden jajowód) to rzeczywiście szkoda tracić cykl.

Pole święte słowa kochana, święte słowa;-) :-D Ja się tak zaczęłam zastanawiać, bo my mówimy wszysttkim otwarcie, że przystępujemy do in vitro a mieszkamy w małej mieścinie i dziecko może później będzie wytykane palcami w szkole, że jest "z próbówki" a dzieci potrafią być okrutne :sorry:

Czesc dziewczynki,wiecie co przyszlam sie wyplakac troche od wczorajszego USG i wyznaczonego IUI,ogarnął mnie sumutek nie wiem czemu zamiast sie cieszyc to ja sie czuje jakby mnie autobus potracil. Chyba zaczynam sie bac rozczarowania,bez sensu wiem,przeciez IUI dopiero w poniedzialek a ja juz melanzuje,chyba potrzebuje kopa.

Kara kop jak najbardziej Ci się należy ;-) Wszystko jest na dobrej drodze a Ty w jakiś dołek wdepnęłaś? Wyłazić mi z niego natychmiast! Trzeba myśleć pozytywnie, wiara czyni cuda bo jak same przestaniemy wierzyć w swoje szczęście to już nikt nam nie pomoże. Ja z natury pesymistką jestem ale gdybym nie wierzyła, że IUI się udaje nie podchodziłabym do niej 5 razy:zawstydzona/y: Dla nas akurat jednak IUI okazała się nieskuteczna ale jeżeli czytałaś całe nasze forum udaje się i to czasami nawet za pierwszym razem więc głowa do góry :tak::-)

Hej!
Tak w temacie naszych tesciowych, dziś M rozmawiał ze swoją mamą i ta sama zapytała czy nie chcemy spróbować ivf ;-) ale boimy się powiedzieć jej prawdy bo nie chcemy by cała rodzina wiedziała :-)

Kara prawda jest taka że nigdy nie wiadomo że czy się uda, tak samo jak ja nie nastawiam się na to że uda mi się pierwsze ivf, po prostu w razie co próbujemy ponownie. Ważne że są jeszcze jakieś opcje więc nie załamuj się. Rób co możesz najlepiej, głowa do góry i działaj, a my tu kciuki trzymamy :-)

Witam się dziewczynki w tą leniwą, deszczową niedzielę :-) Lubię zmianę czasu ale oczywiście tylko w tą stronę ;-)Wykorzystałam swój ostatni weekend i nawet dyskotekę zaliczyłam, pierwszy raz chyba od roku albo nawet dłużej. Myślałam, że będę tam najstarsza ale nie było tak źle :-D Jutro mój sądny dzień więc trzymajcie kciuki, żeby badania wyszły dobre i żebym zaczęła stymulację.

Smerfeta tym samym zrównuję liczbę naszych postów ;-):-D

niestety nie mamy mrozaków, czekam na wypis z calej procedury i zobaczymy do ktorej doby je chodowali bo cos mi sie wydaje ze do 6, zobaczymy, narazie puki co trzeba odpoczac i zebrac kase
i chyba musze troche tez odpoczac od forum
trzymam za wszystkie staraczki kciuki

reklama
Cześć dziewczyny:)

Kasik: ja tez wczoraj zaliczyłam imprezę ale dlatego ze była w klubie jakaś znana djka i muszę przyznać impreza była świetna:) czasami człowiek potrzebuje szaleństwa.

Kwiatuszku: bardzo mi przykro :(( mam nadzieje ze szybko uda sie Wam zebrać na 2 podejście i będziecie działać. Każdy w pewnej chwili potrzebuje tego odpoczynku- od wszystkiego.

Do góry