reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Smerfetka, tulę Cię mocno. Bardzo mi przykro :-( Ale wiesz, że doczekasz się swojego szczęścia... Trzymam mocno za Ciebie kciuki.
Kasik, ~~~~~~~~~~~~~~~~ i kciuki, żeby wszystkie pęcherzyki były ok i ładnie się zapłodniły &&&&&&&&&
Wszystkim dziewczynom czekającym na betę życzę tej wymarzonej wysokiej.
Trzymajcie się, wkrętce zaświeci słońce ~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Kasik- trzymałam kciuki za Ciebie cały czas:); mam nadzieję, że 11.11- transfer się powiedzie... a potem jedynie czekać na te pozytywne efekty:) moc fluidków dla Ciebie:)

Ladybea
- kochana trzymaj się jutro... bo ja od godz. 8.15 do 9.30 powiedziałam, że nie pracuje i nic nie robię w pracy- tylko trzymam kciuki... i nie puszczam. Nie bój się... pomyśl, że jestem przy Tobie myślami:) Mam dobre przeczucie, że wszystko wyjdzie idealnie:)

Smerfeta- mam nadzieję, że Twoja sobotnia wizyta u gin pozwoli coś ustalić i że choć raz będziesz miała z górki, trzymaj się i nie poddawaj. buziaki &&&&&&&&

Queen- no to teraz tylko czekamy na wysoką betę... i nie ważne czy na jednym... (ja miałam na 2) bo liczą się efekty...ściskam mocno i jeszcze raz wysokaśnej bety:)

Aniolkowamama- jak tam IUI???

U mnie pozostało 7 dni do bety... i coraz bardziej zaczynam się bać.
Powiem Wam, że jak tak patrzę na listę to cieszą mnie te wszystkie planowane bety, wizyty, badania... to wszystko pokazuje, że walczymy i się nie poddajemy:)

aktualizujemy: tym razem o joanne82 :)

Kara: 28.10.2013. IUI
Merlin: 30.10.2013. IUI
Kama: 31.10.2013. IUI
Buziak: 2 IUI 04.11.2013.
Aniołkowa mama: 4.11.2013 IUI
Esiek: zaczyna stymulacje do IVF
Queen: IUI 05.11.2013.
Anabel: 05.11.2013. udana wizyta u lekarza (pęcherzyk 21mm w 12dc tylko jeden)
Kasik: Owocna punkcja 6.11.2013. g. 9:20
Ladybea: bezbolesne HSG 7.11.2013. g. 8:30
MagdaM33: 8.11.2013 odbiór wyników badań
Dagna: 8.11.2013 wizyta u gin
Anabel: 8.11.2013 wizyta u gin żeby sprawdzić czy pęchol pękł
Smerfeta: 9.11.2013 wizyta u gina
Nati: 9.11.2013 wizyta u gina
Kasik: 11.11.2013. udany transfer
Majka K: 12.11- wizyta u gin aby ustalić początki drogi
Merlin: 13.11.2013. wysoka beta
Asita: w tym cyklu starania metodą naturalną - przewidywany termin @ 14.11.2013
Kara: 14.11.2013. wysoka beta
Kama: 14.11.2013. wysoka beta
78Lena: 14.11.2013. wizyta u gina w celu ustalenia dalszych kroków
Buziak: 18.11.2013. wysoka beta
Brydziajones: 18.11.2013 planowany termin 1 IUI
Queen: wysoka beta na TYM jednym pęcherzyku
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)
Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

mam nadzieję, że już wkrótce wszystkie dołączymy do Pole i Joanny82

dziewczynki, której mogę powierzyć listę??? na kolejny tydzień?? Ja niestety od soboty do wtorku ( czyli dnia mojej bety) będę poza zasięgiem ze stacjonarnym netem, więc jak coś będę tylko pisała przez telefon...

w piątek jeszcze zaopiekuje się listą.... ale szukam chętnej na kolejny tydzień... od soboty do piątku:) a potem znowu komuś przekażemy:) z góry dzięki za następczynię:)

Merlin mam pomysł, żeby każda z dziewczyn aktualizowała listę w swoim imieniu, tak będzie najlepiej bo ciężko tak cały tydzień ogarniać każdą osobę. Ja jestem jeszcze na 2 forach i nie bardzo ogarniam temat. Dziękuję za kciukasy, to baaaaaardzo miłe :-)

Yoanna dziękuję za fluidki, przydadzą się :tak:

Dziewczynki przepraszam, że ja dzisiaj tak tylko o sobie :zawstydzona/y: Od jutra postaram się już Was wspierać. Dziękuję każdej z Was z osobna: Smerfeta, Pole, Ladybea, Agaawa, Asita, Quen, Majka_k, Kasica, Kama, Nati, Merlin, Enni, Brydziajones, Lena (jeżeli kogoś pominęłam to przepraszam) nawet nie wiecie jak jest mi miło czytając tyle ciepłych słów :-)

Ostatnia edycja:
Kasik i cała reszta kobietek, może faktycznie najlepiej będzie jak każda będzie aktualizowała listę sama- oczywiście każda pisze o sobie, co Wy na to??? chyba, że jest jakaś ochotniczka na przechwycenie listy na kolejny tydzień.......

Hej Dziewczynki śledzę was na bieżąco (normalnie uzależniłam się od forum) ale to chyba dlatego że tylko wy wiecie jakie to trudne, mało się odzywam może ale jestem świeżynką wiec nie che pisać głupot o których nic nie wiem ;-)

Kasik-
mocno trzymałam kciuki za Ciebie, mam nadzieję, że wszystko będzie jak najbardzie pozytywne

Ladybea
- Tobie życzę mało steru i zero bólu, ja dziś też byłam się pytać o HSG i mam się zaraz umówić jak @ przyjdzie

Smerfeta- mam nadzieje że uda Ci się jeszcze podejść do ivf i będzie wszystko dobrze &&&&

Dzisiaj miałam taką sobie sytuacje z bratem M otóż remontuje kuchnie, żalił się że musi zmienić bo w chwili obecnej jest za mała a ja na to że w małej też można dać rade bo nie widział jeszcze mojej a on na to ale Ty nie masz dzieci (on ma 2) po prostu zabrakło mi słów na to a jest jednym z nie wielu który wie że mamy problemy :-( Takie niby nic ale trochę mnie zabolało a co kurcze ja nie piekę ciasta albo nie robię obiadu :crazy: (też mam ganki i talerze) wrrr....

MagdaM 33- bardzo Cię przepraszam, że nie było Cię na liście, ciężko wszystko ogarnąć, dlatego śmiało pisz...o tym co u Ciebie i o postępach:) Już dopisuję 8.11.2013- odbiór wyników badań:) jak coś po badaniach ustalisz z lekarzem to śmiało wpisuj się na listę:)

Kochana chodziło mi raczej, że chciałabym wskoczyć na listę z konkretnymi działaniami. nie wiem czy to dobrze ale nie stresuję się wynikami badań, aż się teraz zaczęłam stresować, że się nie stresuje. może powinnam??
Twoja lista jest imponująca. fajnie że można wszystko ogarnąć, ze Ty to tak ogarnęłaś. jestem za żeby każda z nas sama dopisywała aktualną sytuacje swoją będzie łatwiej :-)
dziś umówię wizytę do dr P. i mam nadzieję że zacznie się dziać :-)

udanego dnia dla wszystkich

MERLIN86 ja też jestem za tym aby każda dziewczyna sama poprawiała na liście :-) i żeby to zawsze była poprawa na ciążę :-)
LADYBEA trzymam kciuki za w miarę możliwości bezbolesne hsg i drożne jajowody &&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Hej dziewczynki, witam w nowym dniu. Dziękuję każdej z Was za kciuki i ciepłe słowa. ja się wczoraj chyba trochę przechwaliłam z tym dobrym samopoczuciem po IUI bo popołudniu zaczęło mnie pobolewać podbrzusze, a dziś od rana czuję naprawdę dokuczliwy ból z boku, ciężko wytrzymać. Wygląda to chyba na ból poowulacyjny. Mam nadzieję, że to nie znaczy, że pęcherzyk dopiero teraz pękł (bo IUI miałam na niepekniętym) :-(
Kasik, transfer 11 listopada? - szykują nam się mali patrioci :-)
anabel87, myślę, że ten Twój szwagier nie chciał zrobić Ci przykrości, po prostu nie pomyślał, faceci w tych sprawach nie są zbyt taktowni. Chociaż właściwie, jak się zastanowiłam to stwierdzam, że jednak w moim otoczeniu jest na odwrót - mężczyźni są znacznie bardziej taktowni w kwestii naszego problemu niż wiele kobiet. Tak czy siak, faktycznie bez sensu było to jego stwierdzenie. Wkurza mnie strasznie kiedy ktoś tak mówi, jak nie ma argumentów to najlepiej skwitować "Ty nie masz dzieci to nie wiesz..."

Do góry