reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Witam ja po wizycie u doktorka i okazało się że naturalną mam owulację pęcherzyk 0,27. Jestem po ovitrelle i jutro 3 IUI o 8 rano. Zaskoczenie totalne dla mnie, męża i doktorka :-). Jeszcze raz spróbujemy

Magda, czytałam dziś wypowiedź dotyczącą zastrzyku który przyjmowałaś. W sumie nie dotyczy Twojej sytuacji ale warto wiedzieć na przyszłość :happy2: Lista pytań - novum Trzymam kciuki by ta wiedza nie była potrzebna ;-)

nie wiele z tego zrozumiałam. ja wzięłam tylko tę jedną dawkę:-)

Monisia29 to straszne co Wam się przytrafiło. napewno masz podcięte skrzydła, ale mam nadzieję że uda Ci się odnaleźć siłę i nadzieję i będzie tuliła maleństwo do siebie. bardzo Ci tego życzę.

ale jestem dziś umęczona. okropnie ciężki dzień miałam. dlatego zaraz biorę się za pieczenie pysznych ciasteczek i ekstra kolacyjkę przygotuję dla nas i o. będzie smacznie, aromatycznie i romantycznie:-D

Cześć Dziewczyny!

ja juz po wizycie. Dzisiaj 7dc i mam jeden duży pecherzyk 15 mm i jeden mały 10 mm oba na lewym jajniku. Dostałam jeszcze trzy dawki Menopuru - zastrzyki w brzuch, juz jeden mi pielęgniarka zrobiła dzisiaj. Bardzo szybko mi te pęcherza urosły, owulkę doktor obstawia na niedziele/ poniedziałek , takze nie bedzie IUI. We wtorek rano wizyta, czy pękły pęchole. Jak nie, to pregnyl. Acha! I tamten doktor mi nie powiedział, ze mam badania jakies zrobić przed IUI. I troche mnie wku...li w tej klinice, bo chcieliby żebym czekała jeszcze kilka cykli wspomaganych lekami, ale bez IUI, potem dopiero IUI, a dopiero potem InVitro. Troche go ochrzaniłam, ze nie po to ide do kliniki, żeby jeszcze pól roku naturalnie sie starać i czekać na zbawienie. Wiec doszliśmy do porozumienia, ze ten cykl naturalnie, potem robię badania i jednak IUI. I troche sie martwię, ze tylko jeden pecherzyk mi rosnie po tych lekach, doktor powiedział, ze z biegiem lat niestety organizm słabiej reaguje na stymulację i nie tworzy dużej ilości pecherzykow. Ale to mnie bardzo zmartwilo, bo kiepsko to bedzie wyglądało pod katem ewentualnego InVitro.

Ja tylko o sobie, ale jestem taka podekscytowana, ze nie mogę sie na niczym skupić. Caluje Was wszystkie.

madziulka, agawa powodzenia, &&&&& i pakiet ~~~~~~~
monisia nawet nie potrafie sobie wyobrazic co przezyliscie, ale tak jak pisza dziewczyny moze trzeba zrobic jakies badania, odreagowac i ruszyc w dalsza droge, bo cel jest wyjatkowy.
pole, yoanna jak sie macie?

Agaawa szkoda, że owulka akurat w święto Ci przypada, mi miała przypaść wizyta z rozpoczęciem stymulacji w niedzielę lub poniedziałek świąteczny więc przełożyłam o 1 cykl. Nawet dobrze wycyrklowałam bo @ przyszła dzisiaj :-) Mam wrażenie, że trochę Cię naciąga ten doktorek bo przecież Menopur jest drogi a do staranek naturalnych chyba wystarczy clo. A jakie masz AMH i ile masz lat? Kojarzę coś, że jesteś niewiele młodsza ode mnie ale jeżeli coś pokiełbasiłam to przepraszam, wiem, że niektóre kobiety są bardzo wrażliwe jeżeli chodzi o wiek :sorry2:

reklama
hej!!
madziulka,trzymam kciuki i powodzenia życzę!!!:tak::-)
Agaawa,u mnie jest bardzo podobnie jak u ciebie..dziś mam 6 dc....zobaczymy co mi dr.powie ,jutro mamy wizytę,na 10.40.
My z mężem mamy zrobić wyniki przed iui...i ja i On....
Kurcze boje sie ze owulkę moge te miec w święto.......:sorry2:ehh zobaczymy......jutro wszystkiego sie dowiemy...
U nas sajgon,że hej w domu.....wczoraj kuzynki mąz przyjechał do nas i na górze podłancza nam elektrykę...szok,ile kurzu i brudu,a to dopiero poczatek,bo od wtorku wchodzi fachowiec i robimy sobie całą górę dla siebie:-):-)

Do góry