reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sony, już zaczęłam plamić więc też myślę, że to nie ciąża. U mnie anestezjolog wkłuł się o dziwo za pierwszym razem. Nie wiem, może to korzonki? Martwię się, bo to już boli mnie 19 dni, nigdy tak nie miałam.

reklama
A ile leżałaś w bez ruchu po operacji? Bo takie są zalecenia:

Zalecenia po znieczuleniu do kręgosłupa (podpajęczynówkowym) mówią, aby przez pierwsze 12 godzin po zabiegu leżeć płasko i nie podnosić głowy. Jeśli nie dostosuje się do tego mogą właśnie wystąpić silne bóle głowy. Takie jednak powikłanie występujące zaraz po zabiegu powinno ustąpić do 2-3 dób. Dolegliwości bólowe głowy, które pojawiają się zaś w 2 lub 3 dobie po zabiegu mogą świadczyć o zespole popunkcyjnym (typowe powikłanie). W wyniku kłucia opony rdzenia kręgowego dochodzi czasami do niekontrolowanego wycieku płynu mógowo-rdzeniowego z kanału kręgowego. W wyniku tego wycieku występuje spadek ciśnienia płynu mógowo-rdzeniowego i pojawienia się dolegliwości typu bólu głowy lub kręgosłupa. Leczenie polega na nawodnieniu pacjenta (kroplówki) i stosowaniu leków przeciwbólowych. Z reguły taki wyciek samoistnie zamyka się, lecz niestety może to trwać nawet 2-3 tygodni. Dlatego należy uzbroić się w cierpliwość i powoli te dolegliwości w końcu powinny ustąpić.

Ostatnia edycja:
Witajcie! Dlugo mnie nie bylo ale sledze caly czas Wasze postepy no i po cichutku 3mam kciuki za Was wszystkie. U mnie niestety wszystko stanelo w miejscu bo laparoskopie mam dopiero pod koniec wrzesnia:-( szkoda bo mialam nadzieje ze w tym miesiacu bede juz po a tu jeszcze tyle czekania.. pozdrowionka i milego weekendu!!

Witam:-)
Ja już wyczuwam zbliżającą się @ bo mam fajne duże cycuchy :-)i taki wzdęty brzuch także już wiem że 2 IUI się nie powiodła czekam tylko jak przylezie i będę rozmyślała co dalej,kurcze czemu to jest takie trudne zajście w ciążę?

Witajcie!
Dziś miałam wizytę u gina i w 23 d.c.mam piekny 23 mm pęcherzyk(pierwwszy raz zdarzyło sie żeby mi nie pekł)Dostałam lek Orgametril przez 10 dni.Potem powinna pojawic sie @ i odrazu zaczynam brać encorton, a od 4-8 dnia clo i jeszcze w 2, 4 i 6 dniu zastrzyk menopur(podobno kosztowne, ale jesli tak trzeba, to wszystko bym dała)Tak bedzie wygladac moje przygotowanie do 3 IUI-lekarz powiedzial ,że teraz podejmiemy bardziej radykalne kroki związane ze stymulacja-juz siedząc u gina chciało mi sie plakac, ze ciagle pod gorke i dlaczego to takie niesprawiedliwe, ale sie powstrzymałam i potem przy mężu w aucie tez-poprostu muszę sie w garść i zastosować zalecenia i jeśli ta IUI sie nie uda, to albo podejde jeszcze do 4IUI, albo zaczne sie przygotowywac do in vitro-czas pokaze jak to sie pouklada:-(

Witam,

Trzymam kciuki za pozostałe u mnie niestety @ :-( liczyłam się z tym faktem, ale jednak jakieś rozczarowanie i ból w serduszku jest....
Siekiery już dzisiaj leciały, teście są obrażeni,:-):-):-):-) już mam dosyć tańczenia według ich muzyki i wysłuchiwania rad jak mam dbać o ich syneczka co jak mam robić na każdym kroku sprawdzanie czy dobrze robię GGGRRRRRRRRR ale z tym mi się humor poprawił:-):-):-):-)
Agusia, Błonka &&&&&&&&&&&
Ja zaczynam wszystko od nowa, z teściami na głowie!!!! Nie wiem, ale zaczynam przestawać lubić starszych ludzi- zawsze mi się wydawali takimi kochanymi dziadkami, ale ja jako ich synowa to się czuję jak w gestapo!!!!

sylha powitasz mnie niebawem w klubie, szkoda ... pamietaj nowy cykl nowe nadzieje :)
ja ide jutro na betke... ale nie wiem co to bedzie... dzis myslalam ze dostalam @ i pobieglam rano do wc a tu tylko duzo wody mlecznej

SYLHA-kochana tak mi przykro ale nie poddawaj się jak nie teraz się udało to za drugim razem się uda.Ja @ dziś powinnam dostać ale wiem że może się opóźnić jak nie przylezie za parę dni to dopiero za testuje ale znając moje szczęście to przylezie w najbliższym czasie.

sylha przykro mi
a z gestapo rozbawiłaś mnie a na pewno zasłużyli sobie a ty ulżyłaś sobie czasem to pomaga oczyścić atmosferę|:)
Agusia i błonka &&&&

:-D same 4rki w moim poście

reklama
Do góry