reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
no generalnie norma to powyzej 1.ale fajnie jakby przed tymi naszymi stymulacjami była w granicy choć 1,5-2.

mi po pierwszej stymulce z hiperką spadła o 2(choć cholera wie bo to te wspołczynniki były jakieś zmienne -srutu-tutu....w kazdym razie po kolejnych dwóch stymulacjach gdzie nie miałam juz takich sensacji a jajnik własciwie pracuje mi jeden mam cały czas AMH 1.(nie badałam juz po ostatniej stymulacji bo i w sumie po co...)

Emenems..z Agawą tak się uzewnętrzniłam..bo po prostu w tej samej klinice przeszłam to samo...
i jakos ciezko mi sie zdystansować...ale myśle ze Agawa next time zabierze 3 dniowe maluszki. :*

Ostatnia edycja:
Blue norma AMH jest powyżej 1,4. Mi spadło w ciągu 7 miesięcy z 0,96 (badanie starą generacją) do 0,79 (nową generacją) więc sporo. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że przy nowej generacji pomiaru powinno być wyższe i tak miała większość dziewczyn. Przez te 7 miesięcy przeszłam 6 stymulacji do IUI i to pewnie dlatego. Teraz nawet boję się zmierzyć :sorry2:

hej....
Agaawa,kochana...tule Cie bardzo,bardzo mocno!,nawet nie mam pojęcia co Ci napisać,bo najzwyczajniej jest brak słów na to wszystko:-:)-(Bądz dzielna!
anika,wczoraj dr,jak robił histero.to powiedział,że jama macicy jest ok.jajowody są w porzdku,zrostów nie ma...a powiedział ze po tylu łyżeczkowaniach to zrosty bardzo często są..na szczęście u mnie ich nie ma!Powiedział,że nie ma nic co by powodowało brak ciąży itd...takze kamień z serca mi spadł....
Aco dalej..??..podjęliśmy decyzje ,że zrobimy in vitro......moze za 2-3 cykle idziemy do dr.

Kasik..to pewnie zalezy od laboru.ja mam amh robione w 3 laborach..bo tyle razy musiałam je zrobic.w dwóch zakres referencyjny mam >1 , w jednym faktycznie >1,4.
z resztą..kiedyś myslałam ile to jest to 0.4
ile to jajeczek.jak silne..jak słabe..i nie wiem..bo czy ktoś wie....?a jak wie..to czy nam..pacjentkom powie? :(

Blue chyba nie da się przeliczyć tego na ilość jajeczek. Ważne, żeby było większe od 0 bo wtedy to już pozamiatane. Tzn zawsze można jeszcze adoptować komórkę:-) Ja przy starankach naturalnych i bez stymulacji (sam monitoring) miałam max 2 pęcherzyki, przy minimalnej stymulacji do IUI miałam max 3 a do ivf max 6 pęcherzyków (w tym 3 komórki).

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!
Agaawa... cholera :-( strasznie mi przykro... Tak jak Blue uważam, że w klinice powinni bardziej szczegółowo oceniać zarodeczki, bo przeważnie już szybciej widać jak rokują, i wtedy powinni podjąć decyzję o transferze w 3-ciej dobie... Trzymaj się.. i pamiętaj masz jeszcze 2 próby... teraz będziesz wiedziała na co uważać... No i tak jeszcze mi się wydaje że powinnaś być troszkę dłużej stymulowana bo z tego co pamiętam pęchole miałaś raczej małe

Kasica to teraz czas na przerwę w gonitwie zwanej "starania"? no i za chwilę ivf... więc odpocznijcie sobie
Blue dobrze że nie robiłaś bety, ciut za szybko by było :happy2: A jak deszcze? Uspokoiły się? U nas pogoda nawet fajna, tylko troszkę pada więc nie wiemy co dzieje się na południu... Ale generalnie jest słonko, tylko trochę nam tu zimno :happy2:
Kasik, Blue jak dla mnie to to AMH to można o d... potłuc... a przynajmniej tak jest w moim przypadku. Co z tego że mam AMH na poziomie 2 jak i tak stymuluje się tak jak dziewczyny, które mają o dużo niższe AMH

Kasik homocysteine zrobiłam :happy2: W invicta kosztuje o 15 zł mniej niż w szpitalu, ale za to białka są o wiele droższe więc ich już nie robiłam. Homo mam na poziomie 6,84 a norma <12 więc chyba ok, prawda?

Emenems tort wygląda super! ale bardziej mnie interesuje jak smakuje? ;-)
Bardzochce witaj!
Queen, Enni co u Was? Czytacie nas tu czasem? Queen zdobyłaś jakieś papiery? Enni byłaś już w klinice po malucha?

Do góry