reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny juz Wam mowilam o mojej znajomej co przechodzila chyba 5 razy przez IUI i jedno in vitro ktore sie nie powiodlo a dzid po drugim mi wyslala pozytywny test :) ma jeszcze zrobic badanie krwi alr juz jej gratulowalam :))) bardzo sie ciesze :) i my z Mezem tez chyba sir decydujemy na in vitro .... Tylko z lekarzem jeszczr musze sie spotkac i porozmawiac :)

reklama
Widzę,że coraz wiecej z nas robi krok w kierunku in vitro :) Na początku maja zaczynam swoja przygodę z tematem.
Powiem Wam szczerze,ze na poczatku zalowalam bardzo,ze musimy troche zaczekac ze stymulacją do punkcji jajnikow (M.akurat wyjeżdza w przewidywanym momencie pobrania jajek) ale teraz bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy. Psychicznie odpoczywm po frustracji związanej z nieudanymi iui:) Schowalam testy owulacyjne i nie wsluchuje sie w organizm. Trzymam kciuki za dwie kreski na testach każdej z Was! ;)

Właśnie jestem po rozmowie z mężem i on woli podejść do in vitro. Nie chce już trzeciej iui. Także umowie się do lekarza i niech mi wszystko wytłumaczy i powie na co mam się szykować. Tyle że z in vitro muszę poczekać do lipca co najmniej. Musi upłynąć 6 mc od ostatniej narkozy..... Ale będę miała czas się przygotować i uzbierać pieniążki..

W sobotę laboratorium u ciebie normalnie funkcjonuje? Bo w sumie nie wiem jak u mnie w klinice bo to święta więc chcę zrobić w piątek żeby wiedzieć czy leki odstawić itp.nie chce przez święta czekać w domyslach
Ja mam zrobić najpierw test ciążowy i jeśli wyjdzie pozytywnie to bhcg plus progesteron.

Właśnie jestem po rozmowie z mężem i on woli podejść do in vitro. Nie chce już trzeciej iui. Także umowie się do lekarza i niech mi wszystko wytłumaczy i powie na co mam się szykować. Tyle że z in vitro muszę poczekać do lipca co najmniej. Musi upłynąć 6 mc od ostatniej narkozy..... Ale będę miała czas się przygotować i uzbierać pieniążki..
Odpoczniesz psychicznie i będziesz miała siłę do walki :) Ale i tak życzę Ci udanej drugiej iui!!!!

Widzę,że coraz wiecej z nas robi krok w kierunku in vitro :) Na początku maja zaczynam swoja przygodę z tematem.
Powiem Wam szczerze,ze na poczatku zalowalam bardzo,ze musimy troche zaczekac ze stymulacją do punkcji jajnikow (M.akurat wyjeżdza w przewidywanym momencie pobrania jajek) ale teraz bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy. Psychicznie odpoczywm po frustracji związanej z nieudanymi iui:) Schowalam testy owulacyjne i nie wsluchuje sie w organizm. Trzymam kciuki za dwie kreski na testach każdej z Was! ;)
Powodzenia:) Oby każda z nas doczekała się swojego Cudu!!!

Ja się pochwalę jestem po pierwszym zastrzyku z menopuru ;)
Hihi brawo. Pewnie jesteś dumna z siebie :biggrin2: ja jak pierwszy raz zrobiłam sobie zastrzyk to uwierz mi pekalam z dumy. Ogólnie to bardzo się bałam. A mój M powiedział że lepiej sam by tego nie zrobił. On akurat umie robić zastrzyki. Ale ja musiałam sama to zrobić. :)

reklama
Do góry