reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
genna
jak ja się cieszę ja czytam takie pozytywne wieści. nie przepraszaj że o sobie tylko pisz na bieżąco i nie odmeldowuj się na zbyt długo :-)

Pola idź do jakiegoś lekarza z polecenia i zajrzyj co tam u maleństwa słychać

Kasik jak u Ciebie sytuacja się rozwinęła?

u mnie ból brzucha na @ taki duży jakbym miała dostać już a to za kilka dni. pewnie to ciągłe rozmyślanie tak na mnie działa. znowu śniło mi się, ze moja koleżanka, która leczy się u prof. P. zaszła w ciążę i uczucie zazdrości mnie obudziło i pomyślałam sobie, no jak jej pomógł to nam też pomoże. a przecież to sen był...

zmykam na budowę więc pewnie dopiero jutro się odezwę, dlatego przyjemnego dnia życzę.
pozdrawiam

reklama
Hej!
Jak mija Wam sobota?? u mnie na razie leniwie, kawka, ciasteczko :-D ale zaraz ruszam z kopyta za sprzątanie bo w upały to nie chciało mi się zbyt ruszać :-p

Kasik, szanowna @ przyszła? Jakby co (kwalifikacja do ivf), to pamiętaj, że Twój wynik AMH też zapewne jest błędny (zaniżony)
Magda czyżbyś chatkę budowała? :blink:
Genna i znowu miniemy się w Gdyni ;-) z tym, że ja mam tam o wiele bliżej. A cóż to za kontuzja wyznaj nam tu szczerze? ;-)

Asita i wszystkie kobitki!!! wiem że na pewno będę mamą ;-) uparłam się i tyle! nie ważne, czy będzie to dziecko rodzone, czy adoptowane. Na razie jednak dążę do tego bym sama urodziła :tak: i tak każda z nas powinna się uprzeć i na pewno nam się uda!!!! Fakt, że troszkę poczekamy ale na pewno się doczekamy :-)

Miłego dnia!!!!! :-D:tak::-D:tak:

Ostatnia edycja:
Smerfeta, super podejście! Tak trzymaj.

Genna, to ruszylas z kopyta. &&&&&

jak tam sie czuja nasze testowaczki? Jakieś nowe objawy?

Pole, Yoanna , co u Was? Dobrze sie czujecie! Pogoda chlodniejsza, więc pewnie lepiej znosi sie ciaze.

U nas weekend sexowaniowy:)) mam nadzieje, ze jajo poczekalo! Od wtorku postanowiłam brać luteine, moze ona pomoże? Moze mam problem niezidentyfikowany z zagniezdzeniem? Nie zaszkodzi, a pomoc moze:))

milego weekendu wszystkim!

Hej!
Magda czyżbyś chatkę budowała? :blink:

Asita i wszystkie kobitki!!! wiem że na pewno będę mamą ;-) uparłam się i tyle! nie ważne, czy będzie to dziecko rodzone, czy adoptowane. Na razie jednak dążę do tego bym sama urodziła :tak: i tak każda z nas powinna się uprzeć i na pewno nam się uda!!!! Fakt, że troszkę poczekamy ale na pewno się doczekamy :-)

Miłego dnia!!!!! :-D:tak::-D:tak:

tak jesteśmy w trakcie budowy domu. już wykańczamy więc było nie było coraz bliżej końca a jeszcze tak daleko. od wielu mcy w niedzielę chce mi się tylko ugotować obiad (bo gotować uwieelbiaamm :-D) poza tym jestem tak zmęczona. wczoraj ułożyłam podkład pod panele w sypialni i pomalowałam sufit w przedpokoju. nie lubię malować sufitów brrr...

apel wspaniały. ja też mam takie podejście. ostatnio podczytuję wątek o adopcjach. szczerze mówiąc zmroziło mnie kiedy dowiedziałam się, że aby zacząć szkolenie dla rodziców adopcyjnych trzeba mieć 5 lat stażu małżeńskiego. my nie mamy jeszcze 2. :szok:

U nas weekend sexowaniowy:)) mam nadzieje, ze jajo poczekalo! Od wtorku postanowiłam brać luteine, moze ona pomoże? Moze mam problem niezidentyfikowany z zagniezdzeniem? Nie zaszkodzi, a pomoc moze:))

milego weekendu wszystkim!

powodzenia:-)

Rano przyszla @ Teraz siedze u fryzjera, pozniej makijaz i na imprezke :)

Kasik no pryzkro mi. napisz jak imprezka??

a jak się czują nasze ciężaróweczki??

udanej niedzieli dziewczyny:-)

Dzień dobry dziewczeta:happy2:

Poniewaz wszystkie takim zgodnym chórem wysyłalyscie mnie do lekarza to postanowiłam nie zwlekać!
Ale okazało sie to awykonalne:(
Dostalam 6 namiarow i ŻADEN nie wypalił! Nie wiem czy to sezon urlopowy czy jak?
Na usg polowkowe po 20.09 chcieli mnie zapisac i pani tłumaczyła, ze nic sie nie da zrobic, bo to badanie powinno trwać godzine więc nic sie tu nie przeskoczy, bo dzień ma tyle godzin ile ma...
Mam jeszcze jednego lekarza od usg, ale on kilka lat temu tak wystraszyl moja przyjaciółkę na badaniu przyziernosci karkowej, ze chyba nie mam odwagi na takie ekstremalne przeżycia.
Panstwo ginekolodzy tez na urlopach chyba, bo tez z początkiem września mogłam sie najwcześniej umówić...
Dwa namiary tylko mi zostały i sie do dwoch umowilam, ale chyba odwolam.
Jedna lekarka, u ktorej kiedyś byłam jest bardzo niedelikatna, jak robi usg to jakby kurczaka na rożen nabijala...o ile normalnie zagryzalam zeby to teraz zwyczajnie sie boje...
I drugi lekarz miał wolne, ale jak poczytalam opinie w necie to mi sie odechcialo. Np. babka w ciazy zaawansowanej poprosiła, zeby pomógł jej wstac z fotela( nadmienie, ze moja ginekolog podaje mi rękę od początku ciazy, żebym sie złapała i podciagnela, Choc mi to jeszcze nie jest potrzebne. OT wyczucie i poziom lekarza.) i facet do niej, ze nie trzeba było tyle jeść i sie tak tuczyc to by była sprawniejsza:szok:
Inna pisała, ze kazał jej nie histeryzowac( cos tam sie u niej działo), bo ciąża to nie choroba itd Potem ledwo uratował jej ciaze inny lekarz.
Wiec planu nie zrealizowalam...
Poniewaz jednak jedziemy w przyszłym tygodniu do Warszawy na chemie to tam bede sie starać u siebie w klinice, Choc tam specjalistów od prowadzenia ciazy nie ma, ale lekarze jacyś "normalni" chociaż...

O mnie juz było więc teraz dla Was fluidy~~~~~~~~~~~~~~~~~
Smerfeta ja miałam 19 transfer więc uważam, ze to dobra data, bede trzymać kciuki, bo ja u Ciebie najbardziej w naturalsa wierze. W końcu u Ciebie było tak blisko...

Genna dziękujemy za raport. Kochana ja chętnie dam Ci realnego kopniaka nad morzem;)
Transfer nie zawsze jest 5 dni po punkcji, w mojej klinice jest w 3 dobie i ja juz wtedy miałam 8komorkowce, więc nie było nawet sensu ich rozwijać dalej. Więc to wcale nie musi byc błąd tylko polityka danej kliniki, ale o tym wkrótce sie dowiesz:)

Cicho sie zrobiło weekendowo, co poniektore lecza kaca, a jeszcze inne pewnie korzystają z uroków natury:happy2:

Pola to faktycznie nie lada dylemat masz. tak to jest w tym sezonie urlopowym. a Ty koniecznie musisz iść teraz do lekarza? kiedy Twój wraca?
trzymaj się:-)

Magda powinnam, bo dziś wlasnie mija miesiąc od ostatniej wizyty...
Poza tym chce, bo stres ciazowy mnie rozwala:( Nie czuje ruchów dziecka, nie wiem co tam sie dzieje, poza tym zwolnienie mi sie skończyło. Wszystko jest na tak.
Poza tym jak z terminem polowkowego jest taki problem to muszę sie koniecznie zapisac, bo mi inaczej termin wypadnie pod koniec ciazy...upatrzylam sobie lekarke( zreszta polecono mi ja) i teraz szukam jej w rożnych placówkach i gdzieś sie muszę załapać!
Wiec tego konkretnego polowkowego lekarza nie odpuszcze, a zwykły ginekolog bedzie z łapanki niestety...bo moja lekarka bedzie za 3 tyg. dopiero:(
Czy ja juz pisałam jaki ciąża to stres?......

reklama
Cześć Dziewczynki :-)

Zdaje mi się, czy znów pozytywny nastroje da się wyczuć? Bardzo mnie to cieszy :-)

Nati, Asita, trzymam mocno kciuki za wysoką betę&&&&&
Kasik36/37, jak się udała imprezka? Mam nadzieję, że miałaś okazję odreagować wszystkie ostatnie stresy :-)
Kwiatuszek, powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej. Jesteście superprzygotowani, więc na pewno się uda! :tak:

Genna, dziękujemy za sumienny raport ;-) Bardzo fanie, że macie taki szczegółowy plan. Trzymam za Was kciuki z całych sił i jestem pewna, że już wkrótce będziesz nosiła swoje szczęście pod serduchem :tak:

Smerfeta, super jest Twoje nastawienie! Czuję, że niedługo spełni się Twoje marzenie. Mam nadzieję, że to już 19!
MagdaM, a może niech @ nie przychodzi po prostu! A w razie czego zbliża się termin Waszej wizyty i lekarza i dalszych działań, które na pewno zakończą się ciążą :-) Super, że kończycie budowę własnego domku, będą super warunki dla Dziecka :tak:

Agaawa, Ty to miałaś weekend ;-)Z luteiną to na pewno dobry pomysł, nie zaszkodzi, a może pomóc. Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości w najbliższym czasie, już dosyć tych złych przeżyć.

Dla Was wszystkich Dziewczęta pakiet fluidków, niech dobrze zadziałają ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pole, mam nadzieję, że uda Ci się szybko dostać na wizytę. Rozumiem jak musisz się denerwować. Na pewno z Dzieckiem wszystko jest dobrze, ale nie ma to jak zobaczyć to na własne oczy i usłyszeć od lekarza uspokajające wieści. Więc trzymam z całych sił kciuki za udaną i szybką (!!!) wizytę i czekam na dobre wiadomości :tak:

W środę miną dopiero 2 tygodnie od mojej ostatniej wizyty, a ja już zaczynam wariować. Jak dla mnie to wizyty u lekarza w ciąży powinny być co tydzień, nic wielkiego, krótkie usg by wystarczyło, ale tydzień to maksimum ile jestem w stanie wytrzymać względnie spokojnie. Może kiedy pojawią się ruchy dziecka będzie inaczej, ale do tego czasu… Z resztą kiedy to będzie..? Czasem może to być 20 któryś tydzień (choć teoretycznie mogłabym czuć już teraz). W dodatku ten brzuch nie rośnie, ogólnie żadnych objawów. Tak, Pole, ciąża to straszny stres…

Ostatnia edycja:
Do góry