reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hejka! Powracam do Was po dwoch miesiacach przerwy z konkretami...

Wizyty u ginka prowadzacego sie koncza, moj pokierowal nas do NEREIDY w Poznaniu do dr. Hadasia. Moj ginek zaltawi nam dzis wszystko co potrzeba u dr Hadasia. Sa to jacys przyjaciele czy cos...

DOstane wytyczne jakie badania zrobic i z kompletem badan do Poznania na pierwsza wizyte i podchodzimy do IuI.

W ogoel ja to w tm temacie jestem zielona jak pietruszka,niby moj ginek mi wszystko wytlumaczyl ale z wrazenia to ja nie wiem zapomnialam czy co... musze sie teraz poedukowac troszke.

Wiec sie u Was rozgoszcze :)

Madzia i Piotr: ja wszystkie IUI miałam na NFZ i myśle ze jakbym miała/chciała robić kolejne to tez na NFZ. Bo moj lekarz mi to wykonuje. Ja ogólnie jakbym mieszkała w swoim mieście rodzinnym to tez bym miała 70 km:) ale mieszkam we Wrocławiu w ciagu tygodnia, a skąd jestes- jesli można wiedzieć?

A wiecie ze u mnie to juz rok i prawie 9 msc jak sie staram. A pamietam jak tez byłam nowa nie tak dawno...

Ostatnia edycja:
MagdaM, trzymam mocno kciuki za wizytę &&&&&&& I czekam na wiadomość jak było :)
Madzia i Piotr, kciuki za jutro i ~~~~~~~~~~~~~~~~
Ladybea, nati, mój Mały bardzo nieśmiało zaczyna się odzywać. Tydzień temu pierwszy raz coś poczułam - mam nadzieję, że to było to i teraz się powtarza wieczorami, choć nie codziennie jeszcze. Niesamowite uczucie :):):) Na razie baaardzo delikatne. Biedny mój M., tak by chciał też poczuć, a nie da rady jeszcze...

Ostatnia edycja:
MAGDA M powodzenia na wizycie :-)
MADZIA I PIOTR trzymam kciuki za IUI :-)
ja dzisiaj też do gin. jadę zobaczyć czy jest jakiś pęcherzyk w lewym jajniku co bym mogła przystąpić do iui w tym cyklu
Pozdrawiam :-)

Witam. Właśnie się dokształcam z "chromatyny plemnikowej". Nie znam tego badania. Czy którejś chłop może to miał badane?

Hej Piaska
To badanie pokazuje czy plemniki męża mają zdolność zapłodnienia. Wytycznym jest wskaźnik DFI, do 15% plemniki mają dobrą zdolność do zapłodnienia, pomiędzy 15-30% mają średnią zdolność a powyżej 30% niska zdolność. Takie badanie wykonuje się myśląc o ivf, W niektórych klinikach jest wymagane a innych nie. Takie badanie kosztuje ok 400 zł i robi się je oczywiście z nasienia.Mój mąż je robił, czekaliśmy na wyniki 3 tygodnie ( bo materiał był wysyłany )- strasznie się tego obawiałam ale w międzyczasie wybraliśmy się również do poradni genetycznej ( kariotypy) i tam bardzo fajny lekarz na moje pytanie czy się przejmować wynikiem chromatyny odpowiedział, że nie, że badanie chromatyny nie jest do końca "zbadane" i że lekarze znaleźli zależność pomiędzy złymi wynikami chromatyny a niepowodzeniami ivf.

ja tylko na chwilę zdać relacje z wizyty, a wiec w lewym jajniku jest pęcherzyk ma na razie 0.97mm i we wtorek mam przyjść na usg żeby zobaczyć ile urósł i prawdopodobnie w piątek za tydzień iui :tak:ściskam Was wszystkie i życzę miłego weekendu :-)

reklama
Asita to super! to niech teraz pięknie rośnie jajco!
Nati - wyniki masz ok, ja mam prawie takie same - choć chyba to nie jest pocieszające patrząc na moje postępy :-D Ważne że fsh nie jest powyżej 10 tylko na pięknym poziomie. Jeszcze tylko AMH choć przestałam już wierzyć, w wiarygodność tego wyniku po tym jak zauważyłam jakie wyniki mają dziewczyny z forum o ivf. A o LH nie martw się bo to rośnie w miarę zbliżania się do owu

MagdaM i jak wizyta?

Yoanna gratuluje ruchów synka :-D:-D to musi być COŚ ;-)

Dagna - z Blue i Gizas to tak bardziej urzędujemy teraz na wątku o ivf. Ja jeszcze tu czasem zaglądam, choćby po to by podejrzeć wspaniały medal od Lady :-p Dlaczego teraz musisz wybrać klinikę? Już nie będziesz chodziła do tego doktorka co wcześniej? I w ogóle jakie masz plany? Dalej iui? i czy na NFZ?

Czerwona Oliwko - a co u Ciebie słychać?

Magda i Piotr i kciuki za jutrzejszą iui! niech wyda owoc :cool2:

Dobrej nocki i miłeeeeeego weeeeeekendu :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry