reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta: :* stęskniłam sie za Wami:) i staram sie czytać co u Was:) czyli musze tez tam zaglądać:) a ja chciałabym do końca roku spróbować naturalnie pozniej ze 2 IUI i jesli sie nie uda to in vitro. Męczące są IUI. Zreszta większość z nas wie jakie to obciążenie psychiczne... We wtorek mam wizytę od 3 msc odpukać dostaje @ normalnie, nie wiem jak z owulacja bo w ogóle nie kontroluje. No ale zobaczymy co we wtorek tam zobaczę na monitorze:)

reklama
cześć dziewczyny,
przepraszam, że dopiero dziś , ale wczoraj nie miałam już mocy.
dziękuję Wam bardzo za trzymanie kciuków. jesteście kochane.

no więc po wizycie następująco:
subiektywne odczucie- dr Polak profesjonalista. jeśli ktoś chce się łudzić nadziejami - nie polecam. jeśli ktoś chce konkretów - na 100% dobry adres.
przebieg wizyty - bardzo obszerny wywiad. analiza nasienia, ocenione na bardzo słabe nie nadające się do IUI. tyko IVF. co najciekawsze, to to, ze w trakcie naszej wizyty była z nami jakaś nowa Pani dr która ma rozpocząć pracę w klinice i przypatrywała się wizycie. i kiedy pokazałam moje usg które robiłam w tamtym cyklu (pamiętacie? wg lekarzy cykl bezowulacyjny) i powiedziałam że niestety nie miałam owu w tamtym cyklu, oni spojrzeli po sobie, ta pani dr jakoś tak dziwnie się uśmiechnęła , a dr P. powiedział, że w tym 14 dc byłam już po owu. a pani dr powiedziała że oczywiście ze byłam po, a świadczy o tym jakość śluzówki:szok:

generalnie M. dostał "łakocie, którymi ma się raczyć przez 3 mce" Androvit 3x1 tabl, Vit E 600mg na dobę, Koenzym Q 3x1 tabl, Karnityna 3x3 tabl po 250 mg lub 3x1 saszetka 1g. te preparaty mają ewentualnie polepszyć jakość nasienia. a dr P. nie daje gwarancji. dał mi też tabl na stymulacje cyklu jeśli się zdecydujemy na IUI, ale powiedział, że "z tą kondycją nasienia to poroniony pomysł".

a jeszcze ciekawostkę usłyszałam. mój m miał w poprzednim badaniu 23 ml plemników , a we wczorajszym miał 13. zapytałam: to oznacza ze wynik pogorszył się w ciągu tych ostatnich 2 mcy? a dr pow że nie, że wtedy był taki a teraz jest taki, a nie wiadomo jaki będzie za 4 dni.

decyzja nasza: przez 3 mce M bedzie się raczył łakociami, w połowie kuracji zrobi badanie nasienia, a po 3 mcach czyli w połowie grudnia podchodzimy do IUI jeśli będzie z czym. a jeśli nie to tylko IVF.

madzia i piotr kciukaski wielkie:-) aż do testu

Cześć :)

MagdaM to teraz przynajmniej wiecie na czym stoicie!, choc wiadomości nie są rewelacyjne...ale macie teraz czas na kurację i odsapnięcie psychiczne a potem do dzieła:tak:

Yoanna ten Twój synek to taki nieśmiały chłopiec narazie:-D:-):-D, fajnie masz....aż Ci zazdroszczę;-)
Asita to kciuki co by jajco ładnie rosło!!!!

Miłego dnia dziewczęta:)

Cześć Dziewczyny

MagdaM ty tez Wrocław?

Madzi i Piotr: badania robię prywatnie, a IUI to przychodzę do szpitalawtedy kiedy lekarza stwierdzi na usg ze to juz dzisiaj:)

Dzień doberek:)

Wiecie co...dzisiaj huknęłam sobie test. jestem 8 dni po zastrzyku z ovitrelle, byłam ciekawa czy wyjdą 2 kreseczki, a tu nic, jedna wielka krecha. Myslałam że jeszcze może mam jakiś ślad zastrzyku. szybo mój organizm go strawił:tak:

reklama
hej juz jestesmy po inseminacji,lekarz mówił za mało plemników bo 3 mln ale warto spróbowac:tak:robił mi na niepeknietych pecherzykach,ale nie kazał mi brac zadnych tabletek ani nic.Mam jechac na kontrole we wtorek lub srode,zeby sprawdzic czy pekly

Do góry