reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hejka!!!
Enni to jest szansa że do procedury ivf podejdziecie jeszcze w tym roku? :szok: wow super by było
a075.gif

Blue a to już w tym cyklu otrzymasz zarodeczek?
a030.gif

Merlin nic się nie strachaj, iui wg odczucia pacjentki można powiedzieć, że jest bardzo podobne do pobrania np cytologii, czy wymazu. Zapytaj tylko czy dostaniesz coś na podniesienie progesteronu (luteina lub duphaston), a test czy betka - 14 dni po iui

Blue: Kochana tak sie cieszę:* trzymam kciuki:) i proszę o informacje:)

Magda M: dziękuje bardzo za informacje to chyba najpierw pójdę do niego na konsultacje a pozniej do Invimedu do dr G.

Tak dokładnie ale cały czas się staramy po 3 miesiącach jeszcze raz badanie nasienia i pewnie pierwsze iui zobaczymy oby szybko :D czego wszystkim życzę z całego serca :-D

smerfeta- dziękuję za wsparcie. wszystko będę jutro wiedziała i przy dobrych wiatrach będą 3 pęch. ok. 18 mm, ale nawet jak będzie jeden wystarczający też w to idę...

dam Wam znać co i jak:)

Enni to super, będziemy miały wizytę w podobnym czasie. A w którym dc będziesz podczas wizyty? Ja będę w 13.

Blue tak bardzo się cieszę, że jesteś już tak blisko do szczęścia.

Merlin nic się nie martw, IUI to nic wielkiego tylko nadzieje są wielkie ;-) Miałam 5 IUI więc jestem zaprawiona w boju :-) niestety bez rezultatu :-( Najpierw M oddaje nasienie, jest ono stuningowane i po około 2 godzinach masz zabieg na fotelu ginekologicznym. Trwa to bardzo krótko (może z 2 minuty) i nic nie boli, odczucia podobne jak przy cytologii. Później leży się 10-15 minut ze złączonymi nogami w górze i do domu :-) Następnie dłuuuuuuuuuuuuuugie 14 dni do bety. Zazwyczaj gin zapisuje luteinę dopochwowo, żeby pomóc w zagnieżdżeniu zarodka, powie Ci od kiedy przyjmować. Nic strasznego, nie bój się, nie stresuj. Są przypadki, że już pierwsza IUI się udaje ale też takie, że dopiero 5-7, wszystko zależy od tego czy to metoda dla Was. Nam gin dawał od razu tylko 10% szans na powodzenie i sugerował ivf ale ja chciałam spróbować IUI bo to zawsze mniejsze koszty, mniejszy stres i mniejsza ingerencja w organizm (dużo słabsza stymulacja). Jeżeli masz jakieś pytania śmiało pisz, postaram się pomóc.

Hej dziewczynki. U mnie wporzadku, mam wizytę dopiero w piątek, a już zaczynam sie nakręcić ze coś jest nie tak, bo objawów ciazowych brak :/

Merlin nic sie nie bój, nie zorientujesz sie nawet kiedy lekarz to zrobi. Minuta osiem jak to mówią.
No i ja żywym przykładem ze pierwsza tez sie udaje :)
Powodzenia

Ściskam kciuki za cała resztę

reklama
Do góry