reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
smerfeta a co ty na tej łączce wyczyniałaś :-) byłaś już na prześwietleniu?
enni a nie masz norm przy wynikach? Bo ja też nie specjalnie się znam
nati jutro rano mam wizytę to zobaczę czy uparciuchy urosły
DZIECZZYNY KIEDYŚ KTORAŚ TU PISAŁA, ŻE NA ENDO DOBRZE WPŁYWA CZERWONE WINO. MOŻE ZNACIE TEŻ JAKIŚ SPOSÓB NA WZROST PĘCHERZYKÓW :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jesli podczas 1 stymulacji masz np 6zarodkow podadza ci jeden zostaje Ci 5 to u nas te 5mrozone sa przez pierwszy rok za darmo pozniej trzeba juz płacic. Kolejne criotransfery tych 5zarodkow brane sa jeszcze pod pierwsza próbe. Druga próba zaczyna sie z rozpoczeciem 2stymulacji a 2stymulacji nie mozesz zaczac jesli nie wykorzystasz wszystkich zarodków z 1

Enni stosunek fsh do lh powinien oscylowac wokół 1.
U Ciebie nie ma jakiejs dużej różnicy.
Ja miałam jedno 6,5 drugie cos powyżej 5 i lekarka powiedziała, ze dobre.
Tyle z mojego podwórka, moze dziewczyny maja jakies inne doświadczenia.

Ladybea do pecherzykow trzeba mówic a raczej przemawiać, u mnie pomagało:happy2:
No a z normalnych rzeczy to chyba tylko stymulacja i to nie ta na ilośc a na jakość.
Na jakość pecherzykow to ja tez brałam polecane na wątku inv wit.D, DHEA, mleczko pszczele.

Kwatuszku jak się czujesz?:) miło Cie widzieć, trzymam kciuki za maleństwo:)
Ladybea są normy i w nich się wszystko mieści, tylko że wyczytałam że różnica między FSH i LH powinna być równa 1 i LH powinno być niższe od FSH :( Przez 3 tyg nie brałam leku na prolaktyne, pewnie wzrosło i wynik nie jest taki jak powinien:(

No widzisz Kasik a ja jak to w piosence z dzieciństwa chciałam fasolke złapać na łąkach ;-) no to teraz idę w kapustę :-D

Enni tylko wynik FSH taki ciut większy, no ale z drugiej strony adekwatny do LH więc git wg mnie. W którym dc robiłaś badania? Im bliżej owulki, LH wzrasta. A AMH masz super i to najważniejsze. Ważne też że wyniki te pozwolą Ci na kwalifikację do ivf ministerialnego. Pole ma racje – laba teraz inaczej robią AMH.

Pole łapie łapie fluidy :tak:

Ladybea ja tylko na spacerku z pieskiem byłam. Zaraz wychodzę do lekarza i na prześwietlenie. Na pęchole dobrze wpływa wit B oraz quenzyn Q10 – ale to na jakość, no ale to też ważne

Cześć Dziewczyny:)
Enni: ładne masz Amh a tak jak dziewczyny piszą najważniejsze ze stosunek jest w miarę:) myśle ze lekarz tez to potwierdzi:)

A ja zaraz sie ubieram i jadę zrobic przeciwciała...jak myślicie jakie jeszcze badania warto zrobic z takich juz poważniejszych?

Dzisiaj bede miała juz odpis z wizyt u endo i zostaną mi odpisy ze szpitala o IUI i mam cała dokumentacje, wiec jak wszystko bede miała to umawiam sie do kliniki...

Madzia i Piotr: mi w polmedisie podoba sie pakiet "in vitro promocja" jakbym miała to wlasnie ta opcje. A czemu nie chodzicie do dr P? Ja bym chciała do niego.

Smerfeta to mnie uspokoiłas:tak: Zawsze miałam ten sam poziom LH i FSH no chyba że różnica była 0,1 czyli minimalna. FSH zawsze miałam 3 z groszami, coś się porobiło nie wiem co....Mi już łeb pęka od tego wszystkiego, tej bieganiny, wyników, myślenia. Do poniedziałku chyba oszaleje!!:baffled::crazy: sorrki że tak marudzę i tylko o sobie piszę ale dosłownie jakaś deprecha mnie dopada;( We łbie tylko IVF zakwalifikuję się czy nie, dziwne sny do tego wrrrrr już mam dosyć....

reklama
Smerfeta żebyś Ty czasem nie Byla fasola na tyczce...
A swoją droga piesek rasy owczarek kaukaski, ze Cię przyciągnął przez pola i łąki???

Dagna Ty najważniejsze badania masz juz przecież, nie wymyślaj za duzo, bo zwariujesz...
Swoja droga ja miałam wymóg z kliniki, zeby miec aktualne usg piersi, a żadna z Was nigdy o tym nie pisała. Podobno skutkiem ubocznym stymulacji jest większe ryzyko zmian, więc dmuchaja na zimne i chcą zaświadczenie, ze działają na "czystym" terenie i nie spowodują pogłębienia ewentualnych zmian.

Do góry