reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Witam Wasz wszystkie w sobotni poranek.

Madziulka bardzo mi przykro ale może jeszcze trzeba mieć nadzieję?

Wczoraj wieczorem byłam na wizycie u gina. Zrobił usg i wyszło, że w 10 dc pęcherzyk 1,68 cm. Przepisał mi Pregnyl 10 tys. j.m. i jutro rano mam go mieć podany a wieczorem - drugie podejście do IUI.

Poniżej zaktualizowana lista:

Kara86:22.11.2013 podgląd pęcholi
AgaJa82: 24.11.2013. -
2 IUI
Bziunia:25.11.2013 beta (chyba,że wcześniej przyjdzie @)
Anabel87 - 26.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH, początek grudnia HSG
Majka K: 26.11.2013.- wynik AMH, HSG prawdopodobnie 02.12.2013

Ladybea: 27.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH
agha: 28.11.2013. wysoka beta
Merlin: w listopadzie starania naturalne, na grudzień planowana 2 IUI
Asita: 2 pęchole w tym jeden dominujący - starania: "żywioł" - 7.12.2013 przewidywany termin @
78Lena: stymulacja i jakoś koło 12 grudnia II iui
Brydziajones: grudzień planowana 1 IUI
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Nati35 : grudzień histeroskopia
Ladybea: naturalne starania do końca roku a potem ...
Kasik36: styczeń 2014 planowane II ivf (ICSI)
Smerfeta: ~ styczeń 2014 --> ivf runda druga
MagdaM33: styczeń 2014 IVF
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)
Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)
Kasik37 jak będę w drugim mieście to Ci wszystko opisze, bo mam tam papiery, a nie chce nic pochrzanic...

Nic innego nie mogę to fluidy przesyłam :rofl2:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:rofl2:
Mozna je mrozic, pakować prozniowo,zapchać do piwnicy....w odpowiednim momencie wyciągamy i już:)

Pole fluidki chętnie przechwycę i przechowam do stycznia ;-):-D Ty już wówczas będziesz tulić swoją kruszynkę a ja będę dalej walczyć :tak::-) Czekam na info jak będziesz miała dostęp do dokumetów.

Miłej soboty dziewczynki, ja mam zamiar dobrze się bawić bo robię dzisiaj kolację imieninową, co prawda imieniny w poniedziałek ale wszyscy pracują więc wypijemy moje zdrowie dzisiaj :-D;-)

witam się!!
Madziulka...bardzo mi przykro!!...ale uszka do góry i trzeba walczyc dalej!!!:tak:,do końca,aż sie uda!!!:tak:
My dzis w pracy bylismy.Właśnie zjadłam obiad i troche odpoczywam...Jest u nas moja siopstra z córkami,wesoło jest!!
Pogoda ponura,że szok!!...ehhh nic tylko w domu siedzieć,zimno,mrzy i tak cały czas...
Wieczorkiem może jakieś piwko się wypije,przy weekendzie;-),ale to się zobaczy hi hi!!Wszystkim życze udanego wyp[oczynku!

Natomiast co do mojej stymulacji.
Zanim jeszcze było wiadomo czy zdecyduje sie na in vitro lekarka kazała mi brać gonal, to trochę było na dwoje babka wrozyla. Albo myślała, zeby zrobić mi silnie stymulowania iui albo in vitro.
Badanie nasienia nie pozostawilo wątpliwości, ze o iui juz nie ma mowy.

Wiec:
1. Gonal 125 j przez 5 dni
po nim sie okazało, ze na jednym jajniku mam 4 pecherzyki 10 mm i 2 pecherzyki 8 mm.
Drugi niestety gorzej, bo 5 x10mm, 1x8 mm, 2x5 mm i kilka drobnych oraz pojawiło sie trochę płynu.
Stymulant orzekł więc, ze jeden jajnik mam niespokojny i trzeba zmniejszyć dawkę, zeby hiperki nie było.
2. Teraz więc biorę Gonal 37,5 j
menopur 75 j i jako antagoniste cetrotide 0,25 mg
3. W poniedziałek idę zobaczyc co dalej. Punkcje zapowiedzieli mi na sobotę.
zanim pojadę po papiery to Kasik37 ​znalazłam swój stary post

Dziewczyny, nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, bo dłuuuugo mnie nie było. 66 dni nie miałam @, ale wreszcie jest, a w tym miesiącu mam szansę po raz pierwszy podejść do inseminacji. Bardzo bym chciała, bo pomijając wszystko co najważniejsze, jestem ciekawa samego zabiegu. :-)

reklama
Piaska....................super wieści!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:..trzymak kciuki,aby się udało,żebys podeszłą do iui i żeby wynik był WIADOMO JAKI:tak::tak::tak:
Mnie już coś syski pobolewają......:-(....ehhhh,u mnie to oznaka zbliżającej się @.......masakra,ręce opadają...ale nie poddam się!!!!!!!!!!...w grudniu robie wyniki i idziemy do dr.na wizyte,zobaczymy co nam powie i wogóle.........ehhhh,szkoda,że życie nie jest różowe.....,naprawdę szkoda......:-:)-(
aaaaaaaaaaaaaPiaska,ty masz takie długie cykle?????????????????...czym one są spowodowane??..czy tylko teraz tak jeden cykl miałaś???
Dziewczyny...troche się pochwalę........:sorry:...jak dobrze pójdzie w styczniu zaczynamy remontowac sie....robimy adaptacje strychu:-):-):-):-):-)....no i jest szansa na zmianę "fury":tak::tak::tak::tak:......po niedzieli wszystko jasne będzie....ale my z mężem juz oglądamy,myslimy jak zrobimy,jak chcemy itd....;-)

Do góry