kasica82 - do tej pory miałam 31-dniowe. Dopiero kilka miesięcy, jak mnie przestymulowali CLO zaczęły się cyrki. No a przecież podał mi ten preparat ginekolog. Więc nie ma co przedobrzać. Mam nadzieję, że mój organizm już wróci na dobre tory i będę mogła podejść do insemki. Także dziewczyny, ostrożnie z CLO, jak nie maci problemów z owulacjami.
reklama
Piaska,dziękuję za informację...!!!
trzymam kciukasy za Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!,aby wszystko wróciło do normy,i abys mogła podejść do iui!&&&&&&&&&&&&&&&&
Piaska .....kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....i czekamy na wieści co i jak!!!
.......
trzymam kciukasy za Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!,aby wszystko wróciło do normy,i abys mogła podejść do iui!&&&&&&&&&&&&&&&&

Piaska .....kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....i czekamy na wieści co i jak!!!

.......
Kasik37znalazłam opis mojej procedury.
Od 2dc codziennie rano podawalam sobie zastrzyki gonalu( ja akurat 37,5 j)+ encorton 1,5 tabletki.
6dc poszłam na pierwsze podgladanie i wtedy dołączono mi menopur 75 j i cetrotide czyli antagoniste( lek, ktory powoduje, ze pecherzyki nie piękna za wcześnie).
Do 14 dc co 2 dni chodziłam na podgladanie pecherzykow i badanie progesteronu i estradiolu.
14 dc wieczorem dostałam orvitrelle
16dc punkcja i recepty na lutinus, luteine i estrofem. I to miałam brać co najmniej do bety.
2xdziennie estrofem i lutinus i 3xdziennie po 2 luteiny.
19 dc przyszłam na transfer.
Od 2dc codziennie rano podawalam sobie zastrzyki gonalu( ja akurat 37,5 j)+ encorton 1,5 tabletki.
6dc poszłam na pierwsze podgladanie i wtedy dołączono mi menopur 75 j i cetrotide czyli antagoniste( lek, ktory powoduje, ze pecherzyki nie piękna za wcześnie).
Do 14 dc co 2 dni chodziłam na podgladanie pecherzykow i badanie progesteronu i estradiolu.
14 dc wieczorem dostałam orvitrelle
16dc punkcja i recepty na lutinus, luteine i estrofem. I to miałam brać co najmniej do bety.
2xdziennie estrofem i lutinus i 3xdziennie po 2 luteiny.
19 dc przyszłam na transfer.
Witam Was w ten niedzielny poranek. U mnie 6 dzień po IUI teoretycznie jeszcze 8-9 do @ a od wczoraj tak mnie piersi bolą, że pół nocy nie przespałam, zazwyczaj bolące piersi było oznaka nadchodzącej @ ale to było góra 4 dni przed.. Może to przez ten duphaston. Czy któraś miała podobne objawy po stosowaniu tego leku?
ladybea
Fanka BB :)
Madziulka
ale walcz dalej kochana.
Piaska pamietamy. Powodzenia zeby Ci sie udala w koncu iui
Piaska pamietamy. Powodzenia zeby Ci sie udala w koncu iui
78LENA
Madziulka Rz - przykro mi kochana. Walczymy dalej w grudniu razem
smerfeta
Cześć,
Agha mnie również bolą piersi po dupku czy po luteinie. U mnie nigdy to nic nie wywróżyło, ale były takie u których takie objawy oznaczały "coś" dobrego ;-)
Pole, ależ Ty miałaś malutkie dawki leków przy stymulacji, nie to co ja - 225 j Menopuru
Teraz mam mieć gonal i dla odmiany krótką procedurę. Ale nawet jeszcze nie podjęłam decyzji czy próbować w styczniu, czy w lutym, czy robić już badania immunologiczne?... Jedyne co się dowiedziałam, to to, że na ten rok nie ma miejsc w poradni genetycznej. Mam dzwonić po 10 grudnia by się dowiadywać. Chciałabym wyszarpać skierowanie na kariotypy. Ale i tak słabo wierzę w nasze powodzenie i węszymy już z M wokół ośrodka adopcyjnego.
Pole a brzuchol pewnie masz już duży co? ;-) Dużo przytyłaś? I ile waży teraz synuś?
Piaska pamiętamy, pamiętamy
Duphaston nic nie pomagał na te długie cykle? po odstawieniu nadal nie @ przychodziła? a jak z immunologią? mąż już przeszedł leczenie?
Madziulka przykro mi:-(
Miłej niedzieli!!!!
Agha mnie również bolą piersi po dupku czy po luteinie. U mnie nigdy to nic nie wywróżyło, ale były takie u których takie objawy oznaczały "coś" dobrego ;-)
Pole, ależ Ty miałaś malutkie dawki leków przy stymulacji, nie to co ja - 225 j Menopuru

Teraz mam mieć gonal i dla odmiany krótką procedurę. Ale nawet jeszcze nie podjęłam decyzji czy próbować w styczniu, czy w lutym, czy robić już badania immunologiczne?... Jedyne co się dowiedziałam, to to, że na ten rok nie ma miejsc w poradni genetycznej. Mam dzwonić po 10 grudnia by się dowiadywać. Chciałabym wyszarpać skierowanie na kariotypy. Ale i tak słabo wierzę w nasze powodzenie i węszymy już z M wokół ośrodka adopcyjnego.
Pole a brzuchol pewnie masz już duży co? ;-) Dużo przytyłaś? I ile waży teraz synuś?
Piaska pamiętamy, pamiętamy

Madziulka przykro mi:-(
Miłej niedzieli!!!!
kasik36
Pole dziękuję za info, rzeczywiście miałaś malutkie dawki leków, ja Menopur 300 j
a zamiast Cetrotide brałam Gonapeptyl, Ovitrell 36 h przed punkcją też więc bardzo podobnie z tym, że zaczęłam w 7 dc ale byłam wyciszona Estrofemem. Tak się zastanawiam czy na własną rękę zmienić sobie procedurę i w ogóle nie brać Estrofemu tylko iść w 2 -3 dc na wizytę i się okaże czy podchodzić do ivf w tym cyklu czy nie ale to i tak dopiero styczeń wchodzi w grę.
Smerfeta poczytałam sobie wczoraj trochę wątek adopcyjny, historia Zuzy naprawdę super aż się łezka w oku zakręciła :-)
Piaska super, że w końcu się doczekasz

Smerfeta poczytałam sobie wczoraj trochę wątek adopcyjny, historia Zuzy naprawdę super aż się łezka w oku zakręciła :-)
Piaska super, że w końcu się doczekasz

Ostatnia edycja:
smerfeta
Kasik bałabym się zmieniać leki przy tak poważnych stymulacjach hormonalnych
Nie sugeruj się aż tak podpowiedziami dziewczyn z forum, czy ich protokołami, bo każda z nas jest inna. Fakt, czasem warto posłuchać, ale ja wtedy jeszcze podpytuje lekarza co on na to. Widzisz co do mojego przypadku już dwóch innych lekarzy powiedziało mi, że na badania immunologiczne to jeszcze za szybko, że trzeba zmienić protokół, więc w sumie powiedzieli to samo co mój dr. Jedyne co jest warte uwagi w moim przypadku to te kariotypy.
Może porozmawiaj z lekarzem i zapytaj, czy warto by zmienić coś w lekach aby efekty były lepsze. Zadałaś może pytanie na forum Novum o swój przypadek?
Co do wątku adopcyjnego - mi nie jedna łezka się zakręciła, gdy przeczytałam że Zuza dostała telefon z OA

Może porozmawiaj z lekarzem i zapytaj, czy warto by zmienić coś w lekach aby efekty były lepsze. Zadałaś może pytanie na forum Novum o swój przypadek?
Co do wątku adopcyjnego - mi nie jedna łezka się zakręciła, gdy przeczytałam że Zuza dostała telefon z OA

reklama
kasik36
Smerfeta wiem, wiem ja sobie tylko tak gdybam a i tak zawsze grzecznie słucham się doktorka ;-):-) Mój doktorek jak na razie proponuje tylko równą dawkę Menpuru 300 j przez cały czas stymulacji bo wcześniej miałam 300 j przez pierwsze 4 dni i po 225 przez 3 dni. Co do tego to jednak przekonana nie jestem bo to chyba pomoże urosnąć już istniejącym pęcherzykom a nie zwiększy ich ilości :-( Na Novum zadałam pytanie ale jeszcze nie ma odpowiedzi :-(
Podziel się: