reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
smerfeta – Duphaston brałam całe opakowanie i nic. Ale teraz jak byłam u innej gin, to powiedziała, że za dużo brałam, bo ok. 5 tabletek by wystarczyło. No nie wiem, przecież to całe opakowanie to nie mój wymysł, tylko też gin mi przepisał.
Immunologia u mnie raczej OK.
Mąż bierze już 4 miesiące Proxeed, ale niestety tydzień temu miał anginę i 40 stopni gorączki, więc obawiam się, że żołnierzyki mogły doznać sporego uszczerbku. No ale niebawem zobaczymy.
Jutro znów lecę na USG i pewnie za tydzień będziemy działać. :-)

reklama
Dziewczyny ja miałam takie niskie dawki, bo u mnie jeden jajnik za bardzo sie starał i zaczął nawet na tak niskich dawkach nadprodukcje.
Lekarka mi wprost powiedział, ze zależy jej na świeżym transferze, żebym nie czekała...a przy hiperce to potem 2-3 cykle przerwy, więc lepiej mniej komórek a szybciej niz wiecej i czekać. Ale to sie odnosiło typowo do mojej sytuacji życiowej.

Kasik37 Ty nie kombinuj, Smerfeta dobrze Ci mówi, to nie jest niestety blaha i prozaiczna sprawa. Ja bym tylko nie odpuscila lekarzowi i meczyla i pytała co mozna zrobic inaczej skoro taki schemat zawiódł.
Moja lekarka nie bała sie latać po piętrach do innych lekarzy jak zaczęło sie cos dziać ze stymulacja i w sumie 4 osoby sie wypowiadaly co robic.

Smerfeta adopcja adopcja, ale swoje szanse wykorzystać trzeba. Tym bardziej, ze piszesz, ze teraz bedą kombinować u Ciebie inaczej ze stymulacja.
Skad taka dawka menopuru przecież Ty masz dobre Amh i do iui dobrze sie stymulowalas? To tak na wyrost?

Dziec Moj wazy 2,100 wg usg. Ja "zdobyłam" 4 dodatkowe kg.
Brzuch mam mały, tydzien temu przy styczności z duża grupa osób, większość sie nie zorientowala, ze jestem w ciazy. Pewnie to powód, ze sie nie chce obrócić:(

Pole miałam Menopur - najpierw 225 j przez 3 dni, potem 3 dni 175 j i znowu wróciłam na 225 j. bo była słaba reakcja. Właśnie zawsze wystarczała mi mała dawka gonalu, no ale wtedy miałam hodować tylko 1 pęchol, a teraz jakoś tak kijowo wyszło :-( a dlaczego? może po ciąży pozamacicznej, a może po prostu tak mam... poza tym nie wiadomo w sumie, który mój wynik AMH jest ok - ten 1,1 z invicty sprzed 1,5 roku, czy ten świeższy 2 - robiony w Niemczech. I jak widzisz próbuje jeszcze wykorzystać swoje szanse, ale po prostu słabo w nie wierzę, bo w głupim momencie to całe ivf wywaliło nam się
Twój synuś jest główką do góry czy w poprzek ułożony?

Kasik, grzeczna dziewczynka ;-)
Piaska a mogę zapytać ile w sumie zapłaciłaś za badania immunologiczne?

Smerfeto moze to faktycznie jakaś kwestia rozregulowania, bo mi nie pasuje takie słabe reagowanie u Ciebie. Niezależnie przecież czy Amh "wzrosniete" czy stare to nie jest zle Amh, zeby z tego miało nic nie wyjść.
Jedyne co do mnie przemawia to, ze ciaza pozamaciczna mogła przynieść duzo szkód. W końcu ingerencja chirurgiczna, hormonalna rewolucja.
Tylko, ze ja widze, ze nad Tobą ktos solidnie pracuje, no mysla nad Twoim przypadkiem po prostu a nie zostawia OT tak.

Z drugiej strony procedura adopcyjna to tez walka i to dlugotrwala, więc moze i dobrze byc zorientowanym. Znam tylko jeden przypadek mojej koleżanki, ktory trwał ponad 2 lata i był okupiony stresem nie mniejszym niz medyczne starania.

No cóż, dziecko moje zdaje chce patrzeć na świat nie do góry nogami i głowę ma u góry. Czasem lekko układa sie pod skosem, ale tak jakby sie klinowal i wraca. Dlatego lekarz mi mówi, ze szans raczej nie ma na pozycje porodowa lebkiem w dół.

smerfeta – oczywiście mogę napisać o cenach, ale muszę wiedzieć, o które dokładnie Ci chodzi.
Wtedy będę mogła Ci podać dokładniej ceny.
Ale mniej więcej można powiedzieć, że takie kompleksowe badania immunologiczne to kilka tysięcy pln. Nam teraz wyszło ok. 3 tysięcy, ale poprzednio też płaciliśmy około tego.
Ale ponieważ te badania idą do przodu, coraz większa jest konkurencja i coraz więcej firm je robi, na pewno zaczną tanieć. Np. niektóre z badanń, które ja robiłam u prof. Malinowskiego moja koleżanka w Salve taniej. Także warto szukać.
kwiatuszekq20 – tak, zdecydowanie w męskich również, ponieważ zawsze leczy i diagnozuje parę.
U nas najprawdopodobniejszą przyczyną braku powodzenia, jest słabe nasienie męża, więc teraz nas tak prowadzi, że skupił się na nim. I muszę przyznać, że na wizyty nie naciąga. Dał mężowi receptę na spory zapas leków, (których ja bym nie powiązała z płodnością, bo są na mikrokrążenie) oraz zdecydowanie zalecił Proxeed (który nam pomógł zdecydowanie z pierwszą ciążą).

Cześć dziewczęta, witam w nowym tygodniu!
Kasik, dla Ciebie w dniu imienin moc uścisków i życzenia szczęścia w każdej postaci! :happy:

Ja mam za sobą bardzo miły weekend, zebrałam trochę sił do kolejnej bitwy w mojej walce - w sobotę jadę do doktorka i zapadnie decyzja, kiedy robimy ostatnią IUI.
Miłego dnia dziewczyny!

No to i ja się witam.:)
Czy nasz Kasik ma imieninki?:) Pójdę w ślady Queen i.....................!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkiego naj naj Kasik, dużo zdowia, szczęścia i oczywiście upragnionego maluszka :tak: Buziaczki:):):-D:-):rofl2:

Kasik - Wszystkiego naj naj, dużo zdowia, szczęścia i oczywiście upragnionego maluszka
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
Buziaczki:):)
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

reklama
Kasik duuużo szczęścia i radości, zielonych świateł na Twej drodze do pracy ( i nie tylko), filiżanki kawy która ktos dla Ciebie zrobi i wielkiej miłości "małego" czlowieczka. STO LAT :-):tak::-D;-)

Do góry