reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Olusia w zeszłą środę a był to mój 39 dc robiłam sikańca i wyszedł negatywnie a leków żadnych teraz nie brałam bo zrobiłam przerwę po drugiej oczywiście nieudanej IUI......a dziś jest 44 dc i wydaje mi się,że jakbym była w ciąży,to oprócz braku @,miałabym już jakieś inne objawy np.mdłości czy ból piersi,a tu niestety zero objawów jakichkolwiek:-(........jak wcześniej się leczyłam u innego doktora niż obecnie to też nie miałam @ ale to dopiero jakieś trzy-cztery miesiące po zaprzestaniu brania tabletek a nie tak jak teraz,ostatnią tabletke luteiny i duphastonu wziełam 10 października później 13 przyszła @ i do tej pory cisza..........myślałam,że hormony jakoś dłużej działają:confused:

Kasik, wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
022.gif
Spełnienia tego najważniejszego marzenia!
090.gif
I abyś zawsze była szczęśliwa!!!
008.GIF
Ależ masz pyszności w domu!!! :tak: uważaj, bo najazd zrobię ;-)

Pole, Twój synek po prostu musi być oryginalny, tak jak mamusia;-) Nie martw się cesarką, teraz ładnie szyją i pewnie szybko będziesz mogła wrócić po następne dziecko. Bądźcie tylko silni

Piaska, a sama wizyta u prof. Malinowskiego ile kosztuje? Ceny badań już ciut znam, bo sprawdzałam ile by wyniosły mnie podstawowe badania (wyszło ok 700 zł).
Jeśli zaś chodzi o Twoją iui, to będzie tak jak pisałaś na cyklu naturalnym, ale czy dostaniesz coś na pęknięcie? Co do prolaktyny, ja robiłam w innych jednostkach i w normach miałam podane jaki jest dozwolony przyrost po obciążeniu.

Ladybea ta granica AMH to teraz sama nie wiem jaka ma być, bo laba pracują na nowych odczynnikach, zaś wszystkie „mądre” materiały z neta z tego co zauważyłam, opierają się na wartościach na starych odczynnikach. Przykładowo, półtora roku temu miałam AMH 1,1 (co mój lekarz skomentował – słabo), a po operacji i cięciu jajnika mój wynik sprzed 2 mies wynosi 2 (a po takiej operacji AMH spada). Ale tak patrząc na wyniki dziewczyn z forum o ivf, wychodzi mi, że najlepiej jest mieć ok 4, lub nawet ciut więcej

Blue przykro mi bardzo… w takim tylko malutkim ułamku wiem, co czujesz. To fakt, warto zrobić histeroskopię…. I ja też próbowałabym na NFZ. Trzymaj się kochana, mimo wszystko bardzo Ci kibicuje i życzę jak najlepiej

Ostatnia edycja:
smerfeta - wizyta u niego kosztuje 300 zł. Trwa ok 15 min. Kiedyś mi się nudziło i pomierzyłam czasy par, które wchodziły i 15 min wyszła mi średnia :-)
Nie wiem, czy będę miała coś na pęknięcie, chyba powinnam dostać.
Na razie lecę jutro do ginekologa-endokrynologa i zobaczymy, co mi na tę prolaktynę powie, bo wydaje mi się być masakryczna.

Agaja kciukasy za IUI :tak::-):tak:

Smerfeta dziękuję za życzenia a co do pyszności to jest tego tyle, że starczy dla wszystkich forumowych koleżanek a Ty masz chyba najbliżej więc jak zaraz wyjedziesz to jeszcze dzisiaj byś była ;-):-D

reklama
witam dziewczynki :)

a ja miałam iść dziś na bete ale nie poszłam bo po pierwsze za późno pojechałam do laboratorium bo tylko do 11 pobierają materiał do badań a ja byłam o 11.20 a po drugie to wydaje mi się,że nie ma sensu bo i tak potwierdzi się brak ciąży..........i zastanawiam się czy nie wziąść luteiny na wywołanie @

Leć kochana czym prędzej na bete dzisiaj i wracaj tu do nas z dobrymi wieściami :)

AgaJa82 trzymam mocno kciuki za udaną IUI :)

Ostatnia edycja:
Do góry