reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No Kasik dobrze kombinujesz;-)
A do szkoły rodzenia nie chodziła bym nawet jakbym załapała sie na naturalny poród. Po prostu nie zniosła bym natłoku ciężarnych, z ich stekaniami, pytaniami i wyszukiwaniem problemów. Pewnie jestem niesprawiedliwa, ale forum ciężarnych działa na mnie wnerwiajaco głownie...

W ogóle ja chyba powinnam zmienić szwaczek na niebieski, bo jeszcze sie dziewczynka urodzi...:szok:

reklama
Ja tez sie nie widzę;) A głownie nie słyszę:szok: Oddychanie, wydychanie, sapanie:no: Zdaje sobie sprawę, ze innym dziewczynom moze to pomagać, ale mnie by doprowadziło do szaleństwa...
Niemniej jednak każda już zapraszam, żeby mogła podjąć taka decyzje. Nowy rok nowe wyzwania!
Kasik ja w dziedzinie praworządności;)

Witam z rana
Widzę, że z kawką dzisiaj pierwsza jestem:tak:
Yoanna
nie martw sie tymi skurczami tylko odpoczywaj i rób co doktorek karze, a wszytko bedzie dobrze.:-)

pole ja jakbym była teraz w ciąży to napewno bym sie zapisała do szkoły rodzenia. Tylko dla samego oddechu. Pamietam jak dziś jak położna podczas porodu pokazywała mi jak powinnam oddychć. Jak mi się tak udało kilka razy złapać oddech jak ona mówiła, to tak jakby ci ktoś połowę bólu odebrał. W szoku byłam, że to tak działa. Niestety jak przyszły skurcze docelowe, to nici były z mojego oddychania.
Pole, a co do kominków to jest moje wielkie marzenie. Uwiebiam patrzeć w ogień. Działa jak balsam na moją dusze. Jak tylko gdzieś wyjeżdzamy szukam tylko i wyłacznie domków z kominkiem;-)
kasik też bym sobie poszła na jakis koncert, wieki juz nigdzie nie byłam

Wiecie co, biore 3 dzień CLO i mam po nim straszne młdości, a z drugiej strony jestem bardzo głodna i wciąż bym jadła. Dziwne czy normalne po tych lekach? W piatek 13 ide na USG to bedzie 10 dc zobaczymy czy uda sie podejsc do 2 IUI.

Ostatnia edycja:
dzień dobry:happy2:

A ja bez kawy...choć zdarza mi sie wypijac z 2 tygodniowo, ale częściej nie mam chęci, dziecko reguluje i tyle.
A Ty Lena wiesz, ze jak sie tak w ogień patrzy to mozna sie posikac prawda?;)
jak byliśmy młoda para czyli ....15 lat temu to kocyk, winko, muzyczka i końcówka wiadoma:)
Teraz to bardziej stare kości grzejemy;)))
I ja broń Bóg nie krytykuje instytucji położnych, mam 2 koleżanki, które są tej profesji. Mnie tylko szkoła rodzenia nie odpowiada, byłam kilka lat temu na zajęciach za męża koleżanki, miałam ochotę polowe uczestniczek walnąć w głowę...
Teraz chciałam sobie nawet wykupić tzw. indywidualna opiekę położnej i z nią są wtedy spotkania sam na sam.
Nawet już z lekarzem rozmawiałam, ale on powiedział, ze nie bedzie mi to potrzebne niestety i mam te (1500zl) pieniądze przeznaczyć już na dziecko...
Czyli Lena moze byc tak, ze mam skórcze i o nich nie wiem? Mogę to mylić z ruchami dziecka czy jak?

pole nie chciałam się za bardzo rozpisywać o tych moich skurczach, bo mnie dopadało zazwyczaj o 2 w nocy. Miłam surcze i okropne biegunki. Potrafiłam w kibelku siedzieć 2 godziny. Myślałam, że to powiązane z biegunka, a to były skurcze. Przy porodzie wiedziałam już, że to było to samo. Jak poszłam na wizyte kontrolna 28 grudnia to miłam juz rozwarcie na 6 palców. Ja oczywiście nic nie czułam i własnie wybieraliśmy się z M do kina. Lekarz jak mnie zbadał to kazał natychmiast jechac do szpitala no chyba, że chce dla syna darmowe bilety do kina na całe życie. A Karolek i tak się urodził 30 grydnia i to po zatrzyku. Wcale się nie pchał na świat. Spokojnie by sie urodził w styczniu, ale jego tata wyjeżdzał na misje... no i musieliśmy sie spieszyć.

To mnie trochę uspokoilas. Takich cudów nie uswiadczam...
Ale takie darmowe bilety do kina to tez by było coś:)
Jednym słowem od małego Twój syn był mądry i wiedział co i jak ma zorganizować, żeby rodziców dodatkowo nie stresowac.
Jak sobie pomyśle jak Twojemu mężowi musiało byc cieżko wyjeżdżać to aż mi sie coś dzieje...

pole z ruchami dziecka tego nie pomylisz. Nie wiem jak ci to porównać. Jesli miałaś kiedykolwiek bolesne miesiączki to spróbuj sobie wyobrazić, że ten ból jest mocniejszy i jak fala przychodzi, chwyta i odchodzi.

reklama
Hej dziewczyny, wróciłam w srode 4.12 ze szpitala. Przepraszam Was ,że dopiero teraz pisze ale dni wolne od pracy najlepiej spędziłabym na kanapie , bo mega chce mi się spac. W szpitalu okazało się ,że mam podwyższone TSH i dostała eutyrox. Teraz 19 grudnia znowu mam się zjawić na Polnej na 2-3 dni, ponieważ chce uregulować moje cukry aby były jak najlepsze w pierwszych miesiącach ciąży . W srode w dniu wypisu Nasza fasolka miała 4,5 mm :-)

yoanna - trzymam kciuki aby wszystko do końca było ok
pole - 36 tydz ale zazdroszczę, a co do szkoły rodzenia to też bym nie chodziła, ale mam ułatwiony wybór bo i tak będzie cesarka

Ostatnia edycja:
Do góry