reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Madziulka &&&&. Super podejście Twojego Doktorka! Jak pękła gumą, to muszą być z tego dzieci.

Kasica, no to pięknie rosną te pecherzyki. A u którego dr sie leczysz? Bo ja tez chodze do Polmedisu.

Dzieki Dziewczyny za rady. Nie pisałam dzisiaj nic, bo cały dzień myślałam co tu zrobić. Wiec zdecydowałam, ze wezmę te leki. Dzisiaj drugi zastrzyk, ale słabo sie po nim czułam cały dzień. Tak jakby mnie mdlilo. Dziwne.i zaczęłam robic testy owu, bo tak kazał doktorek, ale dzisiaj jeszcze słaba kreska. Zobaczymy co z tego bedzie, będziemy sie serduszkowac jutro rano i w pn wieczorem. Jesli owulacja bedzie w poniedziałek,to sie wszystko uda. Zreszta we wtorek rano bedzie podgladanie, czy pękły, jak nie to pregnyl. Po prostu pomyślałam, ze odpuszcze ten cykl i nie będę na sile szukać innego lekarza. Mam wrażenie, ze jak robię coś na sile, to mi nie wychodzi.

Kasik - przykro mi z powodu przyjaciela.

reklama
hej!!
Agaawa,ja chodzę do dr.Polaka.......wczoraj go nie było i usg robił mi inny lekarz.A ty do którego chodzisz dr.?????nie jesteś zadowolona z Polmedisu????,chcesz zmienic lekarza,czy co??!!

Witam Was niedzielnie ,

to prawda sam zabieg nie jest stresujący , tylko później wyniki , ostatnio pielegniarka nie mogła mi pobrać krwi , bo ze stresu nie leciało nic , pokuła mi strasznie ręce .
Tym razem powiedziałam , że nastawiam się na całkowite nie powodzenie , tym bardziej , że pęcherzyk był w lewym jajniku ,który jest schowany pod kością biodrową . Mój m twierdzi , że go jego żołnierze nie znajdą :-):-D

Witam niedzielnie:))

Kasica, nie wiem jeszcze czy jestem zadowolona, czy nie, bo dopiero zaczęłam tam sie leczyć. Na pierwszej wizycie byłam u dr Polaka, na moim przypadku uczył wpisywania danych do komputera jakaś młodą doktorkę. I mam wrażenie, ze jakoś tak standardowo do wszystkich podchodzi. Obym sie myliła:)) a teraz dwa ostatnie razy byłam u dr Siejkowskiego. Zobaczymy co z tego bedzie. Uważam, ze stymulację mi nie dobrali zbyt dobrze - jeden pecherzyk i bardzo szybko dojrzały. Ale to pierwsza stymulacja, wiec zobaczymy co dalej.. I te dyskusje, ze najpierw naturalnie, a potem IUI? Dla mnie bez sensu. Nic to, narazie uzbrajam sie w cierpliwość i robię ponownie badania do IUI w kolejnym cyklu, bo mi nie powiedzieli, ze mam je powtórzyć. Mam ciagle nadzieje, ze w końcu nam sie uda.

Kasica fajnie że do przodu:-) trzymam ogromnie kciuki:-)

Agawa ja też staram się w Polmedisie. tak sobie myślę jak to jest że każda z nas ma zupełnie inne odczucia pomimo że spotykamy tych samych ludzi. ja jak byłam na pierwszej wizycie to z dr Polakiem też była lekarka która uczyła się programu, ale nam to wcale nie przeszkadzało. była super luźna atmosfera. ja do dr P. lubię chodzić jeśli tak można powiedzieć. mam nadzieję że pomimo Twoich wątpliwości osiągniesz upragniony cel:tak:

Pole, yoanna82, co u Was??

Ostatnia edycja:
smerfeta - nie no w ciąży nie paliłam tzn może jakies 2 tyg po zapłodnieniu tak, ale jak zrobiłam bete i była ciąza to organizm automatycznie odrzucił.

monisia29 - również przykro mi z powodu synka, ja też po poronieniach nie miałam już nadziei , ale jednak marzenia się spełniają wiec bądź silna !!

witam
magda,Agaawa,na mojej pierwszej wizycie tez była pani dr.którą uczył wklepywac dane do kompa...nam tez to jakośc szczególnie nie przeszkadzało,a jak miał mi zrobic usg to zapytał czy pani dr.może byc przy badaniu,czy nie bedzie mi przeszkadzała jej obecność itd.
Wczoraj na usg byłam u innego dr.Dr.Sikorski,nawet spoko,troche małomówny,ale to co chciałam sie dowiedziec to sie. zapytałam i dowiedziałam.
Każdy ma odmienne zdanie na temat lekarzy,sposobu leczenia itd.....pamiętam jak we wrzesniu byliśmy pierwszy raz w Polmedisie,to dr.Polak nam powiedział,że do grudnia mamy starać sie naturalnie,a jak nie wyjdzie,to w grudniu mamy przyjść na wizytę,no i w grudniu pojechaliśmy,bo z naturalnych staran nic nie wyszło:-(,i dr.praktycznie powiedział od razu ,że proponuje iui,skoro przez ponad 2 lata w ciąże nie zaszłam i przez te czas który nam "dał"od września doo grudnia...przyznam ze z poczatku tez sie bałam,ze powie,zeby jeszcze naturalnie próbowac itd,a on praktycznie już na poczatku wizyty powiedział,że proponuje iui............
My jak narazie to jesteśmy zadowoleni i mam nadzieję ze tak zostanie i będą tego efekty:tak:
Agaawa,wspomniałaś o badaniach do iui..................my jak w grudniu byliśmy to dr.Polak od razu dał nam formularz i skierowanie na potrzebne wyniki do iui,nawet o niczym wspominac nie musiałam,sam mi wypisał jakie mamy zrobić ja i mój mąż...
We wtorek własnie jade po ich odbiór....

Ostatnia edycja:
Kasica, MagdaM33 to fajnie, ze jest nas wiecej w tej samej klinice. No widzę właśnie, ze mamy rożne wrażenia. Dla mnie nie wrażenia, a sukces jest ważny. Zobaczymy, jak bedzie, na razie sie staram nie nastawiac negatywnie. Ale pls Kasica napisz mi jakie badania miał zrobić Twój mąż, bo mi nic o tym nie wspomnieli.

reklama
hej!!!
Agaawa,my mieliśmy zrobic takie badania.....i ja i mój mąż
-hiv-przeciwciała
-hbs-antygen i przeciwciała
-hcv przeciwciała
-wr
To oboje zrobic mięliśmy
A ja jeszcze
-przeciwciała w kierunku różyczki
toxoplazmoze igg,igm
-cytomegalia