reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
reklama
Lena78 – nie wiem jeszcze kiedy pójdę, bo najpierw muszę na dobre @ dostać. Dr kazał mi przyjść do 5 d.c. chyba da mi tym razem coś na stymulację, bo teraz było całkiem naturalnie.
Kasica82 – tak mi przykro, dokładnie wiem co teraz czujesz i dobrze, że możemy się tu chociaż wspierać wzajemnie. Ja też @ jeszcze nie mam, ale doskonale czuje, że za moment nadejdzie. Nic pierwsza IUI się nie udała, ale walczymy dalej i musimy dać radę.
Ladybea – super, że z dzidzią wszystko w porządku. Niech rośnie zdrowo. Ty jesteś niemożliwa, że cały czas wierzysz.

Anabel87 – trzymam bardzo mocno kciuki, oby Twoja pierwsza była ostatnią.

Kasik36 – dziękuję bardzo za słowa nadziei.

Dziękuje Dziewczyny za miłe słowa :tak:
Przekupstwo musi być wszystko dla naszym maluszków, cały czas mi siedzą w głowie słowa Pole że mama musi być zadbana i uśmiechnięta bo inaczej nasze aniołki nie przyjdą, więc nawet dziś się ładnie uczesałam do kliniki :-D choć wyruszyliśmy szybciej bo wczoraj u nas trochę napadało śniegu i nie byłam pewna jakie drogi będą.

Kasica - przykro mi,, tulam mocno, a jeżeli już dostaniesz tą @ tmożesz sięod razu rejestrować na HSG, nie wiem czy idziesz prywatnie czy do szpitala bo jeśli do szpitala to warto szybciej się umówić, bo koniecznie chcą do 10 dc choć mi się udało namówić na 15dc, a warto wiedzieć czy tam jest wszystko dobrze, no i nie poddawać się bo nie wiem jak wam ale mi im więcej czasu gdzieś uciekało tm gorzej było się zebrać

Ostatnia edycja:
ja będę robiła prywatnie hsg.....dr.który robi to we czwartki robi hsg.....ten czawrtek odpada bo będę zalana wtedy na maxa....:-(a kolejny czwartek to bedzie 10dc.....więc sama nie wiem ...a nie chce czekac kolejnego cylku ,i w marcu iść na hsg,szkoda mi czasu:sorry2:.....
Ja hsg miałam robione 2 lata temu,ale jak pokazałam"opis"hsg to dr.za głowę się złapał i powiedział,ze dla niego nie jest to kompletnie wiarygodne i wolałby abym zrobiła raz jeszcze hsg.i po tym wyniku będzie wiedział dokłądniej jak mamy "działać"
Dziewczyny,czy to prawda,że pierwsza iui rzadko kiedy sie udaje????????????????:confused:,tak czytałam w internecie niby....sama nie wiem czy to prawda,czy po prostu szczęście musi być i już..?!!
Kurcze dziś w nocy zmarła mama mojej ukochanej przyjaciółki.....chorowała dość długo:-(...strasznie mi ich wszystkich szkoda.......
W środę mam okulistę,po wizycie u okulisty podjadę do laboratorium zrobić AMH....
EwciaK
,ja tez jeszcze nie mam @,ale też czuję tak jakby za sekundę miało mnie zalać...,brzuch już pobolewa,i te plecy tez troszkę.....

Ostatnia edycja:
Kasica i EwciaK......... GRRRRR dziewczyny no normalnie mam ochotę na Was warczeć!!!!
a055.gif
I nie zamierzam Wam tu dzisiaj współczuć :confused2::-p @ nie ma a Wy już wszystko na stratę piszecie?! Wy normalnie sobie przywołacie @ tym zamartwianiem się! Co Pole mówiła? Macie być wesołe a nie smutasy, bo fasoleczki to nie przywoła! Gdzie nadzieja? A ponoć umiera ostatnia! Kasica teścior robiony w ciągu dnia nic Ci nie pokaże, no może jedynie to:
a020.gif
Proszę się mnie słuchać i nie wypatrywać w każdym łupnięciu w plecach oznak zbliżającej się @ bo to tylko starość :-p
a070.gif

Yoanna super wieści przynosisz!!!! dużo zdrówka dla Ciebie i dla Szymonka! Kwiatuszki dla Ciebie Mamusiu
022.gif
012.gif
020.gif

Pięknie opisałaś swoje przeżycia i mam nadzieję, że każda z nas tego doczeka

Pyscek poszłaś jak burza!!! :-D Trzymam kciuki za udane transferki - Twój i MagdyM. Pyscek co do kucia to może od luteiny? przecież ona troszkę podrażnia

Anabel to faktycznie w super momencie miałaś iui. Kciuki za powodzenie &&&&&&&&&&&&& HSG pewnie robiłaś w szpitalu na Klinicznej? ;-)

Lena przykro mi że nie wyszło. Tulam mocno! Tak jak mówisz, zrób AMH i wtedy wytyczysz nowy szlak działań :tak:

A ja czekam na środę, na wizytę u genetyka i u gina. Dowiem się co dalej i przede wszystkim kiedy działamy. Choć nie gniewałabym się za naturals w tym cyklu! A CO?! Dalej mam nadzieję
a015.gif

oj nie wiem, jak mnie tak dziś kuło rano to wzięłam lute poleżałam i przeszło mi ... więc nie wiem od czego ...
pochwalę się Wam co dziś wykombinowałam :)

po raz pierwszy zrobiłam świnkę, oj chyba złapię bakcyla i dalej będę kombinować z takimi rzeczami :tak:

Pyscek trochę poboli bo jednak jajniki przeszły swoje no i może zarodeczek już sobie miejsce szykuje. Ilu dniowy miałaś zarodek podany? Jak bardziej dokucza ból czy skurcze to śmiało możesz brać nospe. U mnie w klinice to nawet w pierwszych dniach dają relanium aby zapobiegać skurczom macicy. Fajna świnka! :tak: I jej nóżki tak fajnie ukształtowałaś.. i minkę :-D. A wcześniej jakie zwierzątka robiłaś?

Taka mała ciekawa ściąga dla invitrówek ;-) od Genny :)
2-3 dniowe zarodki:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. P
roces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacz
a

Ostatnia edycja:
reklama
Yoanna Gratuluje Mamusiu! Cudownie tak zmienić punkt odniesienia w życiu!

Kasica jeszcze dalej zaciskam kciuki.

Dziewczyny, czemu mówicie, ze rzadko 1 IUI wychodzi? A ja jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl. Buuuu...... To która IUI najczęściej wychodzi?

Trzymam za Was wszystkie gorace kciuki!

Do góry